Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

ne yapsam bilmiyorum

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
hilaliy

ne yapsam bilmiyorum

Mesaj gönderen hilaliy » Pzr Ağu 01, 2021 12:22 am

merhaba bu biraz saçma bir mesaj gibi olacak ama ben almanyada üniversite okumak istiyorum ama ne yapsam nerden başlasam hiç bilmiyorum kendime de bir türlü güvenemiyorum sanki tek başıma okullara başvuramazmışım illa birilerinin yardımını almalıymışım gibi geliyor çok saçma biliyorum ama böyle. şuanda da sanırım başvurmak için geç kaldım okullara birkaç mail attım ama dönüş yaparlar mı bilmiyorum. kısacası okullara başvurmak aşırı büyük bir olaymış ve ben tek yapamazmışım gibi geliyor türk alman üniversitesi öğrencisi oldugum için almancam da var ama yine de durum bu mail atmak bile benim iöin aşırı korkunç bir olay ki mailime dönüş yapacaklarınnı da sanmıyorum öyle işte bilmiyorum neden yazıyorum bunları da

kadirc

Re: ne yapsam bilmiyorum

Mesaj gönderen kadirc » Pzr Ağu 01, 2021 12:40 am

Merhaba

Ben 3 üniversiteye tamamen tek başıma başvurdum. Yapman gereken okuduğun bölüm hangi üniversitelerde var onu araştır. Daha sonra başvurmak istediğin üniversitelerin sayfasından başvuru koşullarını öğrenmelisin. Deutschstudent internet sayfasında üniversite tanıtımları var linkini bırakıyım:

https://www.deutschstudent.com/universite-tanitimlari/

Almanya'da e-posta sistemi Türkiye'deki gibi işlemiyor burda çoğu üniversiteye e-posta attığında cevap ya geç geliyor ya da hiç gelmiyor fakat Almanya'daki üniversiteler çoğunlukla e-posta üzerinden iletişime geçiyor ve de gayet hızlı cevap veriyorlar. Eğer Almanya'da herhangi bi okula başvurmak istiyorsan bunu tamamen kendi başına yapabilirsin üstelik sanılanın aksine o kadar zor da değil. Sadece üniversitelerin sayfasından gerekli belgeleri araştırıp bu belgeleri toplayacaksın. Türk Alman Üniversitesi'nin öğrencisi olman Almanca açısından çok büyük bi avantaj. Yukarda paylaştığım link üniversite tanıtımları açısından çok işe yarıyor. Bu tanıtımlar haricinde gitmek istediğin üniversiteleri kendi sayfalarından araştırmanı tavsiye ederim. Dediğim gibi kendine güvenemeyecek kesinlikle hiçbir şey yok. Nerden başlasam yazmışsın mesela gerekli belgeleri araştırıp onları bir an önce toplamanı öneririm. Bu arada evet bazı okullara başvurmak için geç kalmış olabilirsin fakat başvuru tarihi olmayan, sene boyunca başvuru alan üniversitelerde var araştırmalısın. Kısacası üniversitelere başvurmak "aşırı büyük bi olay" değil. Başarılar diliyorum şimdiden (: (:

gutesgewissen

Mesaj gönderen gutesgewissen » Pzr Ağu 01, 2021 9:34 am

hilaliy yazdı: Pzr Ağu 01, 2021 12:22 am merhaba bu biraz saçma bir mesaj gibi olacak ama ben almanyada üniversite okumak istiyorum ama ne yapsam nerden başlasam hiç bilmiyorum kendime de bir türlü güvenemiyorum sanki tek başıma okullara başvuramazmışım illa birilerinin yardımını almalıymışım gibi geliyor çok saçma biliyorum ama böyle. şuanda da sanırım başvurmak için geç kaldım okullara birkaç mail attım ama dönüş yaparlar mı bilmiyorum. kısacası okullara başvurmak aşırı büyük bir olaymış ve ben tek yapamazmışım gibi geliyor türk alman üniversitesi öğrencisi oldugum için almancam da var ama yine de durum bu mail atmak bile benim iöin aşırı korkunç bir olay ki mailime dönüş yapacaklarınnı da sanmıyorum öyle işte bilmiyorum neden yazıyorum bunları da
Hocam iyi günler. Aylar aylar önce tam olarak senin hissettiğin şeyleri hissediyordum. B2 Almanca belgemi almıştım ve sıra üniversitelere başvuru yapmaya gelmişti. Tüm süreç bana inanılmaz zor ve karışık geliyordu. Birkaç şirket ile en azından okullara başvurması için anlaşmak istedim. Verdikleri fiyatlar inanılmaz yüksekti. Sonra şunu düşündüm : ''Ulan en ahmak herif bile bu işleri halledebiliyorsa ben hayli hayli yaparım. Ne kadar zor olabilir ? '' :D

1. Kendine ilk önce bir mail kalıbı hazırla. 100-150 kelimelik bir metin olsun. Sana örnek olması açısından kendi hazırladığım maili burada paylaşacağım. İstersen aynısını bile kullanabilirsin. Ben tüm okullara, yalnızca başvuracağım bölüm ve üniversitenin ismini değiştirerek bu maili attım. Almanyadaki üniversitelerin sekreterlikleri ve hatta bölümün profesörleri sana aynı gün içinde bile geri dönüş yapabiliyor. O yüzden için rahat olsun. Mail'de, transkrtipimi eklediğimi ve bana bağlayıcı olmayan bir değerlendirme yapıp yapmayacaklarını soruyorum. Bu çok ama çok önemli. Eğer karşıdaki kişi iyi niyetli ise aldığın dersleri ve kredileri inceleyip sana bir değerlendirme yapıyor. Mesela Universität zu Köln değerlendirme yapmıştı ve ''senin şansın yok'' demişti. Öte yandan Bonn üniversitesi ise ''Başvurmaman için hiçbir sebep göremiyorum, master bölümümüz için yeterli gözüküyor'' gibisinden bir cevap vermişti. Bazısı da sınav komisyonunun buna cevap vereceğini söylüyor ve bir değerlendirme yapmıyor. Sen yine de ingilizce transkriptini maile ekle. Ben master için başvurdum. Sen lisansa başvuracaksın o yüzden küçük değişiklikleri kendin yaparsın mailde.

Sehr geehrte Damen und Herren

zuerst wünche ich Ihnen einen schönen Abend/Tag. Ich hoffe, dass alles gut bei Ihnen läuft. Mein Name ist xxxxxxx und ich schreibe Ihnen aus xxxxxx. Ich lerne seit ungefähr anderthalb Jahren Deutsch. Vergeben Sie mir, wenn ich einen Fehler mache.

Ich habe an der xxxxxx Universität studiert . Mein Studienfach war xxxxxx. Dieses Jahr strebe ich eine Weiterbildung in Deutschland an. Diesbezüglich möchte ich Sie um Info Material zu den Masterstudiengang für xxxxxxxxxx Ihrer Universität bitten, da ich mich für Ihre Universität interessiere.

Was sind die Zugangsvoraussetzungen für internationale Studierende? Ich habe das Transkript meiner E-Mail beigefügt. Könnten Sie mir eine unverbindliche Voreinschätzung geben ?

Ich würde gerne einen Master an der xxxxxxxxxxxxxxxxx machen und mein Wissen auf diesem Fachgebiet vertiefen. Glauben Sie, ich habe eine Chance?

Ich freue mich auf Ihre Antwort

Mit freundlichen Grüßen

xxxxxxxxx

2. Yabancı öğrenci olarak üniversite araştırırken bakman gereken iki yer var. Bunlardan birincisi başvurmak istediğin bölümün ana sayfasında yer alan Voraussetzung kısmı. Bu kısımdan bölüme başvurmak için gerekli dil seviyesini, toplam krediyi, hangi bölümden mezun olman gerektiğini vs. bulabiliyorsun. İkinci bakman gereken yer ise okulun ulusararası öğrencilerden istediklerini paylaştıkları sayfa : (Bewerber*innen aus Nicht-EU/EWR-Ländern / Bewerbung internationale studierende) .Okulun kendi sitesi içinde bulmakta zorlanıyorsan şayet, Google'a üniversitenin ismini yazıp ardından Bewerbung internationale studierende yazarsan, ilgili sayfa karşına çıkacaktır. Buradan ise avrupa vatadandaşı olmayan bir yabancı olarak senden hangi belgeleri istediklerini, başvurunu nereden yapacağını (Uni-Assist mi yoksa okulun kendi portalı mı), senin için son başvuru tarihinin ne olduğunu öğreniyorsun.

Yani ilk önce bölümün sayfasına girip bölüme özgü gereklilikleri öğrenmiş oluyorsun. Ardından bir yabancı öğrenci olarak hangi belgelerle ne şekilde başvurman gerektiğini araştırıyosun. Sen hangi lisans bölümüne başvurmak istiyorsun ?

hilaliy

Mesaj gönderen hilaliy » Pzr Ağu 01, 2021 6:59 pm

sanırım basvurmada olan bu korkumun en büyük sebebi de henüz bir dil belgemin olmaması. yani bizim okul henüz bizi testdafa sokmadı korona sebebiyle.. eylülde olacağı söyleniyor ama tam belli değil ama b2-c1 arası almancam var belki ünilere mail atıp bu durumu anlatsam bir şeyler yapılabilirdi ama atmadım... okumak istediğim bölüm endüstri mühendisliği aslında bu da korktugum seylerden biri cunku burada kazandıgım bölüm malzeme bilimi ve teknolojileri yani fen fakültesinden mühendislik değil o yüzden endüstri okuma hakkım var mı onu bile bilmiyorum ki sanırım bunu da okumak istediğim okullara sormam lazım... nc değerim 2.2 ki bununla da almanyanın elit11inde okuyamıyorum sanırım kısacası her anlamda kötü bir durum içerisindeyim :) bu arada dün akşam mail atmıştım yaklaşık 10 tane okula ama hala hiçbiri dönmedi.. acaba maili yanlış yere mi atıyorum ya da pek mail kalıplarında yazmadıgım icin adamlar kale mi almıyor? bilmiyorum kısacası hala korkuyorum haahhah teşekkür ederim güzel cevaplarınız için

kadirc

Mesaj gönderen kadirc » Pzr Ağu 01, 2021 8:41 pm

hilaliy yazdı: Pzr Ağu 01, 2021 6:59 pm sanırım basvurmada olan bu korkumun en büyük sebebi de henüz bir dil belgemin olmaması. yani bizim okul henüz bizi testdafa sokmadı korona sebebiyle.. eylülde olacağı söyleniyor ama tam belli değil ama b2-c1 arası almancam var belki ünilere mail atıp bu durumu anlatsam bir şeyler yapılabilirdi ama atmadım... okumak istediğim bölüm endüstri mühendisliği aslında bu da korktugum seylerden biri cunku burada kazandıgım bölüm malzeme bilimi ve teknolojileri yani fen fakültesinden mühendislik değil o yüzden endüstri okuma hakkım var mı onu bile bilmiyorum ki sanırım bunu da okumak istediğim okullara sormam lazım... nc değerim 2.2 ki bununla da almanyanın elit11inde okuyamıyorum sanırım kısacası her anlamda kötü bir durum içerisindeyim :) bu arada dün akşam mail atmıştım yaklaşık 10 tane okula ama hala hiçbiri dönmedi.. acaba maili yanlış yere mi atıyorum ya da pek mail kalıplarında yazmadıgım icin adamlar kale mi almıyor? bilmiyorum kısacası hala korkuyorum haahhah teşekkür ederim güzel cevaplarınız için
Korkmana gerek yok haftasonu olduğu için cevap vermiyorlardır :) Ayrıca çoğu üniversitenin öğrenci işleri için görevli olan personelleri hangi günlerde geri dönüş sağlayabileceklerini üniversitelerin internet sayfalarında belirtirler bi kontrol et istersen. Maillerine hafta içerisinde kesin geri dönüş yaparlar yani ben hiçbir mailime dönüş yapılmadığını hatırlamıyorum