Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

AT11 - TK'nın Versicherungsbescheinung vermeyiz demesi

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
berkai
Mesajlar: 60
Kayıt: Pzt Şub 17, 2020 12:19 am

AT11 - TK'nın Versicherungsbescheinung vermeyiz demesi

Mesaj gönderen berkai » Çrş Kas 04, 2020 11:35 am

Selamlar herkese.
Oturum almak için Ausländerbehörde'ye gideceğimden dolayı sigortalılığımı gösteren bir belgeye ihtiyacım var. TK'ya durumu yazdım bana dedikleri ise kendilerinde sigortalı olmadığım için böyle bir belge vermeyecekleri.
Daha önce AOK'dan almıştım aslında vermeleri lazım ama niye böyle bir şey diyorlar anlayamadım. Bana dediği sadece üniversiteye kayıt için gereken sigorta zorunluluğu yoktur belgesini verebiliriz (vermişlerdi zaten). Açıkçası çok saçma bence. Bir kaç yıl önce Almanya'dayken AOK hem KV-Nummer vermişti hem de altı aylık şekilde bu belgeyi veriyordu.
Ben kuvvetle muhtemel bilgisiz bu kişiyi bana o VersicherungsBescheinung'u vermesi gerektiği konusunda nasıl ikna edebilirim? Çok saçma bir olay gerçekten. Oturum için aldığım randevu da Pazartesi günü umarım yetişir.
Yani bana dediği üniversiteye kayıt olman için gereken belgeyi veririm ama başka yer için geçerli Krankenversicherungsnachweis veremem çünkü bende sigortalı değilsin. Saçmalık gerçekten. Yardımcı olursanız çok sevinirim, nasıl ikna edebilirim bu şahsı veya ne yapmamı tavsiye edersiniz?

BirFacitas
Mesajlar: 161
Kayıt: Cmt Tem 30, 2016 5:36 pm

Re: AT11 - TK'nın Versicherungsbescheinung vermeyiz demesi

Mesaj gönderen BirFacitas » Cmt Kas 07, 2020 9:21 pm

Merhaba, onlarin maalesef kafasi basmiyo oyle islere. Sen onlardan "Bescheinigung über Betreuungszeiten" diye bir belge isteyeceksin. Yani senin hangi zaman araliginda sigortadan faydalandigini gosteren belge. O belge ile Yabancilar Dairesinde sıkıntı cekmemen lazim. Basarilar
Sizi birer kivilcim olarak gonderiyorum,alevler olarak geri donmelisiniz!
Mustafa Kemal ATATURK

Cevapla