Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Askerlik ve Tecil

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
stylusdotnet
Mesajlar: 34
Kayıt: Çrş Nis 01, 2009 12:27 pm

Askerlik ve Tecil

Mesaj gönderen stylusdotnet » Pzt Tem 05, 2010 12:13 pm

Oyle bir durumdayim ki sinirden catlicam.

Simdi 2009 Haziran\'da Almanya\'ya geldim ve zaten tecil yaptirmistim, onlisans mezunu olarak 2 yil tecil hakkimi kullanarak 2011 Subat\'a kadar tecilim vardi.

Almanya\'da dil kursu yapiyorum ve universitelere basvuru yaptim. Burda once 12 ay ve simdi 6 aylik olarak vizemi almis bulunmaktayim. Yani dil kursu vizemde 2010 Aralik\'ta bitiyor. Yani ya DSH yapip universiteye girmem lazim ya da herhangi bir vize uzatma hakkim olamaz (Almanca dili icin yanilmiyorsam 2 yila kadar vize alinabiliyormus ama konu bu degil).

Simdi karar verdim Turkiye\'de acik ogretime yazilip orda devam etmek istiyorum. Kasimda kayit tarihleri basliyormus ve bir yil intibak(hazirlik) okunmasi gerekiyormus. Bu bir yillik surede tecil yapilamiyormus (AOF Buro ile gorustum).

Askerlik subesi ile gorusmemde ise hazirlik yilinda tecil olmadigi icin Subat ayinda bitiyorsa tecil askere alinabilirmisim.

Yani son olarak 2 yil tecili harcadim ve acikogretime girmek istiyorum fakat oyle gozukuyor ki askere alinabilirim.

Daha once basina boyle bir olay gelen var mi bilmiyorum ama Haziran veya Agustos\'a kadar tecile ihtiyacim var nasil yapabilirim?
Ozel ogrenci dosyasi actirmamistim acaba dil egitimi yapicam diyerek 1 yillik dil ogrenimi tecilini kullanabilirmiyim?
Ya da durumumu anlatsam konsolostaki egitim ateseligi durumumu anlayacak kadar anlayis gosterebilirler mi?

crazyfb
Mesajlar: 158
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 7:40 pm

Askerlik ve Tecil

Mesaj gönderen crazyfb » Pzt Tem 05, 2010 2:40 pm

Herkese selam. Yeni baslik acmak istemedim. O yuzden buraya yaziyorum ben de sorunumu.

Ben turkiyede lisans bitirdikten sonra burda yine lisans yapmaya basladim farkli bi dalda. Bugun egitim ataseligi ile konustum. 23 yasimda olmama ragmen adamlar bana ogrenci dosyasi acmiyor. Askerligimi tecil edemiyorum ve bu da agustos ayinda askere gitmem gerekli anlamina geliyor. Ne yapmam lazim, fikri olan varmi acaba?

awesom-o
Mesajlar: 53
Kayıt: Cmt Haz 13, 2009 7:04 pm

Askerlik ve Tecil

Mesaj gönderen awesom-o » Pzt Tem 05, 2010 10:52 pm

[quote]crazyfb tarafindan yazilan metin:
Herkese selam. Yeni baslik acmak istemedim. O yuzden buraya yaziyorum ben de sorunumu.

Ben turkiyede lisans bitirdikten sonra burda yine lisans yapmaya basladim farkli bi dalda. Bugun egitim ataseligi ile konustum. 23 yasimda olmama ragmen adamlar bana ogrenci dosyasi acmiyor. Askerligimi tecil edemiyorum ve bu da agustos ayinda askere gitmem gerekli anlamina geliyor. Ne yapmam lazim, fikri olan varmi acaba?[/quote]

hocam bitirdigin en yuksek universiteden daha yuksek bir egitim almadikca, yasaya gore askerligin tecil olmuyor maalesef. benim sana onerim uzaktan egitim ile bir universitede yuksek lisansa baslaman. Turkiye\'de Ahmet Yesevi Universitesi, Gazi Universitesi ve Sakarya Universitesi\'nde uzaktan egitim ile yuksek lisans egitimi veriliyor. Turkiye\'de bitirdigin bolumle alakali bir bolume kolaylikla kaydolabilirsin cok onemli sartlari yok. Ancak iki problem var bu durumda da; birincisi donemlik 1000-1500 lira gibi harclari var. Ikincisi ise her donem sonunda finaller merkezlerde birebir yapiliyor.

Almanya\'da da tanitimi yapilan bir uzaktan egitim universitesi var: http://www.deutschstudent.de/news.php?readmore=74
Ancak orada yuksek lisansa basvuruda sikinti yasar misin bilemiyorum. Bu konuyu arastirirsan en azindan onunu gorebilecek kadar tecil ettirebilirsin askerligi.

crazyfb
Mesajlar: 158
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 7:40 pm

Askerlik ve Tecil

Mesaj gönderen crazyfb » Sal Tem 06, 2010 12:15 am

arkadas tek kurtulus yolu dedigin gibi bu gozukuyor. Yani hayatimda gordugum en buyuk sacmaliklardan biri. Almanya hayatimda da basima gelen en kotu sey oldu bu heralde. Okulu dondurup 1 donemlik, askerligimi yapmaya karar verdim ben. Kisa donem ciktigi takdir de bidaki donemle devam etcem artik.

Cevapla