Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Ruhr Uni PHD

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
miran
Mesajlar: 5
Kayıt: Pzr Tem 04, 2010 11:08 pm

Ruhr Uni PHD

Mesaj gönderen miran » Pzr Tem 04, 2010 11:23 pm

Turkiyede psikiyatri asistani olarak calismaktayim, almanyada Ruhr universitesinde International graduate school of Neuroscience\' dan Neuroscience PHD kazandim , Ruhr universitesi ayrica 1300 euro stipendium - vergisiz demisler, veriyorlar. Siteyi tasarlayan herkeze tesekkur ederim, almanyaya geldigimde sitenin aktif yardimcilarindan birisi olmak istiyorum isi ogrenince :D

Birkac sorum olacak

1. Vizemi D grubu olarak 3 gunde verdiler Izmirden stipendiumum var diye. Uzerinde "Teilnahme am 3 jahreigen PHD programm an der Ruhr Universitat Bochum" yaziyor.

Simdi ben ogrenci oturma iznimi oliyorum yoksa yeni caikan researcher vizesi gibi birseymi yoksa calisma vizesimi oluyor.

2. Oturma iznimin tipi ne oluyor ?

3. 28 yasindayim ozel ogrenci statusunden aralanarak askerligimi ertletebiliyormuyum yoksa calisan arastirmaci olarak direktmi 38\' e ertleniyorum

4 :) yok ancak ogrenci statusunde erteleyebiliyorsam eger "Ogrenciyken isci oturumu alma rehberi " araciligi ile isci oturumu alirsam bursum-stipendium yanarmi.???


allahini seven bir cevap heryerde baska bir sey yaziyor kafayi yiycem. 32\' sinden sonra askeremi gdeyim napayim bende anlamadim. :)

miran
Mesajlar: 5
Kayıt: Pzr Tem 04, 2010 11:08 pm

Ruhr Uni PHD

Mesaj gönderen miran » Pzt Tem 05, 2010 12:40 am

Veren kurum PHD\' ye kabul eden universite Ruhr ama kendileride visanin ne oldupgndan emin degil tabi EU ulkelerinin boyle derdi olmadigi icin umurlarinda degil :)

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Ruhr Uni PHD

Mesaj gönderen Staatsmann » Sal Tem 06, 2010 1:41 am

Yorumun icin tesekkurler.

Vizen muhtemelen ogrenci vizesidir,sanirim Almanca kursu yapmayacaksin yani Ingilizce kabul aldin.Ilk basta vizen 3 ayliktir Almaya\'ya geldiginde bu sure icinde vizeni uzattirmaya gideceksin.
Dedigim gibi oturma izni suan almadin sadece vize,oturumu buraya gelince hallediyorsun.
Askerlik konusunda bilgim yok ama bir sorun cikartmazlar diye dusunuyorum.
Isci oturumu alacagini zannetmiyorum,cunku burada bir klinikte doktorasini yapanve asistan olarak calisan bir arkadas ogrenci oturumuna sahip.

miran
Mesajlar: 5
Kayıt: Pzr Tem 04, 2010 11:08 pm

Ruhr Uni PHD

Mesaj gönderen miran » Sal Tem 06, 2010 2:12 pm

Bu durum ASAL\'in sayfasinda da acikca belirtilmistir:
"Baslangicta resmî ogrenci statusunde (resmî-burslu veya resmî burssuz ayrimi ile 1416 Sayili Kanundan yararlanan MEB burslulari ile 2547 Sayili Kanunun 33’uncu maddesinden yararlanan YOK burslulari arasinda ayirim yapmadan) yuksek lisans/doktora ogrenimi gormek uzere yabanci ulkelere gidenlerden, yurt icinde aldiklari bursu kestirerek bulunduklari ulkedeki universitelerden burs alarak yuksek lisans/doktora ogrenimi gorenlerin veya meslek ya da sanatlarini icra edenlerin, yurt icinde bagli olduklari kurumlarla ilisiklerini kesmeleri veya burs karsiliklarini odemeleri talep edilmeden, burs kesim tarihi dikkate alinmak suretiyle, yurt disinda gecirdikleri sureler, dovizle askerlik hizmetinden yararlanmak uzere yurt disinda gecirilmesi gereken sureden sayilarak diger sartlari da olusturmalarini muteakip dovizle askerlik hizmetinden yararlandirilirlar. "
http://www.asal.msb.gov.tr/er_islemleri ... leri_2.htm


Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.



Ben bursumu alman universitesinden aliyorum dolayisi ile dovizli askerlik kanununa tabi oluyuyormuyum. Ayrica ben ogrenci vizesi ile geliyormusum ancak oturma iznimde oluyor.
Bir baska forumda konu ile ilgili baska bir arkadasa su cevap verilmis, sizlerin fikri nedir ??



Burs aldiginiz donemi de dovizle askerlik icin yurt disinda gecirilmesi gereken sureye saydirabilirsiniz. Kanun maddesi sadece calisma iznine degil ayni zamanda oturma iznine bagli olarak isci, isveren sifatiyla veya bir meslek ya da sanati icra ederek gecirilen surelerin hesaba katilacagini soyler. Siz, doktora suresince aldiginiz bursla beraber mesleginizi icra etmis sayilirsiniz. Calisma izniniz olmasa dahi doktora icin gecirdiginiz uc yil boyunca sahip oldugunuz oturma izni dovizle askerlik hizmetinden yararlanmak icin yeterlidir.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Ruhr Uni PHD

Mesaj gönderen Staatsmann » Çrş Tem 07, 2010 4:40 am

Malesef yorum yapamayacagim cunku ASAL\'dan yaptigin alintiyi ilk defa duyuyorum ve yorum yapsam bir ise yaramayacak yani seni aydinlatacak bir bilgim yok bu konuda..

Cevapla