Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya Erasmus Bloke Hesap ve Alternatifleri Hakkında

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
gizems
Mesajlar: 2
Kayıt: Sal Haz 29, 2021 4:04 pm

Almanya Erasmus Bloke Hesap ve Alternatifleri Hakkında

Mesaj gönderen gizems » Sal Haz 29, 2021 4:16 pm

Merhaba hepinize, bloke hesap ve alternatifleri hakkında merak ettiklerim var. Eylül ayında Erasmus'a gidiyorum ve finansal destek kısmı dışında belgelerimin hepsi halloldu. Ailem sponsor olacaktı ama annemle babamın maaşını birleştirip o şekilde sunma şansım var mı bilmiyorum. Almanya'da yaşam için asgari miktar 861 Euro ama 600 Euro hibemi bu miktardan çıkarabiliyor muyum? Yani ailem 261 euro üstü 861 euro altı aralığında bir maaş bordrosu gösterebilir mi aldığım hibeden dolayı? Cevaplarınızı bekliyorum

Hüseyincelik
Mesajlar: 19
Kayıt: Çrş Haz 23, 2021 2:34 pm

Re: Almanya Erasmus Bloke Hesap ve Alternatifleri Hakkında

Mesaj gönderen Hüseyincelik » Çrş Haz 30, 2021 12:11 pm

aile değil de başka bir yerden hibe alıyorsanız (erasmus hibesi mesela) bu tutarı 861 Euro'dan düşüp kalan tutar için bloke hesap açabilirsiniz.
Örneğin 600 € hibeniz varsa 261 *12 ay şeklinde açmanız yeterli olacaktır. Ancak vize görüşmesi sırasında 600€ aylık hibe alacağınızı da göstermek durumundasınız.
Ben Expatrio'dan açmıştım burda da güzel yorumları vardı. Fintiba'ya göre 40€ daha ucuz oluyor hesap açılışı. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.

Denizzzzz
Mesajlar: 1
Kayıt: Cum Oca 12, 2024 12:39 pm

Re: Almanya Erasmus Bloke Hesap ve Alternatifleri Hakkında

Mesaj gönderen Denizzzzz » Cum Oca 12, 2024 12:41 pm

Ben de hibe alarak gideceğim almanyaya bu yüzden hesaba (aylık miktar - hibe)×6 tutarında bir para yatırdım ancak hesabı 6 aylık açtığım için toplam tutarı yatırdım olarak gözüküyor dolayısıyla vize icin gereken belgeyi alamıyorum. Siz nasıl aldınız?

Kullanıcı avatarı
Expatrio
Mesajlar: 183
Kayıt: Prş Mar 24, 2022 6:06 pm
Konum: Berlin
İletişim:

Re: Almanya Erasmus Bloke Hesap ve Alternatifleri Hakkında

Mesaj gönderen Expatrio » Cum Oca 12, 2024 1:26 pm

Denizzzzz yazdı: Cum Oca 12, 2024 12:41 pm Ben de hibe alarak gideceğim almanyaya bu yüzden hesaba (aylık miktar - hibe)×6 tutarında bir para yatırdım ancak hesabı 6 aylık açtığım için toplam tutarı yatırdım olarak gözüküyor dolayısıyla vize icin gereken belgeyi alamıyorum. Siz nasıl aldınız?
o şekilde olmaması gerekir aslında. Aylık miktar-hibe sonucu çıkan rakamı aylık bloke edilecek rakam olarak girmelisiniz. Hesabı da 6 aylık açmalısınız. Bu şekilde olur. Ek olarak hibeyi aldığınıza dair belgeyi de vize görüşmesine götürmeniz gerekir.
Expatrio Value Package ile birlikte artık Banka Hesabı da ücretsiz!
Artık oturum izni ve ikametgah gerekmeden Bloke Hesaptaki paranıza anında ulaşabilirsiniz. :o
Hemen başvurun: https://www.expatrio.com/tr/german-bank-account

Cevapla