Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Şartlı kabulden sonra lisans başlama

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
Kursatbozkurt
Mesajlar: 33
Kayıt: Pzt Oca 06, 2020 4:47 pm

Şartlı kabulden sonra lisans başlama

Mesaj gönderen Kursatbozkurt » Cmt Mar 13, 2021 9:28 pm

Merhaba, şartlı kabul ile ilgili kafama ufak bir soru takıldı. Kış semesterında Ruhr üniversitesi kimya bölümüne şartlı kabul başvurusu yapmayı planlıyorum. Goethe b1 belgemi alırsam b2 kurundan başlayacağım. Hazırlık dönemim bittiğinde ve Testdaf belgemi aldığımda üniversitelere tekrar başvuru yapmam gerekiyor diye biliyorum (ya da cümleyi yanlış anladım). Ruhr üniversitesi kimya bölümünde yaz semesterı için başvurular bulunmuyor. Bu yüzden başka bir üniversiteye başvuruda bulunmam mı gerekir? ( Mesela HHeinrich-Heine düsseldorf ya da Wuppertal gibi üniversitelerde kimya bölümü yaz semester başvuruları bulunuyor.)
-Ya da Testdaf belgemi aldıktan sonra yaz semesterında direkt olarak Ruhr üniversitesinde lisans eğitimime başlayabiliyor muyum?
Biraz karışık bir soru oldu. Konu ile ilgili olan yazıyı tam anlayamadım. Bunun için özür dilerim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler 🙃

halime09
Mesajlar: 46
Kayıt: Cmt Şub 13, 2021 5:15 pm

Re: Şartlı kabulden sonra lisans başlama

Mesaj gönderen halime09 » Pzr Mar 14, 2021 11:14 am

Şartlı kabul belgende, tekrar başvuru yapıp yapmayacağın yazar. Dil sınavını hallettikten sonra, istediğin başka üniversitelere de başvırabilirsin.

Kullanıcı avatarı
Kursatbozkurt
Mesajlar: 33
Kayıt: Pzt Oca 06, 2020 4:47 pm

Re: Şartlı kabulden sonra lisans başlama

Mesaj gönderen Kursatbozkurt » Pzr Mar 14, 2021 2:42 pm

halime09 yazdı: Pzr Mar 14, 2021 11:14 am Şartlı kabul belgende, tekrar başvuru yapıp yapmayacağın yazar. Dil sınavını hallettikten sonra, istediğin başka üniversitelere de başvırabilirsin.
Benim amacım ruh üniversitesine devam etmek. Sorum biraz karışık olmuş ama tek tek yazsam daha iyi olucak.
"1) Şartlı kabul ile aldığımız hazırlık eğitimi bittikten sonra hazırlık eğitimi aldığımız üniversiteye tekrar başvuru yapıyor muyuz ?
1a) Eğer başvuru yapmak zorundaysak bazı bölümler yaz semesterı için başvuru almıyor bu durumda ne olucak ?
Örneğin ruhr üniversitesi kimya bölümü sadece kış semesterında başvuru alıyor. Ama bende kış semesterında şartlı kabul başvurusu yapacağım. Hazırlık eğitimi bittikten sonra yaz semesterı başlıyor. Bu durumda yaz semesterında ki derslere başvuramıyorum."
Yani asıl amacım ruhr üniversitesinde kimya bölümünde okumak.
Çok karışık geliyor ama umarım derdimi anlata bilmişimdir :D

halime09
Mesajlar: 46
Kayıt: Cmt Şub 13, 2021 5:15 pm

Re: Şartlı kabulden sonra lisans başlama

Mesaj gönderen halime09 » Pzr Mar 14, 2021 6:02 pm

Ruhr üniversitesine şartlı kabule başvurduğunda sana bir belge yollayacaklar. O belgede tekrar başvuru durumun yazıyor olacak. Bazı üniversiteler şartlı kabulü verirken, dili hallet tekrar başvurmana gerek yok derken, bazıları tekrar başvuracaksın diyor. O sana gelecek kağıtta belli olacak, şimdiden belli olamaz. Şimdiden belli olması için C1 dil belgesi vermen lazım, o da zaten direkt kabul sayılıyor.
Bu kısmı halletmeden de, yaz-kış sömestri hesaplarına girmek erken olur diye düşünüyorum.

Kullanıcı avatarı
Kursatbozkurt
Mesajlar: 33
Kayıt: Pzt Oca 06, 2020 4:47 pm

Re: Şartlı kabulden sonra lisans başlama

Mesaj gönderen Kursatbozkurt » Pzr Mar 14, 2021 7:14 pm

halime09 yazdı: Pzr Mar 14, 2021 6:02 pm Ruhr üniversitesine şartlı kabule başvurduğunda sana bir belge yollayacaklar. O belgede tekrar başvuru durumun yazıyor olacak. Bazı üniversiteler şartlı kabulü verirken, dili hallet tekrar başvurmana gerek yok derken, bazıları tekrar başvuracaksın diyor. O sana gelecek kağıtta belli olacak, şimdiden belli olamaz. Şimdiden belli olması için C1 dil belgesi vermen lazım, o da zaten direkt kabul sayılıyor.
Bu kısmı halletmeden de, yaz-kış sömestri hesaplarına girmek erken olur diye düşünüyorum.
Bu belgeyle ilgili bilgim yoktu.Evet haklısınız, c1 belgesi almadan yorum yapmak biraz erken oluyor. Yanımda götüreceğim ya da sonradan gerekebilecek para işleri için hesap yapıyorum.( olası üniversite değişikliğinde barınma için gerekli para gibi ) Cevabınız için çok teşekkürler

Cevapla