Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Harç Pulu ve Almanyada PCR testi

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Ogrenci99
Mesajlar: 55
Kayıt: Cum Ağu 07, 2020 1:06 am

Harç Pulu ve Almanyada PCR testi

Mesaj gönderen Ogrenci99 » Çrş Eki 07, 2020 2:50 pm

Arkadaşlar iki tane sorum var ikisini birlikte sorayım dedim. Öncelikle Öğrenci vizesiyle (D tipi) almanyaya giderken harç pulu almamız gerekiyor mu? Diğer sorum da şu , eğer almanyada PCR yaptırıp negatif çıkarsak karantinadan muaf oluyor muyuz? Test satın aldım centogene şirketinden düsseldorf flughafen da yaptırmak üzere. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

technonur
Mesajlar: 799
Kayıt: Pzr Oca 17, 2010 1:39 pm

Re: Harç Pulu ve Almanyada PCR testi

Mesaj gönderen technonur » Çrş Eki 07, 2020 3:11 pm

oturum alincaya kadar harc pulu almak zorundasin yani evet. önümüzdeki haftadan itibaren test sonucun negatif ciksa bile 5 gün evde karantinada kaliyorsun. ancak bu genel gecerli bir plan eyaletler kendi kurallarini da koyabiliyor o yüzden nerede yasayacagina bagli. bazi eyaletlerde (bayern gibi) negatif ciksa bile karantinada kalmak zorundasin suanda bile. giris yaptiktan sonra gesundheitsamt a kayit oluyorsun test sonucunu vs online olarak gönderiyorsun yaklasik 1-2 gün sonra onlar sana karantinada kalman gerekip gerekmedigini söylüyorlar.

zeliskanat
Mesajlar: 23
Kayıt: Pzt Haz 08, 2020 9:31 am

Re: Harç Pulu ve Almanyada PCR testi

Mesaj gönderen zeliskanat » Çrş Eki 07, 2020 4:27 pm

Ogrenci99 yazdı: Çrş Eki 07, 2020 2:50 pm Arkadaşlar iki tane sorum var ikisini birlikte sorayım dedim. Öncelikle Öğrenci vizesiyle (D tipi) almanyaya giderken harç pulu almamız gerekiyor mu? Diğer sorum da şu , eğer almanyada PCR yaptırıp negatif çıkarsak karantinadan muaf oluyor muyuz? Test satın aldım centogene şirketinden düsseldorf flughafen da yaptırmak üzere. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Merhaba ben de aynı havaalanına ineceğim inşallah ama bildiğim kadarıyla riskli böylelerden gelenlere ücretsiz test yapılıyor. Siz o testi internetten mi aldınız nasıl oldu ?

technonur
Mesajlar: 799
Kayıt: Pzr Oca 17, 2010 1:39 pm

Re: Harç Pulu ve Almanyada PCR testi

Mesaj gönderen technonur » Çrş Eki 07, 2020 9:27 pm

Ücretsiz test 1 Ekim itibariyle sona erecekti ne oldu bilmiyorum ancak tr den cikis yapabilmek için test yapmak zorunlu ücretide 250tl. Arabaylada gitseniz uçaklada gitseniz yapmadan çıkış yapamıyorsunuz

Cevapla