Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Dortmund Üniversite Tavsiyeleri

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
kenvelo
Mesajlar: 1
Kayıt: Çrş Mar 10, 2021 2:47 pm

Dortmund Üniversite Tavsiyeleri

Mesaj gönderen kenvelo » Çrş Mar 10, 2021 3:04 pm

Selamlar

Dayılarım, dedemler vs Dortmund da ikamet etmekte. Ben de onlara yakın bir üniversite'de okumak istiyorum. En son YKS ye 2019 yılında girdim. Önlisans mezunuyum. 2 Yıllık Su Altı Teknolojisi bitirdim. 2013 Mezunuyum.

Yazılım / Bilişim üzerine bir bölüm okumak istiyorum. Almancam baya zayıf unuttum. 5. sınıftayken 4-5 ay Almanya'da kalmıştım biraz öğrenmiştim.

Almanca şartsız üniversite nasıl bulurum. Öncesinde dil okuluna gidip Almanca öğrenmek istiyorum.

Yardımcı olabilir misiniz nasıl bir yol izlemeliyim ? Kalacak yer problem olmaması adına Unna - Dortmund çevresine bakınıyorum.

Teşekkürler.

cyclops1
Mesajlar: 62
Kayıt: Sal Şub 25, 2020 2:42 pm

Re: Dortmund Üniversite Tavsiyeleri

Mesaj gönderen cyclops1 » Çrş Mar 10, 2021 5:08 pm

Öncelikle selamlar.Aslında forumda çok fazla bu konu hakkında yazı mevcut ancak ben yine kısa bir özet geçeyim istedim.

Üniversite sınavında kazandığın bölümle yazılım/bilişim okuman bildiğim kadarıyla mümkün değil.Bunu almanyada okumak istediğin okula mail atarak ya da başka kanallardan tam anlamıyla öğrenebilirsin.

Şayet mümkün değilse üniversite sınavına tekrar girip türkiyede 4 yıllık bir mühendislik bölümüne yerleşmen gerekiyor.

Daha sonrasında Türkiyede Almanca öğrenmek veya vizeye başvurup almanyada dil eğitimine devam etmek geliyor ancak vize içinde günümüzde almanca bilginin olması önemli. B1 Almanca bilgin varsa vize alma ihtimalin yüksek olur ancak daha az bir dil seviyesiyle de alman mümkün.Bu göreceli biraz.Başka kriterler ve vizede gerekli evraklara dair bir çok yazı mevcut forumda.

Şartlı kabul dediğimiz olay var.Şartlı kabul ise her okulun vermediği ancak veren okulun sana dil öğrenme şartıyla öğrenci olarak seni kabul ettiğine dair belgedir.Yani okula yerleşmen için tek şart Almancanı DSH 2 yada dengi bir seviyeye getirmen gerekiyor.Her okulun şartlı kabul verme şartları farklıdır ya da benzer de olabilir.Mesela A üniversitesi B1 dil seviyesiyle şartlı kabul verir B üniversitesi hiç bir dil belgesi kosulu koymaz.C üniversitesi yine B1 dil seviyesiyle şartlı kabul verir.Bunların hepsi sitenin ana sayfasında yazıyor zaten.Şartlı kabul aldıktan sonra okulun kendi bünyesindeki ya da harici dil kursuna gidip dil seviyeni okulun belirttiği seviyeye getirmen gerekli.Şartlı kabul vizede istenilen en önemli belgelerden biridir.Ancak türkiyede bütün dil sınavlarını geçersen ve okulun istediği C1 seviyesine getirebilirsen sartlı kabul değil de direk okuldan kabul belgesi de alabilirsin ancak bu biraz zor türkiyede bütün almancayı ogrenmek.

Arada çok fazla evrak toplamalı yollamalı işlemlerde var ancak hepsini tektek yazmak mümkün değil.Kabataslak ben üstünden geçtim.Detaylı olarak öğrenmek istersen hem forumda hem de anasayfada her bilgi mevcut.

Cevapla