Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Yüksek Lisans

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
arsen lüpen
Mesajlar: 1
Kayıt: Cum Haz 04, 2021 2:36 am

Yüksek Lisans

Mesaj gönderen arsen lüpen » Cum Haz 04, 2021 2:53 am

Herkese merhaba. Ben kendi durumumu özetleyerek fikir almak istiyorum. Hacettepe Fransızca 2012 mezunuyum. 3.09 ile bölüm 2. olarak mezun oldum. Fransa’da erasmus yaptım. 31 yaşındayım ve evliyim. Eşim ve ben 9 yıldır Türkiye’nin saygın kurumsal bir şirketinde çalışıyoruz. Almanya’da yüksek lisans eğitimi almak istiyoruz fakat benim seviyem A1 eşimin ise hiç almancası yok. Şartlı kabul alabilir miyiz? İkimize de kabul verirler mi veya birimiz alırsak diğerinin şartları ne olur? İngilizce eğitim veren bir okul şartlı kabul verir mi? Siteyi inceledim, durumumuz yaş ve eğitime ara vermekten dolayı çok umutsuz görünüyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz çok istekliyiz. Fikirler için teşekkürler.

cot28
Mesajlar: 9
Kayıt: Pzr Haz 20, 2021 9:01 am

Re: Yüksek Lisans

Mesaj gönderen cot28 » Pzt Haz 28, 2021 10:21 am

Ne yaptini hocam bir gelisme kaydedebildiniz mi

Kullanıcı avatarı
mutluay
Mesajlar: 161
Kayıt: Pzt Eyl 17, 2018 8:52 am

Re: Yüksek Lisans

Mesaj gönderen mutluay » Pzt Haz 28, 2021 10:36 am

arsen lüpen yazdı: Cum Haz 04, 2021 2:53 am Herkese merhaba. Ben kendi durumumu özetleyerek fikir almak istiyorum. Hacettepe Fransızca 2012 mezunuyum. 3.09 ile bölüm 2. olarak mezun oldum. Fransa’da erasmus yaptım. 31 yaşındayım ve evliyim. Eşim ve ben 9 yıldır Türkiye’nin saygın kurumsal bir şirketinde çalışıyoruz. Almanya’da yüksek lisans eğitimi almak istiyoruz fakat benim seviyem A1 eşimin ise hiç almancası yok. Şartlı kabul alabilir miyiz? İkimize de kabul verirler mi veya birimiz alırsak diğerinin şartları ne olur? İngilizce eğitim veren bir okul şartlı kabul verir mi? Siteyi inceledim, durumumuz yaş ve eğitime ara vermekten dolayı çok umutsuz görünüyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz çok istekliyiz. Fikirler için teşekkürler.
eğitime ara ve yaş konusunda sıkıntı çıkıp çıkmayacağını yakın zamanda öğreneceğiz çünkü benimde 2 kabul + B2 sertifika ile vize başvurum var , ve yaşım 39 :) ...

fakat Almanca sertifikanız ( seviyeniz değil ) önemli. Bana göre minimum B1 olması lazım ki konsolosluğa bu iş ile ilgili isteğinizi gösterebilesiniz.

Güncelleme yaparım bir süre sonra.
Meric MUTLUAY
FH-Dortmund
Maschinen-, Energie- und Umwelttechnik (M.Eng)

Cevapla