Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri - 2021

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
sezai16
Mesajlar: 59
Kayıt: Pzt Oca 27, 2020 9:12 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen sezai16 » Çrş Tem 28, 2021 4:39 pm

Yusufb7841 yazdı: Çrş Tem 28, 2021 4:15 pm Arkadaşlar son zamanlarda İzmir'den randevu tarihi alan oldu mu? Olduysa ne zaman başvurdu ve ne zamana aldı?
+1
Konsolosluk bugün mail gönderdi. İşte yoğunluktan biraz geç veriyoruz diye geçiştirdi

Aligür
Mesajlar: 357
Kayıt: Prş Ara 31, 2020 3:21 am

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen Aligür » Çrş Tem 28, 2021 4:40 pm

Arkadaşlar bugun pasaportum elime ulaştı vizem basılmış umarım bekleyen herkes en kısa sürede vizeyi alırlar.

Kullanıcı avatarı
mutluay
Mesajlar: 161
Kayıt: Pzt Eyl 17, 2018 8:52 am

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen mutluay » Çrş Tem 28, 2021 4:43 pm

Aligür yazdı: Çrş Tem 28, 2021 4:40 pm Arkadaşlar bugun pasaportum elime ulaştı vizem basılmış umarım bekleyen herkes en kısa sürede vizeyi alırlar.
hayırlı uğurlu olsun tekrar
Meric MUTLUAY
FH-Dortmund
Maschinen-, Energie- und Umwelttechnik (M.Eng)

Aligür
Mesajlar: 357
Kayıt: Prş Ara 31, 2020 3:21 am

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen Aligür » Çrş Tem 28, 2021 4:52 pm

mutluay yazdı: Çrş Tem 28, 2021 4:43 pm hayırlı uğurlu olsun tekrar
Teşekkür ederim ,umarım siz de en kısa sürede alırsınız ✌🏻

Yusufb7841
Mesajlar: 31
Kayıt: Cum Ağu 28, 2020 1:54 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen Yusufb7841 » Çrş Tem 28, 2021 5:12 pm

sezai16 yazdı: Çrş Tem 28, 2021 4:39 pm +1
Konsolosluk bugün mail gönderdi. İşte yoğunluktan biraz geç veriyoruz diye geçiştirdi
Bu yoğunluğun kaynağı ne acaba? Keşke onu da söyleseler. İzmir ve çevresinde kavimler göçü mü başladı?

grezya
Mesajlar: 3
Kayıt: Çrş Tem 07, 2021 8:34 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen grezya » Çrş Tem 28, 2021 5:13 pm

KEINEBEGRENZUNG yazdı: Çrş Tem 07, 2021 5:55 pm Merhabalar herkese bugünkü vize randevumun nasıl geçtiğini anlatayım.

21 Haziran'da İstanbul için randevu talebi oluşturdum, 24 Haziran'da 7 Temmuz saat 8.30'a iData ofisinde olmak üzere randevuyu atadı. Randevu türü 39F, benim durumum lisans şartlı kabuldü. Adres şişli Astoria AVM eksi 2. Kat.
İçeriye girmeden girişte resepsiyonda oturan görevli ilk olarak vize tipimi sordu Schengen mi Ulusal mı diye ardından İtalya mı Almanya mı dedi(İtalya için de aynı şekilde orda vize işlemleri hallediliyor yani 2 ülke var)
Sonra Pasaportumu ve PNR numaramı istedi, ardından pasaportu geri alıp üstünde sıra numaramın yazılı olduğu kağıdı da alıp içeri girdim.

Sanırım aşağı yukarı 15 dakika bekledikten sonra sıra numaram yandı ve gösterdiği gişeye gittim. Karşımda 2 görevli vardı ama genellikle biriyle muhattap oldum diğeri kendi gişesi boş olduğu için o sırada arkadaşının gişesine bakıyordu. İkisi de erkekti ve türktü. Hiç almanca veya ingilizce konuşturulmadım. İlk olarak merhaba dedim ne için başvuruyorsun diye cevapladı. Eğitim için dedim. Ulusal vize yani dedi, evet dedim. 4-5 yıl okuyacaksın dimi dedi evet dedim. Tamam hangi evrakları vereceksin dedi(? :D) 39F Merkblatt/Bilgi notunu da fotokopi olarak çıkarmıştım ben, konsolosluğun istediği evraklar burda liste halinde var dedim aldı onu ordan saymaya başladı ama o listedeki sıraya göre istemedi evrakları. Şimdi çıkardığım ama sorduğum halde istemediği evrakları söyleyeceğim. Nüfus kayıt örneğini almadı. Kurs katılım belgelerini almadı sadece B1 Goethe Sertifika ve 2 kopyasını aldı. B1 Sertifikam sağ taraftan biraz yırtık gelmişti kargoyla. Bu yırtık dedi, evet kargoyla öyle geldi malesef dedim bir şey demedi sonra. Transkript belgelerinin almanca çevirilerini almadı. Ösym yerleşti belgelerinin de almanca çevirilerine gerek olmadığını söyledi ama onları yine de aldı sanırım(Şu an bunu yazarken arta kalan evraklar yanımda değil kontrol edemiyorum). "Sen bunları da çevirttin mi ya" dedi şaşırmış gibi, ardından sayı ağırlıklı belgelerin almanca çevirilerine gerek yok dedi. Bu arada ben hep siz diye hitap ettim o sen diye hitap etti. Evraklarla iş bittiğinde diğer yapmam gereken işler için hep emir kipini kullandı: git, yap, getir, gel, çektir, yatır vb. Yani muhattap olduğum görevlinin o saatteki karakteri hakkında bir yorum yapacak olsam kendinize saygınız varsa mecbur kalmadıkça asla herhangi bir şekilde iletişime geçmeyeceğiniz biri derdim. Ben yine de hiçbir olumsuz bir şey söylemedim ya da hoşnutsuz bir surat ifadesi takınmadım. Dil kursu için ödediğim 500€ ücretin dekontunu almadı(bence konsolosluk bunu eksik belge olarak isteyecek sonradan, isterse buraya yazarım).

Üniversiteye kayıtlıysanız kaydınızı dondurmuş olsanız bile en azından öğrenci olup dondurmuş olduğunuza dair belgeyi ve 2 fotokopisini mutlaka yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederim. Burdaki üniversite kaydınızı sildirmediyseniz kesinlikle bir öğrenci belgesi ya da dondurduysanız onun belgesini istiyor. Stuttgart Üni ve Jena Üni'den kabul ve ayrı ayrı dil kursu kabul belgelerim vardı. Ben Stuttgart Üni dil kursuna kaydolduğum için ve sonrasında orda okuyacağımı söylediğim için o zaman Jena'yı niye veriyorsun dedi. Ben bunu buraya koyarım onda sorun yok ama konsolosluk sorun çıkarırsa neden 2 Kabul belgesi var gibisinden senin sorumluluğun dedi(kelimesi kelimesine aynı değil ama anlam aynı). Ben yine de koymasını istedim. Bloke hesap miktarını göndermiştim ama Expatrio parayı aldığını teyit eden belgeyi göndermemişti. Ben gönderdiğime dair dekontu çıkarmıştım aldı onu(1 Fotokopi). Sonra Expatrio teyit belgesini gönderdiğinde onu ilet dedi.

Tüm istediği evraklar bittiğinde kargonun gideceği adresi, adımı vs. yazacağım bir kağıdı verdi. Sonrasında o kağıdı köşesine bir kart gibi bir şey zımbalayıp fotokopi bölümüne gönderdi. Ordaki görevli o kartın üstüne bir şey işaretledi sanırım ama emin değilim. Bu kağıdı buraya getirmem söylendi dedim evet dedi aldı bir şey yaptı geri verdi. Sonra onla beraber vezneye gittim aldı onu 75€ vize ücretini ve 343 lira hizmet/servis ücreti aldı. Bir de burdaki bilgilerin konsoloslukla paylaşılmasını onayladığını(konsolosluk ifadesinin net olarak geçtiğini hatırlamıyorum ama paylaşılacağına dair onayladığınız bir bilgilendirme gibi) teyit eden bir belgeyi imzalatıp adımı vs. yazdırdı(veznede değil ilk gittiğim gişede). Ardından 5 Almanca/İngilizce sorunun olduğu bir kağıdı verip şimdi burdaki soruları hiçbir yerden yardım almadan/bakmadan Almanca/İngilizce cevaplayın dedi.
Ben türkçe şekilde soruları yazıyorum:
1- Hangi üniversitede hangi bölümü okuyacaksınız?
2- Neden bu bölüm?
3- Bölümdeki derslerden birkaçını yazar mısınız?
4- Almanya'da akrabanız var mı, varsa kaçıncı dereceden ve nerde yaşıyor?
5- Bu soru türkçe bir açıklaması olan tek soruydu ve sanırım cevaplanmasının isteğe bağlı olduğunu belirten * işareti vardı başında. Türkçe açıklamada: Eğer almanca veya ingilizce bilmiyorsanız türkçe olarak Almanya'da eğitim hayatınızı dilbilgisi olmadan nasıl yapacağınızı açıklayın ifadesine çok yakın bir cümle yazıyordu. Sonradan almancasını okuduğumda türkçeye yanlış çevrildiğini farkettim çünkü sorduğu şey eğitim hayatı değil Studienaufenthalt idi. Soruyu okuyunca ben bunu zaten açıkladım/kanıtlı gibisinden bir şeyler söylerken yarıda kesti ve başvuru formunda belirtmişsiniz zaten boş bırakın dedi boş bıraktım ben de. Bence bu soru şöyle düşünülerek sorulmuş: Şartlı kabul öğrencisi olduğum için ve dil seviyem üniye başlamak için yeterli olmadığı için "dil bilgisi olmadan" ifadesini kullanmış. Yani diliniz yeterince iyi değilken/yokken Studienaufenthalt işini nasıl hallediyorsunuz gibi bir şey soruyor. Konaklamak için bir yer ayarlayıp ayarlamadığımızı teyit etmek için olabilir.

İlk gittiğim gişedeki görevli veznede ödemeyi yaptıktan sonra buraya gel demişti, gittim. Tamam şimdi adın söylenince parmak izlerini vereceksin dedi. Beklemeye başladım herkes gibi, adım yüksek sesle söylenince sese doğru gittim başka bir gişede başka bir görevli ilk olarak vezneye ücreti ödeyip ödemediğimi sordu evet dedim dekont- derken kesip dekonta gerek yok dedi. Parmak izlerimi aldı ve böylece son işim de halloldu çıktım. Çıktığımda saat 10.10 falandı sanırım. Eklemem gereken önemli bir şey aklıma gelirse eklerim. Gürkan Bey'in yardımları için çok teşekkür ederim. Bu yolda olan herkese bol şans ve sabır dilerim.
Çok kısa iki sorum olacaktı. Ben randevu alırken Fotokopi ve form doldurma ek hizmetlerini seçmiştim. 30 Temmuz'da randevum var eğer formu daha sonra kendim doldurduysam ve fotokopileri hazırladıysam bu ek hizmetler için yine de ücret ödemem gerekir mi? 20 Eylül'de uni başlıyor sizce o zamana kadar vize sonuçlanır mı? Teşekkürer...

melisa96
Mesajlar: 23
Kayıt: Cum Tem 09, 2021 10:25 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen melisa96 » Çrş Tem 28, 2021 10:14 pm

Merhaba,

41F vizesine 02 ağustosta başvuru yapacağım (randevu). Oryantasyona yetişmek için 04 Eylül olarak gidiş tarihini yazacağım forma.

Sizce bu tarihe kadar yetişme ihtimali var mı pasaportun?
41F vizeleri ortalama kaç haftada geliyor?

halime09
Mesajlar: 46
Kayıt: Cmt Şub 13, 2021 5:15 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen halime09 » Prş Tem 29, 2021 7:40 am

melisa96 yazdı: Çrş Tem 28, 2021 10:14 pm Merhaba,

41F vizesine 02 ağustosta başvuru yapacağım (randevu). Oryantasyona yetişmek için 04 Eylül olarak gidiş tarihini yazacağım forma.

Sizce bu tarihe kadar yetişme ihtimali var mı pasaportun?
41F vizeleri ortalama kaç haftada geliyor?
Hangi konsolosluk olduğu önemli?

bompaow
Mesajlar: 91
Kayıt: Çrş Nis 14, 2021 4:45 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen bompaow » Prş Tem 29, 2021 10:41 am

grezya yazdı: Çrş Tem 28, 2021 5:13 pm Çok kısa iki sorum olacaktı. Ben randevu alırken Fotokopi ve form doldurma ek hizmetlerini seçmiştim. 30 Temmuz'da randevum var eğer formu daha sonra kendim doldurduysam ve fotokopileri hazırladıysam bu ek hizmetler için yine de ücret ödemem gerekir mi? 20 Eylül'de uni başlıyor sizce o zamana kadar vize sonuçlanır mı? Teşekkürer...
Hocam ek hizmetlerle alakalı sorunuzun cevabını bilmiyorum , vize çıkma süresinde bir garanti süre yok , genelde 1 ay da geliyor ama bazı arkadaşların daha da uzun sürebiliyor 2 ay gibi.

Bu arada bilgi notunuz neydi ve randevunuz neredeydi hocam?

Lownchaser
Mesajlar: 38
Kayıt: Cmt Tem 03, 2021 4:21 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen Lownchaser » Prş Tem 29, 2021 10:50 am

Arkadaşlar merhaba;
Acil bir sorum olacaktı. Benim ertelenmiş vize başvurum 4 Ağustosta. Ve şuan bloke hesap açacağım fakat kafam çok karıştı hangi bankada ve nasıl bir yolla transfer edeceğim hakkında. Bugün açarsam 4 Ağustos'a yetiştirebilir miyim? İş Bank tek duyduğumuz banka olduğu için ona yaptırmayı düşünüyordum ama kimse bu bankadan bahsetmiyor? Fintiba ve Expatrio duydum. Fintiba ile bugün açarsam yetişir mi? Güvenilir mi? Konsolosluğun sitesinde ismini görmedim. Konsolosluk kabul ediyor mu fintibayı?

Çok önemli bir sorum daha var; benim garantörüm de olacak ama geç sürecek. Eğer ben vize çıktığında gidersem oraya; vizeyi kullandığım durumda bloke hesabımı kapatabilir miyim? Vize reddi yiyenler bile o kağıdı gösterip kapatıyormuş. Benim kapatma hakkım var mı? Yoksa vize kullanınca tamamen el mi koyuyor banka. Kapatamıyor muyum? Sonrasında yoluma garantör ile devam etmek istiyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

halime09
Mesajlar: 46
Kayıt: Cmt Şub 13, 2021 5:15 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen halime09 » Prş Tem 29, 2021 11:05 am

Lownchaser yazdı: Prş Tem 29, 2021 10:50 am Arkadaşlar merhaba;
Acil bir sorum olacaktı. Benim ertelenmiş vize başvurum 4 Ağustosta. Ve şuan bloke hesap açacağım fakat kafam çok karıştı hangi bankada ve nasıl bir yolla transfer edeceğim hakkında. Bugün açarsam 4 Ağustos'a yetiştirebilir miyim? İş Bank tek duyduğumuz banka olduğu için ona yaptırmayı düşünüyordum ama kimse bu bankadan bahsetmiyor? Fintiba ve Expatrio duydum. Fintiba ile bugün açarsam yetişir mi? Güvenilir mi? Konsolosluğun sitesinde ismini görmedim. Konsolosluk kabul ediyor mu fintibayı?

Çok önemli bir sorum daha var; benim garantörüm de olacak ama geç sürecek. Eğer ben vize çıktığında gidersem oraya; vizeyi kullandığım durumda bloke hesabımı kapatabilir miyim? Vize reddi yiyenler bile o kağıdı gösterip kapatıyormuş. Benim kapatma hakkım var mı? Yoksa vize kullanınca tamamen el mi koyuyor banka. Kapatamıyor muyum? Sonrasında yoluma garantör ile devam etmek istiyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Expatriodan açtım ama tavsiye etmem. Çok yavaş ve ilgisizler. Fintibayla hemen başlat. Yetişir işlemlerin. Parayı tl olarak transferwise ile yollayabilirsin. Karşıya euro olsrak geçer.

keinproblem
Mesajlar: 93
Kayıt: Pzr Haz 13, 2021 6:30 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen keinproblem » Prş Tem 29, 2021 11:23 am

Yusufb7841 yazdı: Çrş Tem 28, 2021 4:15 pm Arkadaşlar son zamanlarda İzmir'den randevu tarihi alan oldu mu? Olduysa ne zaman başvurdu ve ne zamana aldı?
Ben 41fle başvurdum. 22 temmuzdu, bayram zamanı başvurdum. Bayramın bitimi pazartesi günü atandı. 24 ağustostu sanırım, o civar. Tam bir ay sonraya verdi yani. 41flerin burdaki atanma sürelerinden gördüğüm kadarıyla 10–15 gün sonra olur diye umuyordum benimkini de. 1 ayı beklemiyordum açıkçası.

Sanırım gerçekten İzmir'de bir yavaşlık var ya da bu ara tüm okullar sonuçları açıklamaya başladı başvurular arttı, bilmiyorum. Sizce bu vizenin açıklanması konusunda da izmir özelinde daha bir yavaşlık olacağı anlamına gelir mi? 1 ekimi gidiş tarihim düşünüyordum ben de biraz ertelemek zorunda kalacağım herhalde.

melisa96
Mesajlar: 23
Kayıt: Cum Tem 09, 2021 10:25 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen melisa96 » Prş Tem 29, 2021 11:29 am

halime09 yazdı: Prş Tem 29, 2021 7:40 am Hangi konsolosluk olduğu önemli?
Istanbul İData ofisi.

keinproblem
Mesajlar: 93
Kayıt: Pzr Haz 13, 2021 6:30 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen keinproblem » Prş Tem 29, 2021 11:44 am

Lownchaser yazdı: Prş Tem 29, 2021 10:50 am Arkadaşlar merhaba;
Acil bir sorum olacaktı. Benim ertelenmiş vize başvurum 4 Ağustosta. Ve şuan bloke hesap açacağım fakat kafam çok karıştı hangi bankada ve nasıl bir yolla transfer edeceğim hakkında. Bugün açarsam 4 Ağustos'a yetiştirebilir miyim? İş Bank tek duyduğumuz banka olduğu için ona yaptırmayı düşünüyordum ama kimse bu bankadan bahsetmiyor? Fintiba ve Expatrio duydum. Fintiba ile bugün açarsam yetişir mi? Güvenilir mi? Konsolosluğun sitesinde ismini görmedim. Konsolosluk kabul ediyor mu fintibayı?

Çok önemli bir sorum daha var; benim garantörüm de olacak ama geç sürecek. Eğer ben vize çıktığında gidersem oraya; vizeyi kullandığım durumda bloke hesabımı kapatabilir miyim? Vize reddi yiyenler bile o kağıdı gösterip kapatıyormuş. Benim kapatma hakkım var mı? Yoksa vize kullanınca tamamen el mi koyuyor banka. Kapatamıyor muyum? Sonrasında yoluma garantör ile devam etmek istiyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Vizeyi aldıktan sonra bloke hesabı kapatma süreci nasıl olabilir hiçbir fikrim yok. Eğer kesinlikle o parayı geri almanız gerekecekse iyi araştırın derim çünkü kolay olmayabilir...

Onun haricinde ben expatriodan açtım. Kaydım direkt onaylandı. Tatildi diye o gün parayı yollamadım. Ertesi gün yolladım. Sabahına da onay geldi. Tatille bir 2–3 gün sürdü diyebiliriz.

netline
Mesajlar: 67
Kayıt: Pzr Tem 18, 2021 12:02 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen netline » Prş Tem 29, 2021 11:48 am

Lownchaser yazdı: Prş Tem 29, 2021 10:50 am Arkadaşlar merhaba;
Acil bir sorum olacaktı. Benim ertelenmiş vize başvurum 4 Ağustosta. Ve şuan bloke hesap açacağım fakat kafam çok karıştı hangi bankada ve nasıl bir yolla transfer edeceğim hakkında. Bugün açarsam 4 Ağustos'a yetiştirebilir miyim? İş Bank tek duyduğumuz banka olduğu için ona yaptırmayı düşünüyordum ama kimse bu bankadan bahsetmiyor? Fintiba ve Expatrio duydum. Fintiba ile bugün açarsam yetişir mi? Güvenilir mi? Konsolosluğun sitesinde ismini görmedim. Konsolosluk kabul ediyor mu fintibayı?

Çok önemli bir sorum daha var; benim garantörüm de olacak ama geç sürecek. Eğer ben vize çıktığında gidersem oraya; vizeyi kullandığım durumda bloke hesabımı kapatabilir miyim? Vize reddi yiyenler bile o kağıdı gösterip kapatıyormuş. Benim kapatma hakkım var mı? Yoksa vize kullanınca tamamen el mi koyuyor banka. Kapatamıyor muyum? Sonrasında yoluma garantör ile devam etmek istiyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Merhaba,

Bloke hesap konusunda bahsedilen İş Bankası'nın TR'deki İş Bankası ile hiçbir alakası yok, bahsedilen İş Bank AG, yani Almanya'da ayrı bir şirket olarak kurulmuş, bambaşka bir banka.

Bloke hesap konusunda İş Bank AG'nin tercih edilmemesinin sebebi, bütün işlemleri posta ile yapıyor olmasından mütevellit, bloke hesap açılması işleminin 15-20 günü buluyor olması. Ancak Expatrio, Fintiba vs. de işlemler online yapılıyor ve 3-4 iş günü içerisinde konsolosluğa sunacağınız belge, bahsettiğim kurumların internet sitelerinde indirilmeye hazır hale geliyor.(Ben Expatrio ile yaptım, 3 gün sürdü.)

Ayrıca Expatrio da, Fintiba da Almanya tarafından onaylanmış, güvenilir kurumlar. O kurumların listesinin yer aldığı linki buraya koyacaktım ama sitede "onaylı kurumların listesi şu anda gözden geçiriliyor" yazıyor, sanıyorum listeyi güncelleyecekler.

Kolay gelsin.

celik_
Mesajlar: 6
Kayıt: Sal Haz 22, 2021 1:36 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen celik_ » Prş Tem 29, 2021 11:57 am

41f (dil bilgisine sahip y.lisans) icin 22 Haziran'da Istanbul idata'da belgeleri teslim ettim. 27 Temmuz'da kargoya verildi ve 1 gun sonra teslim aldim. Okul Berlin'de.

Lownchaser
Mesajlar: 38
Kayıt: Cmt Tem 03, 2021 4:21 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen Lownchaser » Prş Tem 29, 2021 11:59 am

netline yazdı: Prş Tem 29, 2021 11:48 am Merhaba,

Bloke hesap konusunda bahsedilen İş Bankası'nın TR'deki İş Bankası ile hiçbir alakası yok, bahsedilen İş Bank AG, yani Almanya'da ayrı bir şirket olarak kurulmuş, bambaşka bir banka.

Bloke hesap konusunda İş Bank AG'nin tercih edilmemesinin sebebi, bütün işlemleri posta ile yapıyor olmasından mütevellit, bloke hesap açılması işleminin 15-20 günü buluyor olması. Ancak Expatrio, Fintiba vs. de işlemler online yapılıyor ve 3-4 iş günü içerisinde konsolosluğa sunacağınız belge, bahsettiğim kurumların internet sitelerinde indirilmeye hazır hale geliyor.(Ben Expatrio ile yaptım, 3 gün sürdü.)

Ayrıca Expatrio da, Fintiba da Almanya tarafından onaylanmış, güvenilir kurumlar. O kurumların listesinin yer aldığı linki buraya koyacaktım ama sitede "onaylı kurumların listesi şu anda gözden geçiriliyor" yazıyor, sanıyorum listeyi güncelleyecekler.

Kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim gerçekten çok bilgilendirici oldu; bugün hemen Fintiba açıyorum öyleyse. Peki yukarıda bir arkadaş transferwise önerdi de bana. Şu an için o karışık geldi bana. Eğer buradaki bir bankadan swift ile fintiba'ya atarsam hemen aktarılır mı? Ve aşağı yukarı kesinti ne kadar olur? Kesileceği için fazladan para yüklemem gerekir mi?

celik_
Mesajlar: 6
Kayıt: Sal Haz 22, 2021 1:36 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen celik_ » Prş Tem 29, 2021 12:02 pm

Lownchaser yazdı: Prş Tem 29, 2021 11:59 am Çok teşekkür ederim gerçekten çok bilgilendirici oldu; bugün hemen Fintiba açıyorum öyleyse. Peki yukarıda bir arkadaş transferwise önerdi de bana. Şu an için o karışık geldi bana. Eğer buradaki bir bankadan swift ile fintiba'ya atarsam hemen aktarılır mı? Ve aşağı yukarı kesinti ne kadar olur? Kesileceği için fazladan para yüklemem gerekir mi?
Enpara ile SWIFT yaptim 30 Euro kesinti oldu. Belgede yazan miktari yollaman yeterli, onlar zaten bu gibi durumlar icin 100 Euro fazla istiyorlar

netline
Mesajlar: 67
Kayıt: Pzr Tem 18, 2021 12:02 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen netline » Prş Tem 29, 2021 12:06 pm

Lownchaser yazdı: Prş Tem 29, 2021 11:59 am Çok teşekkür ederim gerçekten çok bilgilendirici oldu; bugün hemen Fintiba açıyorum öyleyse. Peki yukarıda bir arkadaş transferwise önerdi de bana. Şu an için o karışık geldi bana. Eğer buradaki bir bankadan swift ile fintiba'ya atarsam hemen aktarılır mı? Ve aşağı yukarı kesinti ne kadar olur? Kesileceği için fazladan para yüklemem gerekir mi?
Merhaba,

Rica ederim.

Ben swift ile Expatrio'nun IBAN'ına göndermiştim, toplam masraf 26.68 Euro tutmuştu. Transferwise konusunda bilgim yok maalesef.

Kesinti olacağı için fazladan göndermenizde fayda var, çünkü kesintiyi sadece kendi bankanız değil, aynı zamanda muhabir(aracı) banka da yapıyor ve onun ne kadar keseceğini gönderirken göremiyorsunuz. Dolayısıyla tam para gönderip sonrasında 2 kere havale yapmak zorunda kalmaktansa, bir miktar fazla gönderip(100 Euro kadar) 1 kere havale yapmak daha iyidir bence.

Kolay gelsin.

ardaberk
Mesajlar: 58
Kayıt: Cum May 21, 2021 5:25 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen ardaberk » Prş Tem 29, 2021 12:17 pm

Lownchaser yazdı: Prş Tem 29, 2021 11:59 am Çok teşekkür ederim gerçekten çok bilgilendirici oldu; bugün hemen Fintiba açıyorum öyleyse. Peki yukarıda bir arkadaş transferwise önerdi de bana. Şu an için o karışık geldi bana. Eğer buradaki bir bankadan swift ile fintiba'ya atarsam hemen aktarılır mı? Ve aşağı yukarı kesinti ne kadar olur? Kesileceği için fazladan para yüklemem gerekir mi?
Selam kardeşim.

Fintibaya Transferwise ile para gönderimi çok hızlı oluyor. SWİFT veya banka Eft birkaç gününü alacaktır mutlaka. Ben transferwise ile yolladım ve ertesi günü blocked account belgelerim epostama düştü. Fintiba ile vizeye 2-3 iş günü içerisinde hazır hale gelebilirsin...

Kilitli