Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya ve Türkiye'deki Dil Kursları

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Cezeri
Mesajlar: 103
Kayıt: Cum Eyl 03, 2021 10:12 pm

Almanya ve Türkiye'deki Dil Kursları

Mesaj gönderen Cezeri » Cmt Eyl 25, 2021 6:55 pm

Herkese selam. TU Dortmund'taki arkadaşlara da ayrıca selamlar, yakın zamanda inşallah ben de orada olacağım. B1 sertifikamı Goethe'den aldım ama aklımda hala soru işaretleri var. Şu an Almanya'ya gelmiş olsam bile beni B2 ve C1 olmak üzere 2 aşama bekliyor. Almanya'da dil kursu almış ya da almakta olan arkadaşlar tavsiyelerinize ihtiyacım var. Hem maddi açıdan -malum döviz- çok pahalı hem de Almanya'daki kursların (tabii genelleme yapamayız) etkisi Türkiye'den daha etkilidir diye bir algı var yani haliyle kendi anavatanı olduğu için fakat sadece B2'yi Türkiye'de halledip C1 için Almanya'yı düşünmek çok büyük bir eksiklik oluşturur mu? Tabii bu öğrencinin kendisiyle alakalı bir durum ama eğer aynı eforu sarfeden bir öğrenci için düşünecek olursak uçurum bir fark var mıdır sizce?
Bu konuyu aslında sadece B2 için değil genel anlamda sormak eminim hem maddi anlamda hem de bu konuyu merak eden diğer arkadaşlar için yarar sağlayabilir. Türkiye'deki ve de Almanya'daki dil kurslarını deneyimlemiş arkadaşlar değerli yorumlarınızı bekliyorum.