Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri - 2021

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
nietzschelif
Mesajlar: 10
Kayıt: Sal Mar 16, 2021 12:46 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen nietzschelif » Cmt Mar 20, 2021 10:38 am

almanco yazdı: Cum Mar 19, 2021 8:47 pm Görüşmeniz nasıl geçti acaba? Dil belgeniz var mıydı?
Hayır dil belgem yok maalesef. Görüşme normaldi, hatırladığım tek ilginç soru neden bu zamana kadar Almanca öğrenmediğimdi. Onun dışında normal sorular. 15-20 dk sürdü sanıyorum. Dediğim gibi ben o zaman üç aylık başvurmuştum ama bir hafta sonra arayıp başvurumun askıya alındığını çünkü en az altı aylık başvuru kabul ettiklerini söylediler covid sürecinde. Ben de belgelerimi 6 aylık olacak şekilde düzenleyip 29 Ocak'ta tekrar gönderdim.

almanco
Mesajlar: 52
Kayıt: Prş Mar 18, 2021 10:43 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen almanco » Cmt Mar 20, 2021 3:53 pm

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Son olarak görüşmenizin tamamını Türkçe mi gerçekleştirdiniz.

NachDeutsch
Mesajlar: 181
Kayıt: Pzt Ara 28, 2020 10:22 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen NachDeutsch » Cmt Mar 20, 2021 7:36 pm

arkadaşlar vize almada mezun olduktan sonraki geçen süre önemli mi? 3 yıl geçti 4'e giriyorum, 1 yıl pandemiden dolayı geçti zaten. okul kabul etti ama konsolosluk sıkıntı çıkarır mı?

nietzschelif
Mesajlar: 10
Kayıt: Sal Mar 16, 2021 12:46 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen nietzschelif » Pzr Mar 21, 2021 12:19 pm

almanco yazdı: Cmt Mar 20, 2021 3:53 pm Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Son olarak görüşmenizin tamamını Türkçe mi gerçekleştirdiniz.
Merhaba, evet tamamı türkçeydi. Ek olarak İngilizce sertifikam olup olmadığını sorunca okuduğum bölümün yüzde yüz ingilizce olduğunu söyleyip transkriptimi gösterdim, onlar da onayladılar.

almanco
Mesajlar: 52
Kayıt: Prş Mar 18, 2021 10:43 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen almanco » Pzr Mar 21, 2021 1:26 pm

Vizeniz sonuçlandığında bizi bilgilendirebilir misiniz? Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :)

cyclops1
Mesajlar: 62
Kayıt: Sal Şub 25, 2020 2:42 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen cyclops1 » Pzr Mar 21, 2021 5:11 pm

NachDeutsch yazdı: Cmt Mar 20, 2021 7:36 pm arkadaşlar vize almada mezun olduktan sonraki geçen süre önemli mi? 3 yıl geçti 4'e giriyorum, 1 yıl pandemiden dolayı geçti zaten. okul kabul etti ama konsolosluk sıkıntı çıkarır mı?
Sorunun cevabı sana baglı.Son 4 seneden ne yaptın diye sorarlar kesin.Almanca öğrendin mi mesela ya da neden 4 sene ara verdin gibi.Eğer B2 en kötü B1 sertifikan varsa daha iyi olabilir senin için.

cerenem
Mesajlar: 32
Kayıt: Cmt Şub 20, 2021 12:21 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen cerenem » Pzr Mar 21, 2021 10:18 pm

merhaba arkadaşlar,
şu sıralar ıdata sitesindeki online randevular(istanbul için) başvurudan yaklaşık ne zaman sonrasına atanıyor bilgisi olan var mı acaba
çok acil bir karar için gerekli de yardımcı olursanız sevinirim

cerenem
Mesajlar: 32
Kayıt: Cmt Şub 20, 2021 12:21 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen cerenem » Pzr Mar 21, 2021 10:19 pm

bir sorum daha olacak
şartlı kabul ile başvurup dil kursuna gidecek arkadaşların vizeleri yaklaşık ne kadar sürede sonuçlanıyor benim 29 mayısta almanya'da bulunmam gerekiyor da

Seravpkdmr
Mesajlar: 92
Kayıt: Sal Ara 29, 2020 5:23 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen Seravpkdmr » Pzr Mar 21, 2021 10:58 pm

Arkadaşlar merhaba size gerçekleştirmiş olduğum vize görüşmemden bahsetmek istiyorum. Idata üzerinden 40f kodlu şartlı kabul başvurusu yaptım,10 gün sonra ankara konsolosluğunda saat 8.00de bu çarşamba günü randevu atadılar. Sabah 8den önce ordaydım,girişte polis çantamı aradı detaylı olarak(deodorant şişemi bileğime sıktırdılar,o kadar detaylı). Posta gönderimi için kağıt verip içerde doldurun deyip içeriye geçtim. Hemen girişte sağ tarafta çalışan ona gelememi söyleyip evraklarımı(fotokopileri)vermemi istedi. Kontrol edip bazı belgeleri üste yerleştirdi ve sıra almamı söyleyip,eğitim başvurusu var diye yüksek sesle görevlilere söyledi ve 2 tl ücret dedi.Sıramı aldıktan sonra bekledim yaklaşık 15 dk. Sabah olduğu için iki üç kişi dışında kimse yoktu. Beklerken aile birleşimi için giden birinin konuşmaları duyuluyordu hararetli, gitmek isteyen kişi"bu kadar süre evliyim gidemedim" diyordu. Görevli de"hanımefendi belgeleriniz tercüme edilmemiş ve eksik mesela dil belgeniz yok,bunlarla olmaz" dedi. Gitmek isteyen de"nasıl yani,bide dil belgesi almak için benim kursa gitmem gerek"diyordu. Görevli tekrar açıklama yaptıktan sonra(olmaz bunlarla)ayrıldı. Başka bir aile birleşimi için gidenin sırası geldi başka bir bölmede,görevliyle konuşması duyuluyordu onun da,bikaç soru sorup(türkçe,eşiniz ne vatandaşı gibi) cevaplarınıaldıktan sonra almanca tanıtmasını istedi kendisini,çocuk tanıttıktan sonra görevli daha detaylı ve a1 seviyesinden üst seviyede bikaç soru sordu ve cevaplayamadı. Sıra bana geldi başka bölmede.
-Görevli: belgrlerinizi buraya yerleştirin(çekmece gibi bir bölme açtı belgeleri oraya yerleştirdim ve çekip pasaportla birlikte fotokopileri aldı) beş-on dk belgelere baktı. Sanırsam işi yeni öğrendiği için yanında bu konuda daha tecrübeli başka bir abla oturuyordu,her belgeme bakıp ablaya gösterip kontrol ediyordu. Bi süre daha bekledim. Sonra (türkçe) soru sorup cevapları bilgisayara geçirdi.
-G: almanyaya ne için gidiyorsunuz?
-Ben:master
-G:Bölümü ne dilde okuyacaksınız?
-B:almanca
Bi süre daha belgelere baktılar
-G: neden machinenbau? (2diplomam vardı)
-B:bölümü hep istemiştim.(yüzüme bu cevaptan sonra bakınca azcık bölümle ilgili merak duyduğum şeyleri söyledim tatmin oldu,sadece bu cevabı bilgisayara geçirmedi)
-G:orda tanıdığınız var mı
-B:hayır(bilgisayara tak tak)
-G:nerde kalacaksınız
-B:yurt(bilgisayara yine)
Sonra tekrar beklemeye başladım belgelere yine baktı. Sonra almanca tanıtır mısınız dedi. İsmimi yaşımı aile bireylerimi anlatırken yeterli deyip kesti,yanındaki ablaya bakıp kafasını salladı yeter sanki manasında,ablada sağolsun(:-))aynen deyip kafasını salladı. İnanın a1 aile birleşimi ile gidenleri daha çok konuşturdular,benim belgeleri kontrol ederken diğer bölmelerden gelen konuşmaları duyduğum için de bunu söylüyorum,beni neredeyse hiç konuşturmalar. Sonra yine bakındı görevli,abla da onu kontrol ediyordu.Benden belgelerimin orjinallerini sormadılar göstermemi istemediler bile,hatta ben dedim orjinal belgeler yanımda (belki fotokopilere damga ya da mühür vurmaları gerekiyor da unutmuş olabilirler diye),cidden kontrol etmediler.Bi süre daha bekledim,sonra çekmecedeki bölmeye bikaç sayfa koyup bunları doldurun dedi. Bölmeyi kemdime çektim ve bikaç sayfalık soruları gördüm bunları almanca ya da ingilizce doldurmamı istedi. Sayfalardaki sorular şöyleydi
1-) almanca ya da ingilizceyi nerde öğrendiniz,seviyeleriniz nelerdir hangi kurslara gittiniz
2-)liseyi bitirdikten sonra ne yaptınız ne çalışmalar yaptınız
3-) kariyerinizi yazın yada kariyerinizdeki önemli grlişmeleri(hatırlamıyorum tam)
4-) neden almanya,dil ve masterı nerde yapacaksınız
,tanıdığınız var mı gibi sorular vardı.
Benim bunkarı yazmam yaklaşık 15 dk sürdü,sonra görevli sabırsızlanıp biraz çabuk olur musunuz dedi,diğer son sayfadaki basit sorulara tek kelimelik ya da bir cümlelik şeyler doldurup formu yerleştirip gönderdim. 75 € deyip parayı verdim. Tamam 4 hafta içinde sonuçlanır size postayla gönderimi olacak pasaportun dediktrn sonra işlemlerim bitti çıktım. Benim görüşmem bu şekildeydi arkadaşlar. Umarım diğer arkadaşların da sorunsuz bi şekilde vize görüşmeleri geçer.
Benim şartlı kabulüm stuttgart üniversitesinden geldi,bu üni gelen arklar varsa bana yazabilir mi acaba?
Burdan gürkan hocamın danışmanlığı ve emekleri için çok teşekkürlerimi iletmek istiyorum ailecek.

Seravpkdmr
Mesajlar: 92
Kayıt: Sal Ara 29, 2020 5:23 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen Seravpkdmr » Pzr Mar 21, 2021 11:45 pm

Unuttuğum bikaç şey olabilir,şu anda aklıma gelenleri yine yazayım; başvuru formunda yazmıyor ama vukuatlı nüfus kağıt da aldılar,ben edevletten çıkarmıştım ne olur ne olmaz diye yanımda götürmüştüm ve aldılar,gidecek arkadaşlar da alsınlar. Sicil kaydı da çıkatmıştım edevletten ama onu almadılar,ben yine de gidecek olanlar götürsün derim belki isteyecekleri tutar. Pasaport takibi için bana herhangi bir takip numarası vermediler,görevliye sordum hatta bana bi takip numarası gibi birşey vermeyecek misiniz diye,bana baktı baktı baktııııı... bu sizin ücret yatırdığınıza dair dekont dedi,biliyorum belki pasaportun durumu için bi takip numarası veriliyor diye düşündüm(baktım birşey vermeyecekler çok uzatmadan iyi günler deyip çıktım)
Bunun dışında hatırladığım parmak izi okuttular. Bide ilk başta kendi bölmeme gittiğimde belgeri verdiğimde ,oturacağım yer onların karşı bölmesindeki masanın hizasından daha alçak seviyede idi,ben belgeleri ya da çantamdaki karmaşayı düzeltene kadar oyanlandım haliyle ayakta,onlar da o sıra belgeleri kontrol ediyordu, kontrol ettikten sonra pasaportuma bi mühür vurdular(anımsadığım pasaporttu) ama göremedim ne idi,çantamı düzelttikten sonra,zaman da biraz daha geçince ve bende göze batmak istemediğim için oturdum. Ama sandalyenin ucuna böyle oturdum,izlediğim süre boyunca başka hiçbirşey için bi mühür vs vurmadılar hiçbir belgeye.
Bunun dışında yine
-lise diploması fotokopisi arkasında almanca çevirisi
-ösym çıktısı(ben noter onaylı felan götürmedim,direk ösym sayfasından çıkartmıştım)arkasında almanca tercümesi
-üni diploması fotokopisi(türkçe olanların arkasında almanca çevirisi)
-üni transkiript fotokopisi(ingilizce olarak okuldan aldığım için çeviriye gerek yoktu)
-staj belgelerim (arka sayfasında çevirisi)
-mezun olduktan sonra çalıştığım işle ilgili işkurdan çalışma belgesi(arkasında çevirisi)
-referans mektupları(ingilizce yazılmıştı çeviriye gerek yoktu). Benden aldılar gereksiz deyip uzatmadılar.Eğer referans mektupları götürmek isterseniz;ıslak imzalı orjinalleri yanınızda olsun belki görevli orjinaline ıslak imzalı olmasına bakıp kontrol eder.(email üzerinden gelebilecek referans mektupları için inanın bi yorum yapamayacam)
-bloke hesap
-garanti bankasından alınmış sağlık sigortası
-motivasyon mektubu
-dil kursu katılım belgesi(ilk gittiğim yer vermedi,2.gittiğim kurs da taşındığı için resmiyete geçmemişti alamamıştım ama ordaki hocadan özel ders aldığıma dair bir belge hazırladı yardımcı olur diye,onu götürdüm)ve dil sertifika sonuç belgeleri
Ben fazla fotokopi olmasın,zımbalı ya da ataçlı olmasın, kolaylık olsun diye belgerin arka tarafına tercümeleri olacak şekilde fotokopi çekip götürmüştüm iyi ki de öyle yapmışım. Görevlilerde de gözlemlediğim kadarıyla,belgeye baktıktan sonra arka tarafına tercümesine bakıp kontrol etmesi daha kolay oldu.
Benden 300 tl gibi bişi de almadılar,sadece ilk girdiğimde ilk kontrol eden hanımefendi 2tl dedi. Unuttuğum bişi yine olabilir,çok detaylı yazmaya çalıştım,herkese kolay çalışmalar.

Eftelyamcr
Mesajlar: 14
Kayıt: Sal Haz 30, 2020 9:56 am

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen Eftelyamcr » Pzr Mar 21, 2021 11:57 pm

Merhaba ben de Stuttgart Üniversitesi Kimya bölümüne kabul edildim. Fakat benim ki lisans eğitimi için. Bu hafta öğrenci vizesi için İzmir de görüşmem var. Bütün belgelerim eksiksiz fakat sorulacak olan sorular hakkında endişem var. Acaba size verilen soru kağıdında başka ne tür sorular vardı? bir de sorular almanca ya da ingilizce mi sorulmuştu? Şimdiden teşekkür ederim.

Seravpkdmr
Mesajlar: 92
Kayıt: Sal Ara 29, 2020 5:23 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen Seravpkdmr » Pzt Mar 22, 2021 12:34 am

Eftelyamcr yazdı: Pzr Mar 21, 2021 11:57 pm Merhaba ben de Stuttgart Üniversitesi Kimya bölümüne kabul edildim. Fakat benim ki lisans eğitimi için. Bu hafta öğrenci vizesi için İzmir de görüşmem var. Bütün belgelerim eksiksiz fakat sorulacak olan sorular hakkında endişem var. Acaba size verilen soru kağıdında başka ne tür sorular vardı? bir de sorular almanca ya da ingilizce mi sorulmuştu? Şimdiden teşekkür ederim.
Tebrik ederim öncelikle. Sorulan sorular basitti,yukardakilerin dışında soru yoktu,temel sorulardı,sizi sözlü yapacaklarına yazılı olarak soru sorulduğunu düşünün,neden almanya,dil seviyeniz,hangi kurslara gittiniz,hangi üni ve neden, dil kursunu nerde yapacaksınız,bloke hesabınız var mı gibi temel sorulardı bunlar net olarak hatırladığım. Bu soruları hem almanca hemde yanına ingilizce olarak yazmışlardı. Cevapları da almanca ya da ingilizce yazmanızı istiyorlar. Uzun cevap verebileceğimiz kısımlarda az boşluk,kısa cevap vermemizi gerektiren yerlerde de fazla boşluk koymuşlardı:) tükenmez kalemle dolduruyorduk,ayrıca ben bijaç kelimeyi yanlış yazınca üstünü karaladım mecbur. Siz acaba kalacak yer buldunuz mu araştırdınız mı? Bana da bu konuda bilgi verebilir misiniz acaba? Umarım görüşmeniz rahatlıkla geçer şimdiden kokay gelsin.

Eftelyamcr
Mesajlar: 14
Kayıt: Sal Haz 30, 2020 9:56 am

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen Eftelyamcr » Pzt Mar 22, 2021 12:57 am

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Benim şu anda B1 sonu B2 ye yakın almanca seviyem var ve ilk olarak almancamı tamamlamak için Stuttgart-Ulm şehrinde eğitim alıcam 6 ay kadar (akrabalarımın yanında), bu süre zarfında Stuttgarttaki yurtlara başvuru yapacağım. Şu an sadece yurtlar hakkında bilgi topluyorum fakat yurtta olamazsa WG olucak muhtemelen :)

electronics.ege
Mesajlar: 135
Kayıt: Sal Mar 09, 2021 2:16 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen electronics.ege » Pzt Mar 22, 2021 6:28 am

Seravpkdmr yazdı: Pzr Mar 21, 2021 11:45 pm Unuttuğum bikaç şey olabilir,şu anda aklıma gelenleri yine yazayım; başvuru formunda yazmıyor ama vukuatlı nüfus kağıt da aldılar,ben edevletten çıkarmıştım ne olur ne olmaz diye yanımda götürmüştüm ve aldılar,gidecek arkadaşlar da alsınlar. Sicil kaydı da çıkatmıştım edevletten ama onu almadılar,ben yine de gidecek olanlar götürsün derim belki isteyecekleri tutar. Pasaport takibi için bana herhangi bir takip numarası vermediler,görevliye sordum hatta bana bi takip numarası gibi birşey vermeyecek misiniz diye,bana baktı baktı baktııııı... bu sizin ücret yatırdığınıza dair dekont dedi,biliyorum belki pasaportun durumu için bi takip numarası veriliyor diye düşündüm(baktım birşey vermeyecekler çok uzatmadan iyi günler deyip çıktım)
Bunun dışında hatırladığım parmak izi okuttular. Bide ilk başta kendi bölmeme gittiğimde belgeri verdiğimde ,oturacağım yer onların karşı bölmesindeki masanın hizasından daha alçak seviyede idi,ben belgeleri ya da çantamdaki karmaşayı düzeltene kadar oyanlandım haliyle ayakta,onlar da o sıra belgeleri kontrol ediyordu, kontrol ettikten sonra pasaportuma bi mühür vurdular(anımsadığım pasaporttu) ama göremedim ne idi,çantamı düzelttikten sonra,zaman da biraz daha geçince ve bende göze batmak istemediğim için oturdum. Ama sandalyenin ucuna böyle oturdum,izlediğim süre boyunca başka hiçbirşey için bi mühür vs vurmadılar hiçbir belgeye.
Bunun dışında yine
-lise diploması fotokopisi arkasında almanca çevirisi
-ösym çıktısı(ben noter onaylı felan götürmedim,direk ösym sayfasından çıkartmıştım)arkasında almanca tercümesi
-üni diploması fotokopisi(türkçe olanların arkasında almanca çevirisi)
-üni transkiript fotokopisi(ingilizce olarak okuldan aldığım için çeviriye gerek yoktu)
-staj belgelerim (arka sayfasında çevirisi)
-mezun olduktan sonra çalıştığım işle ilgili işkurdan çalışma belgesi(arkasında çevirisi)
-referans mektupları(ingilizce yazılmıştı çeviriye gerek yoktu). Benden aldılar gereksiz deyip uzatmadılar.Eğer referans mektupları götürmek isterseniz;ıslak imzalı orjinalleri yanınızda olsun belki görevli orjinaline ıslak imzalı olmasına bakıp kontrol eder.(email üzerinden gelebilecek referans mektupları için inanın bi yorum yapamayacam)
-bloke hesap
-garanti bankasından alınmış sağlık sigortası
-motivasyon mektubu
-dil kursu katılım belgesi(ilk gittiğim yer vermedi,2.gittiğim kurs da taşındığı için resmiyete geçmemişti alamamıştım ama ordaki hocadan özel ders aldığıma dair bir belge hazırladı yardımcı olur diye,onu götürdüm)ve dil sertifika sonuç belgeleri
Ben fazla fotokopi olmasın,zımbalı ya da ataçlı olmasın, kolaylık olsun diye belgerin arka tarafına tercümeleri olacak şekilde fotokopi çekip götürmüştüm iyi ki de öyle yapmışım. Görevlilerde de gözlemlediğim kadarıyla,belgeye baktıktan sonra arka tarafına tercümesine bakıp kontrol etmesi daha kolay oldu.
Benden 300 tl gibi bişi de almadılar,sadece ilk girdiğimde ilk kontrol eden hanımefendi 2tl dedi. Unuttuğum bişi yine olabilir,çok detaylı yazmaya çalıştım,herkese kolay çalışmalar.
Stuttgart Üniversitesinden birini görünce heycanlandım. Aynı durumdayız hocam. Benim randevum 15 Nisanda. Belgeleri toparlama aşamasındayım. Yalnız aklıma takılan şeyleri sizle paylaşmak isterim. Zira yazınızı okurken sık sık başa dönüp master mı yoksa normal lisansa mı gidiyor diye kontrol etmeme neden oldunuz.

1. 40f dil bilgisi gereksinimi olmaksızın yüksek lisans. Bu başvuruya göre zaten sıfır almanca bilginiz var. Neden size almanca sorular sordular, siz almancayı nerden biliyorsunuz :)

2. Lise diploması ve ÖSYM çıktısı üniversite mezunları için gereksiz diye biliyorum. Formunuzda yazan belgedeki yazı birebir şöyle:
"Türkiye’de hâlen üniversite öğrenimine devam ediyorsanız:
- Güncel öğrenci belgesi ve
- Transkript (öğrenim süresinde okunan derslerden alınan notların resmi sureti)
Siz garanti olsun diye mi koydunuz merak ettim şimdi.

3. Sağlık sigortanızı kaç aylık yaptırdınız? Şu an için seyahat sigortası yaptırdınız dimi? Ben 6 aylık bir seyahat sigortası yaptırmayı düşünüyorum. Doğru mu yapıyorum??

4. "Liseyi bitirdikten sonra ne yaptınız ne çalışmalar yaptınız, kariyerinizi yazın" gibi soruları zaten ayrıntılı kronolojik özgeçmişinizde veriyorsunuz. Bunları bir daha yazmanızı istiyorlar anladığım kadarıyla doğru mu?

electronics.ege
Mesajlar: 135
Kayıt: Sal Mar 09, 2021 2:16 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen electronics.ege » Pzt Mar 22, 2021 7:13 am

Ymılra yazdı: Çrş Mar 17, 2021 5:25 pm Merhaba!
10 martta Almanya’daki yüksek lisans eğitimim için vize başvurusunda bulundum. Aslında 3 dönem olan eğitimin ilk dönemini korona yüzünden Türkiye’de uzaktan tamamlamıştım. Vize başvurusunda şu an konsolosluk sitesindeki evrakları sundum. Hatırladığım kadarıyla,
-İki tane başvuru formu (ben çıktı alıp önceden doldurmuştum ama sanırım internette de bir versiyonu var)
- 3 tane biyometrik foto (zaten fotoğrafçılar 4 tane çıkarıyor, bu arada güncel olmasına ve boyutuna dikkat edin)
- Pasaport (en az 1 yıl geçerliliği olması gerek dikkat edin buna ve pasaportu başvuruda sizden alıyorlar tabiki)
- Pasaport fotokopisi (bilgilerin ve fotoğrafın bulunduğu sayfanın)
-Özgeçmiş (ben ingilizce hazırladım)
- Niyet mektubu (bunu da İngilizce yazdım ve masraflarımı bloke hesaptan karşılayacağımı ve okulumun ikinci dönem çoğunlukla yüz yüze eğitim vereceğini de ekledim)
- Üniversite diploması (bunun aslına sadece baktı, A4 büyüklüğündeki arkalı önlü 3 nüshayı başvuruya aldı)
- Transkript alamadığım için diploma eki sundum, içinde transkript vs her şey yazıyor. Bunun aslını da aldı.
- IELTS dil belgem (bunun da aslını aldı)
- Almanya’daki okuldan kabul yazım (normalde kabul mektubunun yanında fiziki olarak bulunmanız gerektiğine dair bir yazı istiyorlar sanırım ama benim okulum bana kabul mektubuyla bir belge daha vermişti ikinci dönem derslerin ne zaman başlayacağını vs de içeren, ve onda fiziken derslere katılmam gerektiği yazıyordu)
- Bloke hesap belgesi (ben Fintiba’dan bloke hesap açtırmıştım, onun belgesini sundum, blogda ayrıca bunu da yazdım, aramaya ‘fintiba bloke’ yazarsanız rahatlıkla bulacağınızı düşünüyorum)
- AT11 belgem (bunun da aslına sadece baktı, nüshaları aldı)

(Yazmayı unuttuklarım olabilir, siz gereken belgeler listesini iyi kontrol edin.)

Bunların dışında vukuatlı nüfus kayıt örneği istedikleri yazmıyordu başvuru belgelerinde, ama orada istediler, o yüzden gitmeden mutlaka çıkartın, yeni tarihli olduğuna dikkat edin, ayrıca iDATA’da fotokopi vs de çok pahalı o yüzden her şeyden fazla fazla götürün boşuna paranız gitmesin.
Bu belgeleri verdikten sonra pasaportumun iadesi için bir kağıt doldurdum, adresimi vs yazdım. Bir de başka bir kağıt verdi içinde 4-5 soru vardı, bunu doldurmamı istedi. Okulun adı hangi bölüm olduğu, okuldaki derslerin neler olduğu ve neden gitmek istediğimle ilgili. Yalnız dikkat edin bunu doldururken telefona bakmaya izin yok, kendinizin doldurması gerek, vize görüşmesi yerine geçen bir uygulama sanırım. Kağıdı sadece bir kere doldurabiliyorsunuz buna da dikkat edin, yeni kağıt vermiyorlar.
Daha sonra parmak izim alındı ve başvuru ücretini yatırdım. Başvuru ücreti 75€ idi vize için. Bunu nakit alıyorlar, kart geçmediler. iDATA ücreti ise ₺ cinsinden ve karttan çekebiliyorlar. Ben yaklaşık 300₺ verdim, nüfus kayıt örneği için çıktı almak gibi işlerim oldu çünkü. Parayı yatırdıktan sonra size fişinizi veriyorlar ve takip numaranızı alıyorsunuz. Takip numarasıyla ve pasaport numaranızla iDATA internet sitesinden takip yapabiliyorsunuz.
Bana 3 haftaya fln çıkar dediler ama kesin değil elbette. Bu sırada da eksik belge istenebiliyormuş ya da ek belge gerekebiliyormuş. Bunun için telefonunuzu açık tutun ve düzenli olarak başvuru takibinizi yapın internetten dediler. Ayrıca pasaportla verdiğim IELTS belgem ve diploma ekim de postayla geri gönderilecekmiş.

Şimdilik bu kadar, başvurudan sonraki gün sistemden baktım, konsolosluğa iletildi yazıyordu, hala öyle görünüyor. Gelişme oldukça yazacağım. Herkese başarılar, çok uzun kafa yorucu ve stresli bir süreç çünkü, kolay gelsin arkadaşlar!💪🏼
Hocam merhaba, bir şey sormak istiyorum. Bu idatadan randevu almak ne tam olarak ben anlamadım. Ben idata internet sayfası üzerinden randevu aldım. Randevuyu direkt istanbul konsolosluğuna verdiler. idatada randevuyu giden bir kaç kişiyi daha gördüm de, idataya niye gidiliyor?? Neden konsolosluk değil?

Ben kayıt olurken idata hizmetlerinden faydalanmak isteyip istemediğimi sordu. Fotokopi belge kontrolü vs. Hepsine yok demiştim. Onlara evet diyenler idataya mı gidiyor randevuya merak ettim şimdi?

electronics.ege
Mesajlar: 135
Kayıt: Sal Mar 09, 2021 2:16 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen electronics.ege » Pzt Mar 22, 2021 7:21 am

studi yazdı: Cum Mar 12, 2021 9:01 pm Merhaba, yakın zamanda İstanbul IDATA'da Yüksek Lisans Direkt Kabul alıp vize randevusunu gerçekleştirmiş olan varsa randevusunun kaç günde atandığını kaç gün sonrasına atandığını ve vize görüşmesini paylaşabilir mi acaba? Şimdiden teşekkür ederim.
10 martta başvurdum internet üzerinden. 21 martta cevap geldi. 15 nisanda randevu var.

electronics.ege
Mesajlar: 135
Kayıt: Sal Mar 09, 2021 2:16 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen electronics.ege » Pzt Mar 22, 2021 7:32 am

dragon76 yazdı: Sal Mar 16, 2021 12:12 pm Merhaba. 4 Şubat’ta İstanbul Başkonsolosluğu’nda görüşmeye girdim. Herhangi bir eksik evrak vb. dönüt gelmedi konsolosluktan. Şartlı kabulüm var. İki gün sonra altı hafta olmuş olacak. Henüz bir yanıt yok.
Bir arkadaşım direkt kabul aldı. Ana dili gibi almanca biliyor. Konsolosluk İstanbul. Evrakları teslimi takribi 9 haftadır bekliyormuş. Okuyorum yorumları 4-5 haftada alanları görünce çok şaşırdım. Var mı sizde bir gelişme?

dragon76
Mesajlar: 213
Kayıt: Pzr Şub 09, 2020 11:28 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen dragon76 » Pzt Mar 22, 2021 12:42 pm

electronics.ege yazdı: Pzt Mar 22, 2021 7:32 am Bir arkadaşım direkt kabul aldı. Ana dili gibi almanca biliyor. Konsolosluk İstanbul. Evrakları teslimi takribi 9 haftadır bekliyormuş. Okuyorum yorumları 4-5 haftada alanları görünce çok şaşırdım. Var mı sizde bir gelişme?
9 hafta da uzun değil mi ya? Okulu kaçırmadı mı? Benim anlamadığım nasıl bazıları 4-5 haftada hatta 3 haftada bile yanıt alırken bazılarınki 7-8 haftalara kadar sürebiliyor. Fark ne ki? Bende bir gelişme yok bu arada hâlâ. Üç gün sonra yedi hafta olmuş olacak.

electronics.ege
Mesajlar: 135
Kayıt: Sal Mar 09, 2021 2:16 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen electronics.ege » Pzt Mar 22, 2021 12:51 pm

dragon76 yazdı: Pzt Mar 22, 2021 12:42 pm 9 hafta da uzun değil mi ya? Okulu kaçırmadı mı? Benim anlamadığım nasıl bazıları 4-5 haftada hatta 3 haftada bile yanıt alırken bazılarınki 7-8 haftalara kadar sürebiliyor. Fark ne ki? Bende bir gelişme yok bu arada hâlâ. Üç gün sonra yedi hafta olmuş olacak.
Şu an online derslere giriyor. Hatta orda eylem yapıyormuş öğrenci konseyi filan. Bunu çağırıyorlarmış. Bugün konseyimiz eylem yapacak şurda buluşuyoruz diye mail atıyorlarmış :(

Seravpkdmr
Mesajlar: 92
Kayıt: Sal Ara 29, 2020 5:23 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2021

Mesaj gönderen Seravpkdmr » Pzt Mar 22, 2021 2:01 pm

electronics.ege yazdı: Pzt Mar 22, 2021 6:28 am Stuttgart Üniversitesinden birini görünce heycanlandım. Aynı durumdayız hocam. Benim randevum 15 Nisanda. Belgeleri toparlama aşamasındayım. Yalnız aklıma takılan şeyleri sizle paylaşmak isterim. Zira yazınızı okurken sık sık başa dönüp master mı yoksa normal lisansa mı gidiyor diye kontrol etmeme neden oldunuz.

1. 40f dil bilgisi gereksinimi olmaksızın yüksek lisans. Bu başvuruya göre zaten sıfır almanca bilginiz var. Neden size almanca sorular sordular, siz almancayı nerden biliyorsunuz :)

2. Lise diploması ve ÖSYM çıktısı üniversite mezunları için gereksiz diye biliyorum. Formunuzda yazan belgedeki yazı birebir şöyle:
"Türkiye’de hâlen üniversite öğrenimine devam ediyorsanız:
- Güncel öğrenci belgesi ve
- Transkript (öğrenim süresinde okunan derslerden alınan notların resmi sureti)
Siz garanti olsun diye mi koydunuz merak ettim şimdi.

3. Sağlık sigortanızı kaç aylık yaptırdınız? Şu an için seyahat sigortası yaptırdınız dimi? Ben 6 aylık bir seyahat sigortası yaptırmayı düşünüyorum. Doğru mu yapıyorum??

4. "Liseyi bitirdikten sonra ne yaptınız ne çalışmalar yaptınız, kariyerinizi yazın" gibi soruları zaten ayrıntılı kronolojik özgeçmişinizde veriyorsunuz. Bunları bir daha yazmanızı istiyorlar anladığım kadarıyla doğru mu?
Merhabalar:-)
2-) benim okul bitti haliyle güncel bir öğrenciliğim yoktu,herkesten ösym sonuç belgesi ve tercümesi alınıyor diye biliyorum ben,transkiript de mezun olduğunda veriliyor,ben okuldan ingilizcesini de istemiştim zaten. Garanti olsun diye değil gerekli evraklarda olması gerek ösym çıktısı.
3-)sağlık sigortamı 1 yıllık yaptım,90 yada 91 euro tuttu. Seyahat sağlık sigortası için bişi yapmadım yapmam gerekşyor mu://// bilen varsa yine yazabilir mi?yapılması gerekiyorsa nerde yapılıyor? Benim yaptığım zaten bunu kapsıyor mu onu da bilmiyorum.
4-) evet özgeçmiş cv yada motivasyonda yazıyor yine de yazılı olarak sormuşlardı(liseyi bitirdikten sonra hangi çalışmalar yaptınız kısmı için). Belki de ders ya da üni dışındaki aktiveleri de sormuş olabilir, ben bikaç kelime ingilizce hatırlamadığım için ve de görevli acele edin dediği için okuduğum ünileri bitirdğimi yazdım sadece. Kariyer sorusunda ya kariyerinizdeki önemli gelişmeleri yazın ya da kariyerinizi yazın ya da kariyer planı da olabilirdi hiç hatırlamıyorum inanın. Yine görevli gidip gelip sabırsız sabırsıx ayakta durup gidip grldiği için yine çok kısa bişi yazdım sadece.
1-)master öğrencilerş için 40f kodlu alınsa daha iyi olur denilmişti. Almanca için burda girdiğim sınav sonuç belgem var,ama zaten b1 düzeyinde ya da c1-c2 düzeyinde almanca yok hani orda direk mastera başlamak için,benim önve dil okulu olacak haliyle almanca belgesi olmaksızın master seçeneğini işaretlemiştim ıdata'nın soru ağacında. Benim a2 belgem vardı b1 sınavının da sadece konuşma kısmını geçmiştim,o yüzden sordular,zaten başvuru yaparken her halükards bir dil belgesi olmak lazım hem üni başvurusunda hrmde bu vize görüşmesinde.
Ben size mail atıyorum heöen ordan telimi yazacam,dha kolay olur iletişim kurmak,ordan haberleşiriz.

Kilitli