Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya Planları

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Majere
Mesajlar: 9
Kayıt: Cum May 11, 2018 2:36 am

Almanya Planları

Mesaj gönderen Majere » Cum Mar 05, 2021 5:53 pm

Herkese merhaba, ben Pınar. Kısa bir girizgahla başlayayım; üniversiteyi yetenek sınavıyla kazandım, 2017'deki mezuniyetimden beri de senarist/metin yazarı olarak çalışıyorum. Buradaki işi gücü bırakıp Almanya'ya gitmek gibi bir fikir düştü aklıma.

Hedef: Dileğim Almanya'daki bir film okulunda yüksek lisans yapmak ama söz konusu okul şartlı kabul vermiyor ve bu okul iki yılda bir öğrenci alıyormuş. Uluslararası öğrenciler için İngilizce sınıfları da var ama okulun konuştuğum öğrencileri -söz konusu iş yazmak olduğu için- Almanca bilgisinin her türlü avantaj olduğunu belirtiyorlar ki ben de öğrenmek istiyorum. Bu sene başvuruları bitti okulun, istenen belgeleri sağlayamadığımdan başvuramadım. 2023'e kadar zamanım var.

Dil: A1 Almanca belgesi almıştım 2019'da, A2'ye de devam ediyordum ama iş sebebiyle bıraktım kursu.

Seçenek: Almanya'da 2.bir lisans vasıtasıyla şartlı kabul alıp, gideyim ve dil öğreneyim, sonra da istediğim okulun yüksek lisans sınavlarına gireyim diyorum. YGS ve yetenek sınavıyla okulu kazandığım için ikinci lisans okuma durumundan faydalanamıyorum anladığım kadarıyla, bu sene YKS'ye gireceğim. Sözel bir bölüm tercih ederim, sonra da okullara başvururum diyorum. Bu ne kadar mantıklı? Bu konuda fikirlerinizi duymak, tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. YGS'ye yıllar önce girdiğimi göz önüne alınca üniversite sınavında sürüneceğimi düşünüyorum. NC istemeyen bölümlere dair kimi arkadaşlar önemli değil aldığın puan derken bazı arkadaşlar etkiliyor kabul alıp almama durumunu demiş. Felsefe, sosyoloji, sanat tarihi gibi bölümleri tercih ederim diye düşündüm.

Ek not: Anadolu lisesi mezunuyum, yanılmıyorsam 75.25 gibi bir ortalamam vardı. Üniversite ortalamam ise 3.11

Majere
Mesajlar: 9
Kayıt: Cum May 11, 2018 2:36 am

Re: Almanya Planları

Mesaj gönderen Majere » Sal Mar 16, 2021 1:44 pm

Sorumu net belirtmediğimi fark ettim. Acaba şartlı kabulle bir lisans programına girmeye çalışıp, sonrasında Almanya'ya gitsem ve orada Almanca öğrenmeye çalışsam, ilerleyen süreçte de yüksek lisans sınavlarına girsem mi daha mantıklı olur yoksa burada Almanca öğrendikten sonra yüksek sınavlarına girip gitmeye çalışmak mı?

özgürbeyin
Mesajlar: 107
Kayıt: Prş Şub 04, 2021 6:39 pm

Re: Almanya Planları

Mesaj gönderen özgürbeyin » Sal Mar 16, 2021 2:19 pm

Majere yazdı: Sal Mar 16, 2021 1:44 pm Sorumu net belirtmediğimi fark ettim. Acaba şartlı kabulle bir lisans programına girmeye çalışıp, sonrasında Almanya'ya gitsem ve orada Almanca öğrenmeye çalışsam, ilerleyen süreçte de yüksek lisans sınavlarına girsem mi daha mantıklı olur yoksa burada Almanca öğrendikten sonra yüksek sınavlarına girip gitmeye çalışmak mı?
ne kadar erken gidilirse o kadar daha iyi olacağını düşünüyorum. yine de iletişim kurabilecek düzeyde almancanızın olması yararınıza olur .Ayrıca burada kazandığınız bölümle alakalı bir bölümde okumanız gerekiyor almanyada .Sözel bölüm kazanınca nasıl orda yetenek bölümlerine girersiniz bilmiyorum ,pek bilgim yok maalesef .

Önceki iletide YGS sınavına gireceğinizi ve düşük alabileceğinizi ifade etmişssiniz bence ilk girdiğiniz seferden bile daha iyi yapabilirsiniz . Ben 2016 YGS ye girmiştim arkadaş grubumdan bir arkadaş 100.000 civarı br sıralama yapmıştı daha sonra ki senelerden birinde tekrar sınava girdi 6 bin küsür sıralama yaptı .(Normalde bizim sıralamalar 10-25 k arasıydı onda bir şanssızlık olmuştu ilk sefer) demek istediğim sınavların ismi ,tarzı ,zorluğu vb. hep değişmiş . Yine de kişiden kişiye değişir bu durum.

Biraz karışık bir ileti olmuş olabilir kusura bakmayın , "up" niyetine ve birkaç şey ifade etmek için yazdım .

Majere
Mesajlar: 9
Kayıt: Cum May 11, 2018 2:36 am

Re: Almanya Planları

Mesaj gönderen Majere » Cum Mar 19, 2021 12:39 pm

Çok teşekkürler. :) İlk etapta burada kazandığım bölüm üzerinden şartlı kabul almak ve orada Almanca öğrenmek için üniversite sınavına gireceğim. Asıl planım yüksek lisansa başlamadan önce hem Almanya'ya alışma sürecine hem de dil öğrenme faslına ucundan kıyısından girebilmiş olmak.

özgürbeyin
Mesajlar: 107
Kayıt: Prş Şub 04, 2021 6:39 pm

Re: Almanya Planları

Mesaj gönderen özgürbeyin » Cum Mar 19, 2021 1:02 pm

Majere yazdı: Cum Mar 19, 2021 12:39 pm Çok teşekkürler. :) İlk etapta burada kazandığım bölüm üzerinden şartlı kabul almak ve orada Almanca öğrenmek için üniversite sınavına gireceğim. Asıl planım yüksek lisansa başlamadan önce hem Almanya'ya alışma sürecine hem de dil öğrenme faslına ucundan kıyısından girebilmiş olmak.
Rica ederim , ne demek .
Anladım ,umarım planlarınızı başarıyla gerçekleştirirsiniz.

Cevapla