Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

ALMANYADA YÜKSEK LİSANS İÇİN ORTALAMA

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
hiragultekin
Mesajlar: 2
Kayıt: Cmt Mar 27, 2021 8:22 pm

ALMANYADA YÜKSEK LİSANS İÇİN ORTALAMA

Mesaj gönderen hiragultekin » Pzt Mar 29, 2021 9:27 pm

merhabalar ben hukuk son sınıf öğrencisiyim.
almanyada doğdum büyüdüm ve vatandaşıyım. hukuk alanında akademik bir kariyer düşünüyorum ve almanca bilmem avantajını da kullanarak yüksek lisansımı almanyada yapmak istiyorum. ortalamam şu an 2.7 ve son okul dönemime girdim. size sorum şu: almanayda yüksek lisans için gereken ortalama nedir? genelde 3 aranıyor biliyorum ancak benim ortalamam maalesef 2.7
okulumu 6 ay/ 1 dönem uzatarak düşük geçtiğim dersleri tekrar alabilir ve ortalamamı yükseltebilirim ancak biliyorsunuz ki 6 ay az bir süre değil üstelik önümde daha yüksek lisans-doktora vs derken uzun bir yol varken fakat bir o kadar da uzun bir süre değil çünkü eğer bu mevcut 2.7 ortalamamla kendime iyi bir gelecek kuramayacaksam uzatmaya ve gerekeni yapmaya hazırım.
siz ne tavsiye edersiniz? 2.7 ile bir üniversiteye başvurumdan olumlu sonuç alabilir miyim? alman vatandaşı olmam bana rahatlık ve öncelik sağlar mı? sizce 3 ortalama için 6 ay kayıp mı? uzatmalı mıyım yoksa bu ortalama ile şansım olur mu?
lütfen bilgisi olan cevaplarsa çok çok memnun olurum hayatım hakkında bu denli kritik bir kararı verirken tecrübelerinizden yararlanmak isterim. internette maalesef bir bilgi kirliliği var ve bu nedenle 2.5-3 arasında çok bir fark var mı şansım ne denli düşüyor bilmiyorum. evet ne kadar yüksek o kadar iyi ancak yine de 2.7 ile şansım olur mu öğrenmem gerek lütfen yardımcı olun.
şimdiden çok çok teşekkürler

Bilker
Mesajlar: 189
Kayıt: Cmt Tem 22, 2017 12:54 am

Re: ALMANYADA YÜKSEK LİSANS İÇİN ORTALAMA

Mesaj gönderen Bilker » Sal Mar 30, 2021 12:04 pm

Yüksek lisans icin su kadar ortalama gerekiyor diye bir durum yok. Basvuru yapilan üniversiteye ve o üniversiteye basvuru yapan ögrencilerin ortalamasina göre degisir. 2.7 ile de cok rahat kabul alirsin diye tahmin ediyorum. Sana kimse surdan kabul alirsin burdan red gelir diye bir bilgi veremez, eger bilgi kirliligi dedigin buysa. Elinden geldigi kadar cok üniversiteye basvuru yapacaksin. 6 ay uzatmaya da gerek yok, normal sartlarda 2.7 ile bir üniversiteden kabul alirsin mutlaka.

hiragultekin
Mesajlar: 2
Kayıt: Cmt Mar 27, 2021 8:22 pm

Re: ALMANYADA YÜKSEK LİSANS İÇİN ORTALAMA

Mesaj gönderen hiragultekin » Pzt Nis 26, 2021 4:40 am

henüz bloga uyum sağlayamadığım için cevabınızı yeni gördüm. çok çok teşekkür ederim. peki bu süreçte özellikle şunu yaparsan daha çok şansın olur dediğiniz bir şey var mı dil ve ortalama hariç? referans, cv vs önem arz ediyor mu? alese girmem kabul açısından değil burs açısından mı önemli? alese girmemi tavsiye eder misiniz gerek var mı sizce?

Muhendis
Mesajlar: 334
Kayıt: Çrş Ara 09, 2020 5:12 am

Re: ALMANYADA YÜKSEK LİSANS İÇİN ORTALAMA

Mesaj gönderen Muhendis » Cmt Ağu 28, 2021 4:39 pm

hiragultekin yazdı: Pzt Nis 26, 2021 4:40 am henüz bloga uyum sağlayamadığım için cevabınızı yeni gördüm. çok çok teşekkür ederim. peki bu süreçte özellikle şunu yaparsan daha çok şansın olur dediğiniz bir şey var mı dil ve ortalama hariç? referans, cv vs önem arz ediyor mu? alese girmem kabul açısından değil burs açısından mı önemli? alese girmemi tavsiye eder misiniz gerek var mı sizce?
Kardeşim ne yaptın. Kabul alabildin mi?

Güneş
Mesajlar: 74
Kayıt: Cum Haz 04, 2021 10:10 am

Re: ALMANYADA YÜKSEK LİSANS İÇİN ORTALAMA

Mesaj gönderen Güneş » Pzt Eyl 13, 2021 4:22 pm

Ales sadace türk üniversitelerinde yüksek lisans için şart olan bir sınav. Bazı Alman üniversitelerinde buna benzer bir sınav var ve adı GMAT. dilersen bu sınava girebilirsin. https://www.uni-assist.de/ bu siteye üye olmanı ve detaylı araştırma yapmanı öneririm. Yüksek bir ortalama, Ielts- Toefl belgesi yada Almanca dil belgesi kabul alman için yeterli olacaktır

perdesizbass
Mesajlar: 60
Kayıt: Cum Ara 21, 2018 1:24 am

Re: ALMANYADA YÜKSEK LİSANS İÇİN ORTALAMA

Mesaj gönderen perdesizbass » Sal Eyl 14, 2021 6:04 am

Ortalama çok çok düşük 2.0 2.4 gibi olmadığı sürece, dert etmeye gerek olmadığını düşünüyorum.

Cevapla