Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Yüksek Lisans Yaparken Part Time Çalışmak

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
bebozkir
Mesajlar: 12
Kayıt: Pzr Ağu 01, 2021 2:51 am

Yüksek Lisans Yaparken Part Time Çalışmak

Mesaj gönderen bebozkir » Pzr Ağu 01, 2021 3:20 am

Merhabalar, uzun bir süreçten sonra Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (İngilizce) bölümünden mezun oldum. Physical activity veya benzer yüksek lisans bölümleri arasından eğitim almak istiyorum fakat beni endişelendiren bir konu var. Bir çok konuştuğum kişi (Almanya'da yaşayanlar dahil) haftalık 20 saatlik çalışma ile çok rahat kendi masraflarının hepsini çıkartabilirsin dedi. Bu konuyu teyit ettirmek istiyorum sizlerden de çünkü aileme bu konuda yük olmamak benim için çok önemli. 2. sorum ise iş bulmam ne kadar sürer? Almancam malesef yok ama ingilizcem Erasmus yaptığım için ve bölümümü de ingilizce okuduğum için çok iyi diyebilirim.

Kullanıcı avatarı
Informatiker
Mesajlar: 474
Kayıt: Çrş Ağu 20, 2014 9:14 pm
Konum: Göttingen

Re: Yüksek Lisans Yaparken Part Time Çalışmak

Mesaj gönderen Informatiker » Pzr Ağu 01, 2021 2:26 pm

Almanca bilmemek büyük bir eksik is bulma konusunda cünkü girebilecegin is seceneklerini büyük oranda azaltiyor. Genelde Almanca bilmeyen kisiler kuryelik tarzi mesleklere yöneliyorlar cok fazla dil bilgisi gerektirmeyen. Ortalama kazancin 800 € ya yakin olur haftalik 20 saat calisirsan. 800 € ile bütün masraflarini karsilayip karsilayamacagin yasadigin sehire kaldigin eve , harcamalarina vs bircok etkene bagli. Eger sadece aylik ev kirasi 400 € olan bir yerde yasiyorsan 800 € yetirmek baya zor olur. Fakat haftalik 20 saat göze az gözüksede uzun vadede okulunu aksatmana neden olur tecrübeyle sabit bunu dikkate almani öneririm. Ne kadar sürede is bulacaginda tamamen ucu acik bir soru. 3 gün icinde de bulabilirsin, 3 ay ugrasip bulamayadabilirsin.
Georg-August Universität
Angewandte Informatik

bebozkir
Mesajlar: 12
Kayıt: Pzr Ağu 01, 2021 2:51 am

Re: Yüksek Lisans Yaparken Part Time Çalışmak

Mesaj gönderen bebozkir » Pzr Ağu 01, 2021 5:25 pm

Anladım... 20 saat benim gözümde çok büyümüyor aslında. Zamanında erasmusa gitmeden önce türkiyede okurken sinemada çalıştığım olmuştu. Daha ağırdı saatleri, zor oluyordu elbet ama imkansız değil. Önemli olan bana bu işi verebilecek birini bulabilmek orada :D

Cevapla