Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya Eğitimi Hakkında Yardımınıza İhtiyacım Var

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Furkanozcan
Mesajlar: 7
Kayıt: Cum Tem 31, 2020 2:09 pm

Almanya Eğitimi Hakkında Yardımınıza İhtiyacım Var

Mesaj gönderen Furkanozcan » Çrş Mar 10, 2021 3:54 am

Herkese merhabalar
geçmiş mesajlarımdan beni hatırlayanlar var ise geçen sene açık liseden mezun olup studienkolleg ile Almanyada okuma düşüncem vardı. Ancak aldığım tavsiyeler sonucunda bunun masraflı bir durum olduğu ve Türkiyede 1 sene boyunca lisans programımı bitirmem ve derslerden kalmamam halinde studienkolleg engelini aşabileceğimi ve bu sırada dil kursu için zaman kazanacağımı öğrenmiştim. Ancak gelin görün ki işler pek umduğum gibi gitmedi dil kursuna başlamam ile haftasına covid olmam hem kursumu engelledi hem de bıraktığı kalıcı öksürük ve nefes darlığı nedeniyle moralimi altüst etti. Ancak artık toparlanma zamanının geldiğini düşündüm ve ilk iş olarak şifremi yeniledim :)

Şimdi kısaca durumumu özetliyorum ve sizlerden tavsiye istiyorum.

Şuan bir devlet üniversitesinde 4 yıllık siyaset bilimi ve kamu yönetimi lisans bölümünde öğrenim görüyorum ortalamam 3.xx civarında açık lise mezunuyum haziran ayı itibari ile üniversite tatil olduğunda üniversitede 1 senemi doldurmuş olacağım.

Şuan aklımda 2 plan var sizlerin de yönlendirmesi ile başarıya ve hedeflerime ulaşacağımdan şüphem yok.

1.Plan: 4 yıllık lisansımı bitirir iken yine aynı üniversitemde (Anabinde üniversitem ve bahsettiğim bölümler H+ sertifikasına sahip) 2 adet Önlisans bölümü (Dış Ticaret 2 Yıllık ve Lojistik 2 Yıllık) okumayı ve bunun sonucunda her birisi için tam denklik alıp iş aramaya bizzat gitmeyi veyahut iş sözleşmesi ile gitmeyi düşünüyorum. (Ayrıca bunları değil önlisans için şunları oku denklik ve iş imkanı çok daha iyi dediğiniz bölüm varsa tavsiyeye açığım haziranda sınav var malum).

2.Plan: 2022 yazında Almanyada herhangi bir devlet üniversitesine kendi bölümüm için başvuru yapmayı ve bölümümü orada tamamlayıp Almanyada kalmayı düşünüyorum. Ancak bu plandaki engel hem covid sebebiyle kursların tehlikeli olması hem de uzaktan eğitim verdikleri için verimsiz geçmesi olaraktan karşıma çıkıyor.

Almanca düzeyi olaraktan A1 düzeyindeyim eğer 1.Plana göre gidersem 3 yılın sonunda B1-B2 arası olacağımı düşünüyorum.

Kısaca soru şu: Almanyada şartlı kabul veya direkt üniversite ile lisans tamamlamak mı? Yoksa Türkiyede 1 lisans 2 önlisans tamamlayıp B1-B2 Almanca ile denklik için koşturmak mı?

Amaç ne derseniz amaç belli Almanyada refah içinde bildiğiniz klasikleşmiş sorunlardan uzak bir hayat beklentisi. Asıl sorun ise bu amaca ulaşmak için tek bir hakkım var maddi durum olarak kötü değiliz ama mükemmel de değiliz. Bu sebepten altın vuruşu yapmam ve çizdiğim plana sadık kalmam önemli. Hakeza bu vuruşun beni tünelin sonunda Almanyaya da götürmesi gerekmekte.

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim umarım herkes gönlündeki hedefine ulaşır

cyclops1
Mesajlar: 62
Kayıt: Sal Şub 25, 2020 2:42 pm

Re: Almanya Eğitimi Hakkında Yardımınıza İhtiyacım Var

Mesaj gönderen cyclops1 » Çrş Mar 10, 2021 5:32 pm

Öncelikle merhabalar.Bence lisansı tamamlayıp gelmek çok daha mantıklı.Oncelikle lisans diploman cebınde olur ve almanyadayken bir tık kafan daha rahat olur çünkü elinde bir üniversite diploması oluyor.Ancak lisans tamamlamaya gidersen bütün dersleri saydıramayacaksın ve almanyada zaten okula başlayana kadar ciddi bir almanca seviyesine ulaşmam gerekiyor.Bunun dışında almancan zaten C1 olsa bile dersleri emin ol tam anlayamıyacaksın.Ancak türkiyede iyi kötü bir okul bitirip diploman elinde olduktan sonra almanyaya gelip daha sonra kendini geliştirir ve yaşarsan kafan da rahat olur.Su anda zaten covid dönemi ve bir belirsizlik var.Almanyaya gitmek gelmek düzen oturtmak.Düzen oturtsan bile devamlı bir yerler kapanıyor açılıyor.Karmasık yanı.Bu nedenle türkiyede okulunu bitirince zaten 3 sene oluyor ve o zamana kadar (umarım)covid geçmiş olur ya da bu kadar etkili olmaz.

Cevapla