Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri - 2021

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
ay07
Mesajlar: 11
Kayıt: Cum Şub 05, 2021 11:47 am

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen ay07 » Çrş Mar 24, 2021 3:01 pm

Merhaba, ben direk blocking confirmation ile gitmiştim ama daha önceleri okuduklarıma göre para transferinin ve hesap bilgilerinin olduğu pdfleri götürmeniz de kabul edilebilir diye düşünüyorum.

Durumu açıkladıktan sonra evraklarınızı alıp, sizden tamamlanan transfer pdf ini daha sonra email yoluyla isteyebilirler.

Benim başımdan geçmediği için çok emin değilim ama daha önce böyle gönderiler okumuştum.
studi yazdı: Çrş Mar 24, 2021 2:40 pm Merhaba, bugün parayı transfer edeli 5. gün olmasına rağmen expatrio'dan hala onay maili almadım. Yarın vize randevum var ne yapacağımı bilmiyorum. Onay pdf'i olmadan hesap açılış ve swift kağıdıyla giden var mı?

ay07
Mesajlar: 11
Kayıt: Cum Şub 05, 2021 11:47 am

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen ay07 » Çrş Mar 24, 2021 3:08 pm

Çok uzamış sizin de başvurunuz umarım kısa sürede sonuçlanır.

1 Nisan yazdığınız ona göre gelebilir ama pek bir bilgim yok süreç neye göre nasıl ilerliyor, yanlış yönlendirmek istemem.

Ben de bu günlerde yurt anlaşmasını imzalayıp, gerekli ücretleri göndereceğim, bu kadar uzun beklemenin ardından red geleceğini sanmıyorum açıkçası

benjamin21 yazdı: Çrş Mar 24, 2021 12:23 pm Okul dönemim 1 nisanda başladığı için tarihi 1.04 yazmıştım başlangıç olarak. Ama okulun yazdığı mektupta 12 nisanda en geç burda olmalı demişler. Ben de kira kontratımı o tarihe yaptım. İnşallah 12 nisana kadar bırakmazlar. Yurt benden depozitoyu yollamamı istiyor

benjamin21
Mesajlar: 150
Kayıt: Cmt Eki 10, 2020 4:35 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen benjamin21 » Çrş Mar 24, 2021 10:23 pm

inşallah ya hadi bakalım. ben özel yurtta kalacağım ama ortalama aynı fiyatlar devlet destekli olanlarla. bana 1 nisana kadar yatırın dediler. Pazartesi gününe kadar bekliyim. Ups den bana kargonuz yola çıktı diye mesaj gelmezse konsolosluğa yazayım.

Yurt bana sormadı vizeniz var mı diye. Benden sadece öğrenci belgemi istemişlerdi. Hani vize çıkmazsa en azından ne dicem onu da bilmiyorum imza falan attım. 5. haftanın içindeyim çıksın vize yaa :) :)

ay07 yazdı: Çrş Mar 24, 2021 3:08 pm Çok uzamış sizin de başvurunuz umarım kısa sürede sonuçlanır.

1 Nisan yazdığınız ona göre gelebilir ama pek bir bilgim yok süreç neye göre nasıl ilerliyor, yanlış yönlendirmek istemem.

Ben de bu günlerde yurt anlaşmasını imzalayıp, gerekli ücretleri göndereceğim, bu kadar uzun beklemenin ardından red geleceğini sanmıyorum açıkçası

Excalibur06
Mesajlar: 4
Kayıt: Sal Mar 23, 2021 11:17 am

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen Excalibur06 » Prş Mar 25, 2021 11:03 am

ay07 yazdı: Çrş Mar 24, 2021 2:56 pm Evet bana da daha sms gelmedi, ama idata İzmirin yakınında ki bir aras kargo şubesini aradım, idata sabah otomatik mesaj atıyor ama bize öğleden sonra kapanışta postaları veriyor dedi. Saat 15 te kapanıyor diye gösteriyor, az sonra gelir diye düşünüyorum.

Tekrardan hayırlı olsun vizeniz
Merhaba,

Sonunda pasaportum bugün sabah geldi, vize mi almışım.
Umarım bu yolda emek harcayan ve hayallerinin peşinden koşan bütün zorluklara rağmen pes etmeyen tüm arkadaşların vizeleri pek yakında ellerine ulaşır

Kalın Sağlıcakla

Nkoksalan
Mesajlar: 52
Kayıt: Pzr Kas 29, 2020 1:03 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen Nkoksalan » Prş Mar 25, 2021 11:45 am

Nkoksalan yazdı: Cum Mar 12, 2021 10:21 pm Ben de 31 Ocakta randevu talep ettim ve ertesi gün 24 şubat için randevu verdiler. Vize için bir görüşme olmuyor aslında evraklarınızı teslim ediyorsunuz bir de üzerinde sorular olan bir kağıt doldurmanızı istiyorlar. Mülakatın yazılı hali gibi düşünebilirsiniz. Almanyaya neden gelmek istiyorsun vs. gibi 3-4 soru var. İngilizce ya da almanca doldurmanızı istiyorlar.
Bana da henüz dönüş yapmadılar bu arada vize ile ilgili
Herkese merhabalar ben de direkt kabul için 24 şubatta İstanbuldan başvurmuştum. Başvuru tarihinden tam 4 hafta sonra bugün kargo mesajı geldi. Umarım herkesin süreci hızlıca sonuçlanır

ertuu04
Mesajlar: 120
Kayıt: Cum Ara 25, 2020 9:54 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen ertuu04 » Prş Mar 25, 2021 4:36 pm

Nkoksalan yazdı: Prş Mar 25, 2021 11:45 am Herkese merhabalar ben de direkt kabul için 24 şubatta İstanbuldan başvurmuştum. Başvuru tarihinden tam 4 hafta sonra bugün kargo mesajı geldi. Umarım herkesin süreci hızlıca sonuçlanır
Merhaba. Vize başlangıç tarihini ne yazmıştınız?

Nkoksalan
Mesajlar: 52
Kayıt: Pzr Kas 29, 2020 1:03 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen Nkoksalan » Prş Mar 25, 2021 5:36 pm

ertuu04 yazdı: Prş Mar 25, 2021 4:36 pm Merhaba. Vize başlangıç tarihini ne yazmıştınız?
Merhaba gidiş tarihi olarak 26 Mart yazmıştım ayrıca okuldan gelen kabul belgesinde de 1 Nisan itibari ile burada olmalı yazıyordu.

NachDeutsch
Mesajlar: 181
Kayıt: Pzt Ara 28, 2020 10:22 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen NachDeutsch » Cum Mar 26, 2021 6:56 pm

Seravpkdmr yazdı: Pzr Mar 21, 2021 10:58 pm Arkadaşlar merhaba size gerçekleştirmiş olduğum vize görüşmemden bahsetmek istiyorum. Idata üzerinden 40f kodlu şartlı kabul başvurusu yaptım,10 gün sonra ankara konsolosluğunda saat 8.00de bu çarşamba günü randevu atadılar. Sabah 8den önce ordaydım,girişte polis çantamı aradı detaylı olarak(deodorant şişemi bileğime sıktırdılar,o kadar detaylı). Posta gönderimi için kağıt verip içerde doldurun deyip içeriye geçtim. Hemen girişte sağ tarafta çalışan ona gelememi söyleyip evraklarımı(fotokopileri)vermemi istedi. Kontrol edip bazı belgeleri üste yerleştirdi ve sıra almamı söyleyip,eğitim başvurusu var diye yüksek sesle görevlilere söyledi ve 2 tl ücret dedi.Sıramı aldıktan sonra bekledim yaklaşık 15 dk. Sabah olduğu için iki üç kişi dışında kimse yoktu. Beklerken aile birleşimi için giden birinin konuşmaları duyuluyordu hararetli, gitmek isteyen kişi"bu kadar süre evliyim gidemedim" diyordu. Görevli de"hanımefendi belgeleriniz tercüme edilmemiş ve eksik mesela dil belgeniz yok,bunlarla olmaz" dedi. Gitmek isteyen de"nasıl yani,bide dil belgesi almak için benim kursa gitmem gerek"diyordu. Görevli tekrar açıklama yaptıktan sonra(olmaz bunlarla)ayrıldı. Başka bir aile birleşimi için gidenin sırası geldi başka bir bölmede,görevliyle konuşması duyuluyordu onun da,bikaç soru sorup(türkçe,eşiniz ne vatandaşı gibi) cevaplarınıaldıktan sonra almanca tanıtmasını istedi kendisini,çocuk tanıttıktan sonra görevli daha detaylı ve a1 seviyesinden üst seviyede bikaç soru sordu ve cevaplayamadı. Sıra bana geldi başka bölmede.
-Görevli: belgrlerinizi buraya yerleştirin(çekmece gibi bir bölme açtı belgeleri oraya yerleştirdim ve çekip pasaportla birlikte fotokopileri aldı) beş-on dk belgelere baktı. Sanırsam işi yeni öğrendiği için yanında bu konuda daha tecrübeli başka bir abla oturuyordu,her belgeme bakıp ablaya gösterip kontrol ediyordu. Bi süre daha bekledim. Sonra (türkçe) soru sorup cevapları bilgisayara geçirdi.
-G: almanyaya ne için gidiyorsunuz?
-Ben:master
-G:Bölümü ne dilde okuyacaksınız?
-B:almanca
Bi süre daha belgelere baktılar
-G: neden machinenbau? (2diplomam vardı)
-B:bölümü hep istemiştim.(yüzüme bu cevaptan sonra bakınca azcık bölümle ilgili merak duyduğum şeyleri söyledim tatmin oldu,sadece bu cevabı bilgisayara geçirmedi)
-G:orda tanıdığınız var mı
-B:hayır(bilgisayara tak tak)
-G:nerde kalacaksınız
-B:yurt(bilgisayara yine)
Sonra tekrar beklemeye başladım belgelere yine baktı. Sonra almanca tanıtır mısınız dedi. İsmimi yaşımı aile bireylerimi anlatırken yeterli deyip kesti,yanındaki ablaya bakıp kafasını salladı yeter sanki manasında,ablada sağolsun(:-))aynen deyip kafasını salladı. İnanın a1 aile birleşimi ile gidenleri daha çok konuşturdular,benim belgeleri kontrol ederken diğer bölmelerden gelen konuşmaları duyduğum için de bunu söylüyorum,beni neredeyse hiç konuşturmalar. Sonra yine bakındı görevli,abla da onu kontrol ediyordu.Benden belgelerimin orjinallerini sormadılar göstermemi istemediler bile,hatta ben dedim orjinal belgeler yanımda (belki fotokopilere damga ya da mühür vurmaları gerekiyor da unutmuş olabilirler diye),cidden kontrol etmediler.Bi süre daha bekledim,sonra çekmecedeki bölmeye bikaç sayfa koyup bunları doldurun dedi. Bölmeyi kemdime çektim ve bikaç sayfalık soruları gördüm bunları almanca ya da ingilizce doldurmamı istedi. Sayfalardaki sorular şöyleydi
1-) almanca ya da ingilizceyi nerde öğrendiniz,seviyeleriniz nelerdir hangi kurslara gittiniz
2-)liseyi bitirdikten sonra ne yaptınız ne çalışmalar yaptınız
3-) kariyerinizi yazın yada kariyerinizdeki önemli grlişmeleri(hatırlamıyorum tam)
4-) neden almanya,dil ve masterı nerde yapacaksınız
,tanıdığınız var mı gibi sorular vardı.
Benim bunkarı yazmam yaklaşık 15 dk sürdü,sonra görevli sabırsızlanıp biraz çabuk olur musunuz dedi,diğer son sayfadaki basit sorulara tek kelimelik ya da bir cümlelik şeyler doldurup formu yerleştirip gönderdim. 75 € deyip parayı verdim. Tamam 4 hafta içinde sonuçlanır size postayla gönderimi olacak pasaportun dediktrn sonra işlemlerim bitti çıktım. Benim görüşmem bu şekildeydi arkadaşlar. Umarım diğer arkadaşların da sorunsuz bi şekilde vize görüşmeleri geçer.
Benim şartlı kabulüm stuttgart üniversitesinden geldi,bu üni gelen arklar varsa bana yazabilir mi acaba?
Burdan gürkan hocamın danışmanlığı ve emekleri için çok teşekkürlerimi iletmek istiyorum ailecek.
Benim gözüme şu takıldı, almanyada nasil hic tanidiginiz olmaz ki, herkesin illa bir akraba es dost tanidigi oluyor. Var da bir sey olur korkusuyla soylemiyorsaniz adamlar arastiriyor ve yanlis bir beyanda bulunursaniz ret yiyorsunuz.

Seravpkdmr
Mesajlar: 92
Kayıt: Sal Ara 29, 2020 5:23 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen Seravpkdmr » Cum Mar 26, 2021 7:35 pm

NachDeutsch yazdı: Cum Mar 26, 2021 6:56 pm Benim gözüme şu takıldı, almanyada nasil hic tanidiginiz olmaz ki, herkesin illa bir akraba es dost tanidigi oluyor. Var da bir sey olur korkusuyla soylemiyorsaniz adamlar arastiriyor ve yanlis bir beyanda bulunursaniz ret yiyorsunuz.
Hocam keşke olsa da bazen ağlamasam:)

Kcr.21
Mesajlar: 67
Kayıt: Pzt Mar 08, 2021 11:01 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen Kcr.21 » Cum Mar 26, 2021 8:49 pm

NachDeutsch yazdı: Cum Mar 26, 2021 6:56 pm Benim gözüme şu takıldı, almanyada nasil hic tanidiginiz olmaz ki, herkesin illa bir akraba es dost tanidigi oluyor. Var da bir sey olur korkusuyla soylemiyorsaniz adamlar arastiriyor ve yanlis bir beyanda bulunursaniz ret yiyorsunuz.
B1 sertifikam olacak ünüv kabulüm olacak not ortalamam yuksek olacak ve Almanyadaki hayirsiz akrabalarimiz var ve mulakatta akrabam yok dedim diye ret mi yiyecegim bole sacmalik mi olur akraban var almanyada ve sen yok diyorsan :)))

aktasnadir
Mesajlar: 11
Kayıt: Prş Oca 21, 2021 1:29 am

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen aktasnadir » Cum Mar 26, 2021 10:19 pm

Herkese selamlar.
Ben 18 Mart'ta Ankara konsolosluğunda vize mulakatina girdim her şey normaldi ancak size sormak istediğim bir şey var. Yurt sözleşmem 25 Mart'ta okulum nişanın ilk haftasinda başlıyor. Forumda bayağı dolaştım ama net cevabını bulamadım. Sizce başvurular işleme alınırken siralam başvuru tarihine göre mi oluyor yoksa planlanan varış süresine göre mi yani benim çok az bir zamanım kaldı , eğer planlanan varış süresine göre değil de başvuru zamanına göre işlem yapıyorsalar okula yetisemeyecegim ve yurda da boş yere para ödeyeceğim. Bu konuda bilginiz veya tahmininiz var mı ya da tavsiyeniz var mı?

berkechk
Mesajlar: 153
Kayıt: Prş Şub 25, 2021 4:47 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen berkechk » Cum Mar 26, 2021 11:59 pm

aktasnadir yazdı: Cum Mar 26, 2021 10:19 pm Herkese selamlar.
Ben 18 Mart'ta Ankara konsolosluğunda vize mulakatina girdim her şey normaldi ancak size sormak istediğim bir şey var. Yurt sözleşmem 25 Mart'ta okulum nişanın ilk haftasinda başlıyor. Forumda bayağı dolaştım ama net cevabını bulamadım. Sizce başvurular işleme alınırken siralam başvuru tarihine göre mi oluyor yoksa planlanan varış süresine göre mi yani benim çok az bir zamanım kaldı , eğer planlanan varış süresine göre değil de başvuru zamanına göre işlem yapıyorsalar okula yetisemeyecegim ve yurda da boş yere para ödeyeceğim. Bu konuda bilginiz veya tahmininiz var mı ya da tavsiyeniz var mı?
Ne olursa olsun bence en az 1 ay bekleyeceksin min.

NachDeutsch
Mesajlar: 181
Kayıt: Pzt Ara 28, 2020 10:22 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen NachDeutsch » Cmt Mar 27, 2021 9:06 pm

Kcr.21 yazdı: Cum Mar 26, 2021 8:49 pm B1 sertifikam olacak ünüv kabulüm olacak not ortalamam yuksek olacak ve Almanyadaki hayirsiz akrabalarimiz var ve mulakatta akrabam yok dedim diye ret mi yiyecegim bole sacmalik mi olur akraban var almanyada ve sen yok diyorsan :)))
Tamam madem o kadar güveniyorsun var de o zaman. Niye yok dersin ki arkadas? Sorum bu.

NachDeutsch
Mesajlar: 181
Kayıt: Pzt Ara 28, 2020 10:22 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen NachDeutsch » Cmt Mar 27, 2021 9:09 pm

Sponsor belgesi malesef bulamadim. Vardi ama tanidiklarım yan cizdi. Simdi almancami gelistiriken konustugum birisi var yardim etmek istiyor ve maasi yetiyor. Buro bunun esinin son 3 aylik maaş dökümanini ister mi? Eşınin bu olayı duymasini istemiyor.

maschin-na
Mesajlar: 13
Kayıt: Cmt Ara 05, 2020 11:05 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen maschin-na » Cmt Mar 27, 2021 9:13 pm

aktasnadir yazdı: Cum Mar 26, 2021 10:19 pm Herkese selamlar.
Ben 18 Mart'ta Ankara konsolosluğunda vize mulakatina girdim her şey normaldi ancak size sormak istediğim bir şey var. Yurt sözleşmem 25 Mart'ta okulum nişanın ilk haftasinda başlıyor. Forumda bayağı dolaştım ama net cevabını bulamadım. Sizce başvurular işleme alınırken siralam başvuru tarihine göre mi oluyor yoksa planlanan varış süresine göre mi yani benim çok az bir zamanım kaldı , eğer planlanan varış süresine göre değil de başvuru zamanına göre işlem yapıyorsalar okula yetisemeyecegim ve yurda da boş yere para ödeyeceğim. Bu konuda bilginiz veya tahmininiz var mı ya da tavsiyeniz var mı?
Dün benim arkadaşım vizesini aldı. Tam 23 gün sürdü.illa 4 hafta geçmesi diye bir şart yok

Kcr.21
Mesajlar: 67
Kayıt: Pzt Mar 08, 2021 11:01 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen Kcr.21 » Cmt Mar 27, 2021 10:03 pm

maschin-na yazdı: Cmt Mar 27, 2021 9:13 pm Dün benim arkadaşım vizesini aldı. Tam 23 gün sürdü.illa 4 hafta geçmesi diye bir şart yok
Şartlı kabullemi 23 günde aldı vizeyi?

AliEren33
Mesajlar: 106
Kayıt: Sal Eki 13, 2020 1:11 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen AliEren33 » Cmt Mar 27, 2021 10:07 pm

aktasnadir yazdı: Cum Mar 26, 2021 10:19 pm Herkese selamlar.
Ben 18 Mart'ta Ankara konsolosluğunda vize mulakatina girdim her şey normaldi ancak size sormak istediğim bir şey var. Yurt sözleşmem 25 Mart'ta okulum nişanın ilk haftasinda başlıyor. Forumda bayağı dolaştım ama net cevabını bulamadım. Sizce başvurular işleme alınırken siralam başvuru tarihine göre mi oluyor yoksa planlanan varış süresine göre mi yani benim çok az bir zamanım kaldı , eğer planlanan varış süresine göre değil de başvuru zamanına göre işlem yapıyorsalar okula yetisemeyecegim ve yurda da boş yere para ödeyeceğim. Bu konuda bilginiz veya tahmininiz var mı ya da tavsiyeniz var mı?
Merhaba, maalesef bu tamamiyle şans işi. Buradaki yorumlara baktığınızda genellikle 1 ayda geldiği söyleniyor. Benim vizem 3 ayda geldi. Her belgemin süresi dolmuştu ama konsolosluk yenilememi istemedi. Hangi zamana göre yapiyorlar diyorsun ya tamamen gideceğin Ausländerbehördenin çalışma stiliyle alakalı. Yani hızlı çalışıyorsa erken geliyor yavaş çalışıyorsa uzayabiliyor. Yurt ücreti konusunda herhangi bir bilgim yok. O sebeple o konuda ne yapabilirsiniz bilmiyorum.

dragon76
Mesajlar: 213
Kayıt: Pzr Şub 09, 2020 11:28 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen dragon76 » Cmt Mar 27, 2021 10:46 pm

dragon76 yazdı: Sal Mar 16, 2021 12:12 pm Merhaba. 4 Şubat’ta İstanbul Başkonsolosluğu’nda görüşmeye girdim. Herhangi bir eksik evrak vb. dönüt gelmedi konsolosluktan. Şartlı kabulüm var. İki gün sonra altı hafta olmuş olacak. Henüz bir yanıt yok.
Merhaba. Kargomu bugün aldım, vizem onaylandı(Şartlı kabul lisans). Tüm arkadaşlara bol şans dilerim. Umarım, herkesin vizesi en kısa sürede olumlu bir biçimde sonuçlanır.

maschin-na
Mesajlar: 13
Kayıt: Cmt Ara 05, 2020 11:05 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen maschin-na » Cmt Mar 27, 2021 10:49 pm

Kcr.21 yazdı: Cmt Mar 27, 2021 10:03 pm Şartlı kabullemi 23 günde aldı vizeyi?
Hayır direkt kabul. ama gidiş tarihine göre ayarlanıyor anladığım kadar.

enesko55
Mesajlar: 9
Kayıt: Çrş Kas 25, 2020 2:14 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen enesko55 » Cmt Mar 27, 2021 11:44 pm

Ben de Ankara Konsolosluğuna 24 Şubatta master şartlı kabul için başvuru yapmıştım.Arkadaşların da bnahsettiği gibi basit sorular soruyorlar birde 3 sayfa form veriyorlar doldurmanız için(Almanca veya İngilizce dolduruyorsunuz) , 9 tane falan soru vardı( Niye gidiyorsunuz, neden bu bölüm,nasıl geçineceksiniz,nerede kalacaksınız vs.).Görüşme olumlu geçmişti , formları doldurmam uzun sürdü diye biraz nazlandılar ama onun haricinde sorun yoktu.

Henüz ses soluk yok ben gidiş tarihini 15 Mart olarak yazmıştım. Dil kursu o tarihte başladığı için.Kurs online devam ediyor zaten yüz yüze dersler yasak zaten.

Ne zaman gelir hiç tahmin edemiyorum açıkçası, gelse dahi olumlu sonuçlanacak mı orası da ayrı bir mevzu :) . Herkesin hakkında hayırlısı olsun...

Kilitli