Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

ZAV Belgesi, Kafa Karışıklığı

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
idealistengineer
Mesajlar: 1
Kayıt: Cmt Şub 10, 2018 5:49 am

ZAV Belgesi, Kafa Karışıklığı

Mesaj gönderen idealistengineer » Cmt Şub 10, 2018 6:01 am

Merhabalar Arkadaşlar,

Ben bir özel üniversitede bilgisayar mühendisliği bölümündeki bütün dersleri bitirdim. Okula devam zorunluluğum yok sadece bir adet zorunlu stajım kaldı. Bu staj fırsatını çok iyi değerlendirmek istiyorum.

Almanya'da bir staj yeri buldum. Kendileri ile 6 ay için anlaştım. Kalacak yerimi sağlayacaklar ve €750.00,- maaş verilecek. Şimdi benim kafamı karıştıran bir nokta var. ZAV belgesinin vize başvuru sırasında dosyamda bulunması gerektiğini biliyorum çünkü ben her hangi bir program aracılığı ile değil, standard bir staj yapmak için gideceğim. Araştırmalarıma göre eğer staj zorunlu staj değil ise en fazla 3 aylık vize alabiliyormuşuz, fakat staj zorunlu staj ise bu süre 12 aya kadar çıkabiliyormuş. Benim tam olarak kafamı karıştıran nokta şu,

Iki adet döküman bulunmakta, araştırmalarıma göre birisi zorunlu staj için diğeri ise zorunlu olmayan staj için okula imzalatmamız gereken belgeler.
Gönüllü staj için (4. sayfadaki döküman): http://www.arbeitsagentur.de/web/wcm/id ... 643145.pdf
Zorunlu olan staj için: http://culturalvistas.org/documents/ia- ... _blank.pdf

Bu belgeleri işverenime göndermem gerektiğinin farkındayım. Fakat tam olarak dikkatimi çeken nokta gönüllü staj ile ilgili olan dökümanda stajın hangi tarih aralığında olacağı yazmıyor. Fakat zorunlu staj ile ilgili olan belgede "zorunlu" stajın yapılacağı tarih aralığı istenmekte.

Şimdi ben lisans düzeyinde bilgisayar mühendisliği okuduğum için bizim zorunlu staj süremiz 20 iş günü. Yani 1 ay.
Ben olabildiğince Almanya'da kalmak istiyorum çünkü profesyonel kariyerimi geliştireceğinden eminim.
Zorunlu staj dökümanıma staj süresini 6 ay olarak belirtsem bir sıkıntı olur mu ? (İçime sinmiyor) Ben ve işverenim açısından bir sıkıntı yok.
Öbür türlü zorunlu staj diye 1 ay yazarsam(ki zaten 1 ay), gönüllü staj olarak 3 ay staj yapabilme şansımı kaybediyorum. Demek istediğimi anlıyorsunuzdur.

Yani stajın sadece zorunlu olması mı önemli? Oraya hocama 1 ay yazdırıp 6 ay çalışacağım dersem bir sorun olur mu ?
Okuluma sormadım ama okulum da 6 ay olarak imzalamayabilir çünkü.
Bu arada güncel olarak ZAV başvuran birisi varsa onay süreci ne kadar sürmekte?

Çok teşekkür ederim,

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39312
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: ZAV Belgesi, Kafa Karışıklığı

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Şub 11, 2018 11:38 pm

Daha önce benzer sorular yöneltilmisti burda. Asagidaki sekilde arama yaparak eski basliklari bulabilirsiniz:

search.php?keywords=ZAV
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

cansustudent
Mesajlar: 2
Kayıt: Prş Şub 28, 2019 12:47 pm

Re: ZAV Belgesi, Kafa Karışıklığı

Mesaj gönderen cansustudent » Cum Mar 01, 2019 12:26 am

Selam idealistengineer,

Seninle ayni problemi ben su an yasiyorum. Zorunlu staj hakkım 1 ay fakat bunu ZAV belgesine bu şekilde yazarsam vizem çıkmayacak. En son ne yaptın ve belgen nasıl sonuçlandı? Ben de belgeye 1 ay yerine 3 ay yazmayı düşünüyorum, bir sorun olur mu?

cansustudent
Mesajlar: 2
Kayıt: Prş Şub 28, 2019 12:47 pm

ZAV BELGESİ SÜRESİ

Mesaj gönderen cansustudent » Cum Mar 01, 2019 12:20 pm

Arkadaşlar merhaba,

Okuldaki zorunlu derslerimi bitirdim ve Almanya'da bir kurum ile 3 aylık staj imzaladım. Fakat okulda kalan zorunu stajım sadece 1 ay olduğu için okul ZAVbelgesini 3 ay gösterecek şekilde imzalamıyor. Merak ettiğim konular şunlar;

Okul belgeyi 1 ay stajım kaldığını gösterecek şekilde imzalasa da kontrat 3 aylık olduğu için ZAV kaydımı 3 ay olacak şekilde yapar mı? Ya da bunu kabul ettirmenin bir yolu var mıdır?
İkinci sorum ise şöyle; aynı kontrat süresi içinde bir ay zorunlu iki ay gönüllü olarak gösterebilir miyim? İki ayrı kategoride zav belgelerini doldursam geçerliliği olur mu? Bu arada vize başvurusuna gittim ve bana tek eksik belgenin ZAV olduğunu söylediler. Kontratı imzaladığım şirketin daha önce yabancı çalışanı olmadığı için prosedür hakkında onların da bir bilgisi yoktu malesef bu yüzden vizeye ZAV olmadan gittim. Belgeyi getirmem için bana 27 Mart'a kadar süre verdiler. Arkadaşlar lütfen yardım edin her yerde cevabını arıyorum fakat bir türlü bulamadım.

valonia
Mesajlar: 16
Kayıt: Prş Ara 17, 2020 2:10 pm

Re: ZAV Belgesi, Kafa Karışıklığı

Mesaj gönderen valonia » Cmt Oca 09, 2021 8:50 pm

ZAV belgesi alabilen arkadaşlar geribildirim yapabilir mi? Ben de mezunum ve Erasmusla hibeli 6 ay gönüllü staj yapacağım. Ve bununla beraber staj yapacağım kurumla aramda en az asgari maaş alacağımı gösteren bir staj sözleşmem var. Erasmusla hibeli olmama rağmen mezun olduğum için bu sözleşme olmazsa ulusal vizeye başvurmayacağımı söylediler. Ve şimdide benden ZAV yoksa başvuru yok diyorlar. ZAV belgesinden sorumlu almanya federal iş ajansı web sitesinde Erasmuslu kişilerin buna ihtiyacı yok demiş. Ama belki mezuniyet durumu belki de staj sözleşmesinin varlığı bu belgeyi gerekli kılıyordur, bilmiyorum. İkinci kez vizeden döndüm. ZAV'ı halletmeye çalışıyorum. Bilginiz varsa aydınlatırsanız çok sevinirim.

EkremCan
Mesajlar: 5
Kayıt: Pzt May 10, 2021 3:17 pm
Konum: Bocholt

Re: ZAV Belgesi, Kafa Karışıklığı

Mesaj gönderen EkremCan » Pzt May 10, 2021 3:28 pm

Merhaba, halledebildin mi? Ben de Zav ile Almanya'daki akrabamın bağlantılı olduğu bir firmada staj yapacağım inşallah. Onlardan vizede sunmak için nasıl bir belge istemeliyim? Staj sürecinde maaş alıyor olarak gözükmem gerekir mi? Teşekkürler, iyi ve sağlıklı günler dilerim.

Cevapla