Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Yarıda Bıraktığım Üniversiteyi CV'mde Belirtmeli miyim?

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
turkish__19
Mesajlar: 3
Kayıt: Pzt Eki 13, 2014 9:25 pm

Yarıda Bıraktığım Üniversiteyi CV'mde Belirtmeli miyim?

Mesaj gönderen turkish__19 » Çrş Eki 13, 2021 12:20 pm

Merhaba Deutschstudent ailesi, iki hafta sonra gönüllü hizmet için konsoloslukta vize görüşmem var. Hali hazırda bir üniversiteye devam ediyor görünüyorum. Bunun öncesinde bir üniversiteyi 3-4 sene falan okuyup yarıda bıraktım, daha doğrusu fiili olarak da bir sene dışında pek gitmedim bu okula ve beğenmediğim içim okumayı hiç düşünmedim. CV'de Ausbildung kısmına lise mezuniyetimden sonraki 3-4 sene için bir şey yazmadım ve direkt şimdiki öğrenciliğime atladım, bu çok göze çarpar mı, özellikle Freiwilligendienst için çok gerekiyor mu bu bilgi, yazmamın ve yazmamamın avantajı ve dezavantajı nedir sizce?

canda
Mesajlar: 5
Kayıt: Prş Nis 22, 2021 2:45 pm

Re: Yarıda Bıraktığım Üniversiteyi CV'mde Belirtmeli miyim?

Mesaj gönderen canda » Pzt Eki 18, 2021 11:35 pm

Gönüllü hizmet konusunda emin değilim ama lisansa 3 yıl Türkiye'de okuyup Almanya'da baştan başladım ve bunu da CV'de ve motivasyon mektubunda belirttim. Şu an vizemi hala bekliyorum ama vize görüşmesi sırasında oradaki görevliden "Aa burda da çok güzel bir okulda okumuşsun" tarzı bir yorum almıştım. Yani en azından görüşme için okulun ismi iyiyse avantaj olabileceği izlenimini aldım.

Cevapla