Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Üniversitemi yarım bırakıp Almanya'da okumak

Study in Germany
Nixenn
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzr Kas 15, 2020 11:46 pm

Üniversitemi yarım bırakıp Almanya'da okumak

Mesaj gönderen Nixenn » Pzr Kas 15, 2020 11:55 pm

Arkadaşlar merhaba,
Ben 4.sınıf tıp öğrencisiyim ancak tıpla alakalı bir meslek istemediğime karar verdim. Gerek sağlık sorunlarım sebebiyle gerekse zaten en başından beri istemiyor olmam nedeniyle. Yani Almanya'ya kaçıp gizlice işçi olmak değil orda niyetim.
Almanya'da illüstrasyon ile ilgili bir bölüm okumak istiyorum. Zaten bu hobim yeni değil 5k lık youtube kanalım da var çizim üzerine. Ayrıca çizimlerimim yetenek sınavından geçebilecek türde olduğunu düşünüyorum.

Üniversitede hiçbir yılımda kalmadım ancak bu bölümü zaten istemeyerek okuduğum için kronik depresyon sürecinde olduğumdan ortalama notlarla geçtim hep. Artık maalesef fiziki olarak da kaldıramıyorum. Zaten kronik başka rahatsızlıklarım da var.
Lise not ortalamam 98
Ingilizce B2-C1 seviyesinde, Almancam ise A2 seviyesinde ama ben evde kendim çalışmaya başladım Almanca'yı. Olmadı orada hazırlığa gidebilirim diye düşündüm. Ancak hedefim yaza kadar B1'i öğrenmek.

Şu an size sormak istediğim ise şu, ben burdaki eğitimimi bıraksam Almanya'da bir üniversiteye kabul alabilir miyim? Vizede karşıma çıkacak sorunlar olur mu?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Kullanıcı avatarı
dabadee
Mesajlar: 540
Kayıt: Çrş Eki 24, 2018 7:43 pm

Re: Üniversitemi yarım bırakıp Almanya'da okumak

Mesaj gönderen dabadee » Pzt Kas 16, 2020 10:55 am

4 yıl tıp okumussun. Birakma 2 yil daha devam et öyle gel. Tıp istemiyorsan eğer tıp bilgisi gerektiren meslekler var. Mesela Bioinformatik gibi alanlarda master yapip (Hakkinda cok bilgim yok yanlis bilgi vermeyim) bu gibi meslekler yapabilirsin.

Mnrl89
Mesajlar: 197
Kayıt: Pzt Tem 30, 2018 6:52 pm
Konum: Berlin

Re: Üniversitemi yarım bırakıp Almanya'da okumak

Mesaj gönderen Mnrl89 » Pzt Kas 16, 2020 6:17 pm

Bazı sanat okulları belirli bölümleri özel yetenekle alıyor, UdK Berlin güzel sanatlar (Bildende Kunst) gibi. Ama en az B2 istiyor ve portfolyon (online atabiliyordun corona yüzünden) beğenilirse görüşmeye ve 2 tane sınava girmen gerekiyor, onlar için burada olman gerek. Bu sadece bir örnek, diğer okulları araştırıp bilgi edinebilirsin.

Ben pandemi öncesi Almanya'ya geldiğim için vizelerde durumlar ne hiçbir fikrim yok, kime veriliyor kime verilmiyor gibi.

Nixenn
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzr Kas 15, 2020 11:46 pm

Re: Üniversitemi yarım bırakıp Almanya'da okumak

Mesaj gönderen Nixenn » Sal Kas 17, 2020 4:49 am

Mnrl89 yazdı: Pzt Kas 16, 2020 6:17 pm Bazı sanat okulları belirli bölümleri özel yetenekle alıyor, UdK Berlin güzel sanatlar (Bildende Kunst) gibi. Ama en az B2 istiyor ve portfolyon (online atabiliyordun corona yüzünden) beğenilirse görüşmeye ve 2 tane sınava girmen gerekiyor, onlar için burada olman gerek. Bu sadece bir örnek, diğer okulları araştırıp bilgi edinebilirsin.

Ben pandemi öncesi Almanya'ya geldiğim için vizelerde durumlar ne hiçbir fikrim yok, kime veriliyor kime verilmiyor gibi.
Teşekkürler! Benim baktığım bölüm sınav istemiyordu sanırım sadece portfolyo istiyorlar bir de kabul edilirse görüşme planlanıyor. O da online olabiliyormuş.
Teşekkür ederim cevap için!

Cevapla