Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Der komplizierte Weg an die deutschen Unis

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Kölner
Mesajlar: 38
Kayıt: Pzt Tem 24, 2017 1:44 pm

Der komplizierte Weg an die deutschen Unis

Mesaj gönderen Kölner » Prş Eyl 17, 2020 2:48 pm

Süddeutsche Zeitung da Corona döneminde ögrenci vizeleriyle ilgili ayrinitili bir makale yazilmis

https://www.sueddeutsche.de/bildung/vis ... -1.5032290

umudxx
Mesajlar: 278
Kayıt: Çrş Tem 01, 2020 2:11 am

Re: Der komplizierte Weg an die deutschen Unis

Mesaj gönderen umudxx » Cum Eyl 18, 2020 3:13 am

Şu corona muhabbetinden vize randevu alınmamasını o kadar sinir bozucu buluyorum ki. Ülkeye girmeden test istiyorsun, 1 ekimden itibaren karantina getiriyorsun. Karantinadan sonra yine test sanırım tam emin değilim. Önceden vize alınması zor derlerdi, şimdi randevu almak bir dert. Ulusal Vize de kimler gidecekse işi varsa bir şekil de randevu almalarına izin vermeleri gerekiyor, biz turist olarak mı geliyoruz yahu? Almanyaya gidecek Ulusal Vize alacak her insanın bir işi var bir mevkisi var. Bu kadar da insanı strese sokulmaz ki, "Corona corona corona" Anladık tüm dünya üzerinde bu Corona var da, sen o kadar kuralları koyup ülkeye girmeden önce test, sonra zorunlu karantina. Bize niye böyle öcü gibi bakıyorlar ? Gerçekten belli bir amaçla Ulusal Vize alacak kisilere niye böyle zorluk çıkartıyorlar anlam veremiyorum. Cidden çok doldum Marttan beri vizeleri kapattınız ee açtınız başvuruları, yine orta da bazı belirsizlikler bazı saçma sapan durumlar var. Kusura bakma çok yazdım, UMARIM ŞU KARIŞIKLIKTAN HERKES KURTULUR ALIR VİZESİNİ.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39305
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Der komplizierte Weg an die deutschen Unis

Mesaj gönderen Physiker » Cum Eyl 18, 2020 10:27 am

Güzel bir paylasim tesekkürler. Zaten Almanya da karinca hiziyla ilerleyen devlet dairelerindeki islemler corona bahanesiyle durma noktasina geldi. Türkiye de nasil bilmiyorum da, Almanya da özel sektör de dahil olmak üzere, coronayi bahane edip yatisa gecti. Adam yanlis firin gönderiyor, corona yüzünden oldu diyor :)
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

duisburger
Mesajlar: 455
Kayıt: Prş Şub 05, 2009 4:42 pm

Re: Der komplizierte Weg an die deutschen Unis

Mesaj gönderen duisburger » Cum Eyl 18, 2020 12:02 pm

Benim aldigim bir duyum sadece bir söylenti bu ama saglam kaynaklardan. Bu sene Almanya mümkün oldugu kadar az yabanci ögrenci almak istiyor. Hatta sirf bu yüzden bir cok üniversite International Office calisanlarini Kurzzeit e gecirmis. Bir cok üniversitede 5 gün calisan International office calisani artik haftada 3 gün calisiyor. Almanya ya virüs yaz tatili dönemi yurtdisindan tatile gidenlerden tekrar yayilmisti. Mümkün oldugu kadar pandemi bitene kadar yurtdisindan insan gelisini engellemeye calisiyorlar.

cnsn159
Mesajlar: 147
Kayıt: Cmt Mar 07, 2020 9:12 pm

Re: Der komplizierte Weg an die deutschen Unis

Mesaj gönderen cnsn159 » Cum Eyl 18, 2020 1:39 pm

duisburger yazdı: Cum Eyl 18, 2020 12:02 pm Benim aldigim bir duyum sadece bir söylenti bu ama saglam kaynaklardan. Bu sene Almanya mümkün oldugu kadar az yabanci ögrenci almak istiyor. Hatta sirf bu yüzden bir cok üniversite International Office calisanlarini Kurzzeit e gecirmis. Bir cok üniversitede 5 gün calisan International office calisani artik haftada 3 gün calisiyor. Almanya ya virüs yaz tatili dönemi yurtdisindan tatile gidenlerden tekrar yayilmisti. Mümkün oldugu kadar pandemi bitene kadar yurtdisindan insan gelisini engellemeye calisiyorlar.
Bu durum beni çok ürkütüyor. Ama zaten başvuruları kısıtlı açtılar. Ve karantinayı da sağlam uygulayacak gibiler. Bu durumda redleri arttırma gibi bi durumları olur mu bu kadar kısıtlı randevu almışken

irmak_alp
Mesajlar: 84
Kayıt: Çrş Oca 29, 2020 12:06 pm
Konum: Ankara

Re: Der komplizierte Weg an die deutschen Unis

Mesaj gönderen irmak_alp » Cum Eyl 18, 2020 1:49 pm

Arkadaşlar şunu da düşünün, mesele bir tek yurt dışından gelinmesi ve beraberinde virüs getirilmesi riski değil. Bizler de oraya gidince Alman sigorta ve sağlık sisteminin parçaları olacağız. Bizim gibi dünyanın 4 bir yanından eğitim için Almanya'ya her sene 10 binlerce insan gidiyor ve bize ve bu insanlara Almanya'ya gittikten sonra Covid-19 bulaşmayacağına dair bir garanti yok. Dolayısıyla uluslararası öğrencilerle ilgili tek risk yurt dışından virüs gelmesi değil, virüs zaten Almanya'da; bu yabancı öğrenciler ayrıca sigorta ve sağlık sistemi üzerinde de ekstradan yük oluşturabiliyorlar. Bunu da düşünün... (Yazdığım paragraf biraz devrik oldu, kafamda bin tane şey kusura bakmayın :) umarım anlatabildim demek istediğimi :) )

umudxx
Mesajlar: 278
Kayıt: Çrş Tem 01, 2020 2:11 am

Re: Der komplizierte Weg an die deutschen Unis

Mesaj gönderen umudxx » Cum Eyl 18, 2020 2:15 pm

irmak_alp yazdı: Cum Eyl 18, 2020 1:49 pm Arkadaşlar şunu da düşünün, mesele bir tek yurt dışından gelinmesi ve beraberinde virüs getirilmesi riski değil. Bizler de oraya gidince Alman sigorta ve sağlık sisteminin parçaları olacağız. Bizim gibi dünyanın 4 bir yanından eğitim için Almanya'ya her sene 10 binlerce insan gidiyor ve bize ve bu insanlara Almanya'ya gittikten sonra Covid-19 bulaşmayacağına dair bir garanti yok. Dolayısıyla uluslararası öğrencilerle ilgili tek risk yurt dışından virüs gelmesi değil, virüs zaten Almanya'da; bu yabancı öğrenciler ayrıca sigorta ve sağlık sistemi üzerinde de ekstradan yük oluşturabiliyorlar. Bunu da düşünün... (Yazdığım paragraf biraz devrik oldu, kafamda bin tane şey kusura bakmayın :) umarım anlatabildim demek istediğimi :) )
Haklısın ama şu videoyu da izlersen sevinirim https://www.youtube.com/watch?v=E1UmAgs5u2s&t=8s

irmak_alp
Mesajlar: 84
Kayıt: Çrş Oca 29, 2020 12:06 pm
Konum: Ankara

Re: Der komplizierte Weg an die deutschen Unis

Mesaj gönderen irmak_alp » Cum Eyl 18, 2020 2:29 pm

umudxx yazdı: Cum Eyl 18, 2020 2:15 pm Haklısın ama şu videoyu da izlersen sevinirim https://www.youtube.com/watch?v=E1UmAgs5u2s&t=8s
Evet, geçtiğimiz günlerde düzenlenen ışık festivalinden görüntüler bunlar, bildiğim kadarıyla Almanya'da sokakta maske zorunluluğu yok, sadece kapalı mekanlar ve toplu taşıma diye biliyorum, ayrıca Alman medyasında ve toplumunda da bu tür davranışlar oldukça eleştiriliyor. Kaldı ki işte bu nedenle vatandaşlar sorumluluğu almazsa devlet toplumu korumak için zor kararlar almak durumunda olabilir. Bakın bizde de bu konu karışık, sorumluluğu fazlaca alan vatandaşlar olduğu gibi burnu açık gezenler de var.
ecrübe ettiğim
Bir etkinlikte bir ülkenin vatandaşları sorumsuz davrandı diye o devletin önlem amaçlı aldığı kuralları indirgemesini bekleyemeyiz. Bize bakın tekrar 1 Haziran'da yasaklar kaldırıldı ve rakamlar eski haline döndü, HES uygulamasındaki haritada şehirler hiç olmadığı kadar kırmızı.

Almanya durumu daha iyi yönetebilir miydi diye sorarsanız cevabım evet olur. Ama Almanları ve bürokrasilerini bildiğim ve tecrübe ettiğim kadarıyla söylersem surumlar bizler için daha kötü olabilirdi. Yani esas sorun yine Alman bürokrasisinde. Yıllardır olduğu gibi devam etti ve kriz anında yıkıldı.

Mnrl89
Mesajlar: 198
Kayıt: Pzt Tem 30, 2018 6:52 pm
Konum: Berlin

Re: Der komplizierte Weg an die deutschen Unis

Mesaj gönderen Mnrl89 » Cum Eyl 18, 2020 9:48 pm

Berlin'de toplu taşıma ve kapalı mekanlar harici maske takma zorunluluğu yok. Yukarıda atılan videoya sadece 10 saniye dayanabildim, kendisine A Haber'de şimdiden başarılar diyorum, yorumlarda kendisinin de maske takmadığı yazıyordu.

Şu anda Berlin'de bütün ampuller yeşil, yani ne demek artış bir önceki günün ardından 1.1 oranından daha az seviyede. Ülkenin başında İmam Hatip mezunu yerine bir bilim insanı olunca böyle çözümler üretiliyor.

https://www.berlin.de/corona/lageberich ... rona-ampel

https://www.berlin.de/corona/lageberich ... html#start

Önümüz haftasonu ve hava burada güzel, haliyle artışlar olabilir ampuller belki sarıya geçebilir ama hemen tekrardan yeşile geçiyor her zaman. Anlayacağınız burası normal.

Cevapla