Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Şartlı kabulumde değişiklik söz konusu mu ?

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
AE34
Mesajlar: 91
Kayıt: Cmt Eyl 26, 2020 8:24 pm

Şartlı kabulumde değişiklik söz konusu mu ?

Mesaj gönderen AE34 » Cum Şub 05, 2021 3:44 pm

Hepinzie selam, konu başlığında da belirttiğim gibi sizlere bir soru sormak istiyorum. Duisburg-Essen'de ISE kısmından Computer Engineering (Bachelor) için şartlı kabulum var tüm şartları sağladım tek geriye kalan Almanca dil belgesi yakında onuda tamamlarım. 2020/Ağustos ayında aldım şartlı kabulu ve kabul içinde 1 yıl geçerlidir diyor. Okul kayıt tarihi de 1. Ağustos'dan itibaren başlıyor. Şimdi sormak istediklerim şunlar:

+ Okul kayıt yaparken şartlı kabul şartlarımız değişti deyebilir mi yoksa şartlı kabulun içindeki şartlar mı sağlanmalı ?
+Şartlı kabulu direkt kabule nasıl çevirebilirim dil belgemi sunup. Yanlış bilmiyorsam şartlı kabulde hala gidişte sorunlar varmış.
+ Kayıttan önce ne kadar süre önce sizce gitmeliyim. Burdaki ünim haziranda bitiyor. Haziranda gidip erkenden orda çalışabiliyor muyum yoksa okula kayıt mı olmam gerekiyor çalışabilmek için ?
+ Vize başvurusuna sizce ne zaman başlamalıyım ? Şartlı kabulü sunarken yanında içinde istenen seviyedeki Almanca belgemle mi sunmalıyım ?

Arkadaşlar aranızda bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim. Uzun zamandır takip edemiyorum forumu derslerden dolayı. Eğer yanlış bir şey yazdıysam veya üslubum yanlışsa kusura bakmayın. Teşekkür ederim cevap verecek olan olursa eğer :) ( şartlı kabulumu e-mail ile gönderebilirim bakmak isteyen varsa )

Bremer
Mesajlar: 20
Kayıt: Sal Kas 24, 2020 7:45 pm

Re: Şartlı kabulumde değişiklik söz konusu mu ?

Mesaj gönderen Bremer » Cum Şub 05, 2021 5:26 pm

Yaz dönemi başvuru tarihleri açıldığı zaman tekrar okula başvurmanız gerekiyor sanırsam genel olarak nisan mayıs ayları gibi açılır takvim okulunuzu takip edin. Zaten bu başvuru sırasında önceden kabulünüzün olup olmadığını soracaktır başvuru formunda, ona göre tekrar bir kabul kağıdı göndereceklerdir. O süre içinde dil belgesinide alırsanız herhangi bir probleminiz olmaz. Başvuru tarihi açılır açılmaz tekrar başvurunuzu yenileyin hızlı bi şekilde tekrar kabülünüzü alıp direk konsolosluk işlemlerine başlayın derim. Bazen bekleme süresi uzayabiliyor. Direk kabulle gittiğiniz zaman çalışma konusunda bir sıkıntı yaşamazsınız. Kolay gelsin

AE34
Mesajlar: 91
Kayıt: Cmt Eyl 26, 2020 8:24 pm

Re: Şartlı kabulumde değişiklik söz konusu mu ?

Mesaj gönderen AE34 » Cum Şub 05, 2021 5:42 pm

Anladım sizlere çok teşekkür ederim. Okula bu konu hakkında soru sorduğumda enrollment için gerekli belgeler olan sayfayı atıyor bana yani bilgilerinizi gönderin gibisinden. Bir de tekrar başvuru derken uni-assist üzerinden değil mi ve orada Winter-Semester için başvuru çıkacak nisan-mayıs aylarında doğru mu anladım ? Şimdi summer-semesteri başvurusu var mesela baktım ve orada daha önce kabulumun olup olmadığını sormuyor acaba ödeme yaptıktan sonra mı soruyor ?


Bremer yazdı: Cum Şub 05, 2021 5:26 pm Yaz dönemi başvuru tarihleri açıldığı zaman tekrar okula başvurmanız gerekiyor sanırsam genel olarak nisan mayıs ayları gibi açılır takvim okulunuzu takip edin. Zaten bu başvuru sırasında önceden kabulünüzün olup olmadığını soracaktır başvuru formunda, ona göre tekrar bir kabul kağıdı göndereceklerdir. O süre içinde dil belgesinide alırsanız herhangi bir probleminiz olmaz. Başvuru tarihi açılır açılmaz tekrar başvurunuzu yenileyin hızlı bi şekilde tekrar kabülünüzü alıp direk konsolosluk işlemlerine başlayın derim. Bazen bekleme süresi uzayabiliyor. Direk kabulle gittiğiniz zaman çalışma konusunda bir sıkıntı yaşamazsınız. Kolay gelsin

Bremer
Mesajlar: 20
Kayıt: Sal Kas 24, 2020 7:45 pm

Re: Şartlı kabulumde değişiklik söz konusu mu ?

Mesaj gönderen Bremer » Cum Şub 05, 2021 11:08 pm

Malesef uni-assist üzerinden başvuru hakkında bir bilgim yok. Kabul belgenizi okulunuza mail atın onlar sizi daha iyi bilgilendirirler bu durumda. Mailde vize başvurusu yapacağınızı bu belgenin yenilenmesi gerekip gerekmediğini vs belirtmeniz faydalı olacaktır

AE34
Mesajlar: 91
Kayıt: Cmt Eyl 26, 2020 8:24 pm

Re: Şartlı kabulumde değişiklik söz konusu mu ?

Mesaj gönderen AE34 » Cum Şub 05, 2021 11:12 pm

Bremer yazdı: Cum Şub 05, 2021 11:08 pm Malesef uni-assist üzerinden başvuru hakkında bir bilgim yok. Kabul belgenizi okulunuza mail atın onlar sizi daha iyi bilgilendirirler bu durumda. Mailde vize başvurusu yapacağınızı bu belgenin yenilenmesi gerekip gerekmediğini vs belirtmeniz faydalı olacaktır
Teşekkür ederim. Daha önce onlarla iletişime geçtim fakat yeterli bilgi alamadım yine tekrardan denerim. Peki sizce bu şartlı kabulle yanına da dil belgemi alıp gitsem direkt kayıt olabilir miyim acaba ? nc-frei . Bu arada rahatsız ettim kusuruma bakmayın.


Cevapla