Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Linguistische Informatik-Computer Linguistic

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
prodigysrcan
Mesajlar: 106
Kayıt: Prş May 14, 2009 5:17 pm

Linguistische Informatik-Computer Linguistic

Mesaj gönderen prodigysrcan » Çrş May 19, 2010 6:11 pm

Arkadaslar bu Turkiyede olmayan ozel bir lisans bolumu.Masteri ve doktorasida var.Bu bolumu okumak istedigimden dolayi size bilgi vermek istedim.

Forumlarda gordugum kadariyla Informatik ustune lisans yapmak isteyen fakat sayisalina guvenemeyen arkadaslar var.Bu bolum belki onlara daha yakin gelir.

Kisaca bilgisayar dilbilimi diyebilecegimiz bazende bilgisayarli dilbilim diye cevirilen bu bolumun amaci insanlar ve makineler arasindaki iletisimi saglamak diye kabaca soyleyebiliriz.

Bu bolumde hem insan dillerini ogrenecek ve dilbilimle ilgili dersler goreceksiniz ki bu kismi sozel olani hem de programlama makina insan iliskileri NLP yapay zeka gibi sayisal derslerde olucak.

Peki ne ise yararmis bu bolum kardesim bana ne gibi faydasi olacak gibi direk bir tutuma siz girmeden ben anlatim.Google dan tutunda su telefonlardaki T9 ozelligine kadar bircok gunluk hayatta kullandigimiz seyler computer linguistic urunu yada onla baglantili olaylardir.

Egerki yapay zekayi bir agac olarak dusunursek o agacin dallari arasinda muhendislik felsefe fizik ve bilgisayar dilbilimini de goruruz.
Kendinizi hem akademik olarak hemde is yasami bakimindan 2 farkli yonde( dilbilim yada bilgisayar ) gelistirebileceginiz onu acik bir bolum.
Ilgilenen arkadaslara elimden geldigince yardimci olmaya calisicam.Herkese tesekkurler:)

deryasiegen
Mesajlar: 348
Kayıt: Cum Tem 03, 2009 12:03 am

Linguistische Informatik-Computer Linguistic

Mesaj gönderen deryasiegen » Çrş May 19, 2010 11:20 pm

yeni seyler ogreniyoruz:)tesekkurler paylasim icin.

Cevapla