Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

dsh 3 basaranlar veya egitim icin dsh 3 e ihtiyaci olanlar

Dil kurslari, seviyeler, masraflar, sinavlar... Hepsi burada...
alp22
Mesajlar: 330
Kayıt: Çrş Eki 08, 2008 2:07 pm

dsh 3 basaranlar veya egitim icin dsh 3 e ihtiyaci olanlar

Mesaj gönderen alp22 » Prş Tem 22, 2010 3:34 pm

mrb arkadaslar;

almanyada egitim goren turk ogrencilerin buyuk cogunlugunun muhendislik ve buna benzer sayisal agirlikli bolumlerde okumalarindan dolayi dsh 2 yeterli oluyor.malum dsh 2 icin 67 almak yeterliken dsh 3 icin en az 82 almis olmak gerekiyor.sorun ise bu 67 den 82 e yukselmek icin gereken puan araligini almanin zorlugu.bu nedenle her nekadar dsh tecrubeleri basligi olsa da boyle bir baslik gerekli diye dusundum.ben etrafimda gordugum kadariyla normal derse giden ve oberstufe yapan nerdeyse herkesin dsh2 yi basardigini gordum.ama dsh 3 hakkaten zor.simdiye kadar benim kursta basaran bi turk arkadasla tanismadim.belki aranizda vardir.cunku benm kursta dsh 3 ihtiyaci olan hic turk arkadas olmadi.

eger bu durumda olan arkadaslar varsa;bizimle bu sureci paylasabilir mi.
hangi kursa gittiniz.dshyi nerde verdiniz.ozellikle calistiginiz kitaplar var miydi.dsh dan sonra hangi bolumde egitim goreceksiniz veya goruyorsunuz.dsh sonrasi universitede sozel bolum okurken ne kadar zorlandiniz gibi sorularin cevaplarini paylasirsaniz memnun olurum.
su anda mittelstufe 1 bitti.onumde dsh sinavi icin 6 aylik bi sure var.bu surede ne yapmam lazim.
2 - 3 yil burda olup dsh 2 bile veremeyen insanlar taniyinca gercekten streese girdim.
simdiden yorumlarini paylasan arkadaslara tesekkur ediyorum

dokuzonbes
Mesajlar: 104
Kayıt: Çrş May 19, 2010 10:39 am

dsh 3 basaranlar veya egitim icin dsh 3 e ihtiyaci olanlar

Mesaj gönderen dokuzonbes » Prş Tem 22, 2010 3:50 pm

veren hemen herkes burada yazmis abi ama.. burada dsh 3 veren bir kac kisi gordum ama. en iyisi gurkanin tavsiyesi (alaman manita)

http://www.deutschstudent.de/forum/view ... rowstart=0

http://www.deutschstudent.de/forum/view ... rowstart=0
allahini seven defansa gelsin

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39305
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

dsh 3 basaranlar veya egitim icin dsh 3 e ihtiyaci olanlar

Mesaj gönderen Physiker » Prş Tem 22, 2010 4:14 pm


alman manita vs isin sakasiydi tabi. Sen bizim turk ogrencilere bakma alp, o 2 yilda dsh veremeyenlere. sorsan bi suru bahane uydururlar. adama gel kursa para verme diyorsun, herif hergun bahane ustune bahane cikartiyor. kursun da sana katkisi en iyisinin bile % 30 dan fazlasi olmaz.. kesinlikle de boyle kursta cinlilerle pakistanlilarla almanca konusam da gelissin diye de dusunme daha kotu olur.. is sende biter. dsh 3 kazanmak imkansiz bir olay degil. yani %75 alan bi vatandasdan 2 dogru cevap daha fazla yapman gerekiyor. yapacagim tavsiye sayet b1 e kadar iyi temel aldiysan gramatik olarak bundan sonraki surecte dergi,kitap gazete okuman ve imkanin varsa arkadaslarinla almanca maillesmen ( ingyi mail ata ata ogrendim =) - cok faydali bir yontem ). butun islerini kendin yap , yaninda birini goturme almanca bilmiyorum diye.. bol bol yaz biseyler.. benim belki de 1000 kere dedigim bir tavsiye : once kitabi okuyacaksin, ama oyle okuma degil.. elinde bir kagit kalem olacak bilmedigin kelimeleri yazacaksin onlarin anlamini ogreneceksin ve kitap bittikten sonra 3-4 sayfalik almanca bir ozet yazacaksin.. bir tasla 3 kus ; kitap okurken leseverstehen gelisecek mi ? , ozet yazarken text produktion gelisirmi ? ve tabiki bunlara dikkat ederken gramatik de kendi kendine bicimleniyormu ? ogrendigin kelimeler de promosyonu olsun isin.

dedigim gibi etrafindaki turk ogrencilerine bakma.. bizimkiler hic bir seyi begenmez hep sucu baskasina atar. yok hoca iyi degildi, okul iyi degildi, cok isim vardi, konsantre olamadim, sevemedim, almanca zor bir dil.. bir dunya bahane bulursun.

alp22
Mesajlar: 330
Kayıt: Çrş Eki 08, 2008 2:07 pm

dsh 3 basaranlar veya egitim icin dsh 3 e ihtiyaci olanlar

Mesaj gönderen alp22 » Cum Tem 23, 2010 4:19 pm

eyv hacilar sagolun.paylasim icin tesekkurler.kitap okuyup ozet cikarmayi denicem.dsh3 alan arkadaslar da paylasimda bulunursa sevinirim.
saygilar

deryasiegen
Mesajlar: 348
Kayıt: Cum Tem 03, 2009 12:03 am

dsh 3 basaranlar veya egitim icin dsh 3 e ihtiyaci olanlar

Mesaj gönderen deryasiegen » Cmt Tem 24, 2010 12:26 am

himmm,oncelikle simdiden kolay gelsin alp.ben DSH 3 alamadim ,ama DSHy2 yi 80le gectim.Almancam mukemmel mi,degil ,hala bi suru ,cok sacma hatalar yapiyorum.DSHnin %50den fazlasi sistem isi.DSH sistemini bilmek.ben mesela sole yaptim.Derslerde gordugumuz konularin aynisindan degil de onlara benzer konular hakkinda internetten biraz bilgi toplayip kendi kendime Textproduktion yaziyordum.sonra onunla ilgili kendi kendime konusuyordum fln:)mesela derste evde siddet goren genclerden,cocuklardan bahsettiysek,kendim sokaklarda yasayan insanlar uzerine arastirma yapiyordum.onlarla ilgili kelimeler ogreniyordum.konu birbiriyle alakali.insanlarin sokakta yasamalarinin nedeni cogu zaman evdeki sorunlari.
konuyu internetten arastirirken gazete,makale vs okuyorsun leseverstehen gelisiyor,yaziyorsun textproduktion,konusuyorsun pratigin gelisiyor.ustelik dshda da dersteki konulara benzer seyler geliyor.bana mesela textproduktionda kendiligimden arastirma yaptigim,kelimelerini ogrendigim konu geldi ve 96 almistim.sans isimi degil bence,sistem isiydi.
tabiki gurkanin dedigi de cok mantikli.
Yani kisacasi Lernen Lernen Lernen!

alp22
Mesajlar: 330
Kayıt: Çrş Eki 08, 2008 2:07 pm

dsh 3 basaranlar veya egitim icin dsh 3 e ihtiyaci olanlar

Mesaj gönderen alp22 » Cmt Tem 24, 2010 4:07 pm

saol derya paylasimin iicin.gercekten iyi bir not almissin:)bir de sunu merak ediyorum.hani turkiyede oyle sinirda notlar alinca hocalarla konusup su iki nota ihtiyacim var gibi notu iki puan yukari cekme durumlari oluyor mu.

deryasiegen
Mesajlar: 348
Kayıt: Cum Tem 03, 2009 12:03 am

dsh 3 basaranlar veya egitim icin dsh 3 e ihtiyaci olanlar

Mesaj gönderen deryasiegen » Pzr Tem 25, 2010 10:29 pm

eger her bir bolum icin baraji gecmissen,yani sozlu sinava girmeye hak kazanmissan(Yani en azindan dsh1),sozlu sinavda DSH2 icin oluyor ama 3 icin bilmiyorum:s

Mechanical
Mesajlar: 240
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:05 pm

dsh 3 basaranlar veya egitim icin dsh 3 e ihtiyaci olanlar

Mesaj gönderen Mechanical » Pzt Tem 26, 2010 12:14 am

her iki sinavida Testdaf ve Dsh basarmis biri olarak sunu soyleyeyim.almanyaya sifir almancayla geldim.size ilk tavsiyem ilk geldiginiz zamanlar testdaf yada dsh ile takilti yapmayin.ilk 1-2 ay kendinizi kursa konsantre edin cunku bu ilk aylar en onemli aylardir.kendi calisma temponuzu ve yonteminizi kesfetme devridir.3. ayin basindan itibaren kendinizi biraz daha rahat anlatirsiniz duzeniniz rayina oturur ve bu kez sinavlar hakkinda bilgi toplayin( internettede cok bilgi var) sinavlarin icerigini ogrenin.testdafta hep ayni tip sorular geliyor.dsh ise universiteden universiteye zorlugu ve soru tipleri degisiyor.uzerine basa basa soyluyorum almanyaya ilk geldiginizden itibaren ya tvde haberlere bakin,bi sekilde duyun kulaginiz alissin.anlayin demiyorum kulak asinaligi.ozellikle haberler.orda en duzgun almanca konusuluyor.tvniz yoksa radyodan dinleyin internetten dinleyin. textproduktion icin hergun gunluk yazabilirsiniz.cok usenirseniz.kursta ogrendiginiz bi konu hakkinda 1 sayfalik yazi yazin.zaten genelde kursta ilginc konular(cevre bilinci korunmasi,almanyada universite,almanyaya entegre olmak,teknolojik gelismeler) gibi konular cok islenir.bunlar hakkinda yazilar yazin.belkide sansiniz varsa kurstaki ogretmenleriniz odev verir her hafta 3-4 kez tp yazdirirlar.ben bu konuda cok sansliydim.hatta hergun yazip veriyordum text.leseverstehen icinde internetten gazeteleri okuyabilirsiniz.ama bu birazda ilerki kurlarda gelisir kelime ezberlemeye bakar.mundlicher Ausdruck ise Allah vergisi bence.yetenege gore.ben oyle alman ortamlarinda falan bulunmus biri degilim:-) ama buna ragmen akici konustugumu dusunuyorum.(hata yapmama ragmen)
gelelim sinavlara.arkadaslar testdafa yaklasik almanyaya geldikten 7 ay sonra girdim ve 4-4-4-4 ile basardim.yani universiteler icin gerekli sinir bu.acikcasi sinav daha kolay sanmistim.fakat ilk basta ne tur bir degerlendirme sistemleri var,bunu kimse bilmiyor(testdaf hagen merkezinde kontrol ediliyor ve geri bildirim yok,yani kac dogru yada yanlis var,en ufak bilgin yok) ikinci olumsuz yani ise sonucu 6 hafta sonra almaniz.bu da insani cok dusunduruyor,acaba gectim mi gecmedim mi.acikcasi ben 4-4-5-4 bekliyordum.yani text olusturmama cok guveniyordum.gercekten cok guzel yazdigimi da dusunuyorum.cunku cok sevdigim bir konu gelmisti.egitim suresinde yapilan bolum stajlari..kendimden ornekler verdim her olumsuz olumlu yonleri degindim vs vs.buna ragmen 4 geldi. simdi size tavsiye ettigim sey su.yaklasik 2 ay testdafa calistim ve aldigim sonuc 4-4-4-4. fakat diger yandan 1 aylik bir calismayla 80% ile DSH-2 basardim.14 puanla 3u kacirdim ve kacirdigim yeride cok iyi biliyorum.Leseverstehende zor bi soru vardi ve onu sona birakmistim 15 puanlikti.ve maalesef geri donemedim soruya:-)..neyse sonucta dsh sinavi,universiteden uniye degisen bir sinav,ve eger bir uninin dil kursunu takip edip sonrada dsh kursuna ayni unide giderseniz en gec 1 yil icinde,eger sistemli calisirsaniz ve birazda guveniniz varsa bu sinavi oyle boyle kazanirsiniz.. dsh-1 ve ds-2 sinavi yazili basarirsaniz,konusma sinavina cagirilirsiniz.dsh-3 aldiginiz taktirde konusma sinavindan COGU uni muaf tutuyor.yazilidan dsh-1 alip konusmadan dsh-2 yada 3 alirsaniz bu maalesef genel notunuzu etkilemiyor,dsh-1 belgesi alirsiniz.ama yazilidan dsh-2 alip konusmadan 1 alirsaniz genel ortalamaniz 1e duser.3 alirsaniz ama ortalama 3de olmaz.bu da dshnin gicik yanidir iste.
kisacasi arkadaslar dsh sinavi testdaftan cok daha kolaydir.herkese dsh oneririm.dsh sinavinin en kolay oldugu yerlerde
Bonnda bi teoloji okulu var orasi en kolay.ama her uni tarafindan taniniyor mu bilemem(bircok cinli afrikali tanidigim orda sinavi verdi,almancalari iyi olmamasina ragmen)
Uni Hannover( sinava herkes girebilir,uni hannover ticari olarak iyi dusunmus,reklam yapmis,sinavi ama iyi hazirlanan kazanir.)
Uni Dortmund( kursuda iyidir direkt sinava hazirliktir,ve cogu NRW eyaletindeki sinavlar arasinda en kolaylarindandir bizzat internette cozmustum cok kolay diyemem ama kursuna gidenler icin kolay)
bildigim sinavlar bunlar kolay olarak

alp22
Mesajlar: 330
Kayıt: Çrş Eki 08, 2008 2:07 pm

dsh 3 basaranlar veya egitim icin dsh 3 e ihtiyaci olanlar

Mesaj gönderen alp22 » Pzt Tem 26, 2010 12:48 pm

degerleri yorumlariniz iicn tesekkurler.darisi basimiza diyelim.

Gurhan
Mesajlar: 359
Kayıt: Pzt Nis 13, 2009 2:08 pm

dsh 3 basaranlar veya egitim icin dsh 3 e ihtiyaci olanlar

Mesaj gönderen Gurhan » Pzt Tem 26, 2010 1:54 pm

ortalama cogu insanin tercihini dsh dan yana kullan demesi benide daha cok dsh ya yonlendiriyor ne diyelim darisi basimiza 3 falan istemiyorum zaten 2 olsun bizim olsun

Zeynepp
Mesajlar: 224
Kayıt: Sal Haz 22, 2010 12:52 pm

dsh 3 basaranlar veya egitim icin dsh 3 e ihtiyaci olanlar

Mesaj gönderen Zeynepp » Pzt Tem 26, 2010 3:53 pm

[quote]Gurhan tarafindan yazilan metin:
ortalama cogu insanin tercihini dsh dan yana kullan demesi benide daha cok dsh ya yonlendiriyor ne diyelim darisi basimiza 3 falan istemiyorum zaten 2 olsun bizim olsun[/quote]

2 olsun bizim olsun yorumunu cok takdir ettim. :alkis

bir de Machanical arkadasim dortmund un kursu derken hangi kursu kastediyorsun? Asta mi yoksa Sprachzentrum mu?

Mechanical
Mesajlar: 240
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:05 pm

dsh 3 basaranlar veya egitim icin dsh 3 e ihtiyaci olanlar

Mesaj gönderen Mechanical » Pzt Tem 26, 2010 6:39 pm

asta degil asta cok uzun suruyor diye duymustum arkadaslarimdan.Sprachzentrum kursu cok kaliteli interstudo sanirim kursun adida..oranin dsh kurslarina giden yabanci arkadaslarim vardi ve hepsi dsh basardilar.sinavda cok zor degil zaten.dortmundu tavsiye ederim cogu kisiye.

Zeynepp
Mesajlar: 224
Kayıt: Sal Haz 22, 2010 12:52 pm

dsh 3 basaranlar veya egitim icin dsh 3 e ihtiyaci olanlar

Mesaj gönderen Zeynepp » Pzt Tem 26, 2010 9:54 pm

[quote]Mechanical tarafindan yazilan metin:
asta degil asta cok uzun suruyor diye duymustum arkadaslarimdan.Sprachzentrum kursu cok kaliteli interstudo sanirim kursun adida..oranin dsh kurslarina giden yabanci arkadaslarim vardi ve hepsi dsh basardilar.sinavda cok zor degil zaten.dortmundu tavsiye ederim cogu kisiye.[/quote]
ben asta dortmund dayim 11 haftadan toplam 4 kur var ama asta bochum cok uzun. ben de Mittelstufe 2 da Sprachzentrum a gecmeyi dusunuyorum zaten.

Cevapla