Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Ausländerbehörde AT-11 AOK sağlık sigortası sorunu

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Ausländerbehörde AT-11 AOK sağlık sigortası sorunu

Mesaj gönderen John » Çrş Ağu 18, 2021 12:07 am

Merhabalar,

Uzun zamandır foruma girmiyordum. Hastalık durumlarım ve buna bağlı finansal sıkıntılarım vardı. AT-11'i bir defa AOK'ya verdiyseniz çözüm basit, TK'ya gidip başvuru yapabilirsiniz. TK'ya da verdiyseniz IKK'ya gidin, ya da Pronova, Barmer, Viactiv...bir sürü firma var. Birine hiç AT-11'den bahsetmeden yaptırabilirsiniz. İnternetten de başvuru yapabiliyorsunuz diye hatırlıyorum(En azindan TK için benim firmam yaptırmıştı, corona zamanı kesin dijitalleşmiştir. Almanya'ya ne zaman geldiniz ya da sigorta başlama tarihini şu anki ayın 1'ini ya da bir dahaki ayin 1ini verin geçin, bunu da niye böyle verdin diye sorarlarsa bilmiyordum kusura bakmayın dersiniz. Salağa yatmak en iyisi). Şimdiye kadar nasıl sigortalıydınız derlerse Türkiye'de sağlık sigortam vardı ama iptal oldu diye salla, belge filan gösterme ya da yoktu bilmiyordum diyebilirsiniz. 10 tane firma var, her birinde şansınızı deneyin. Zaten birinden böyle bir sigorta yaptırabilirseniz diğerine geçmek çok daha kolay oluyor. Aşağıda bir liste bırakıyorum, google'a basitçe firmen "gesetzliche krankenversicherung" yazdım. Kolay gelsin, inşallah fayadı olur.

https://www.gesetzlichekrankenkassen.de ... assen.html

Cevapla