Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

GOETHE SEVIYE BELIRLEME SORUNU

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Montesqui
Mesajlar: 37
Kayıt: Cum Ağu 07, 2020 12:01 pm

GOETHE SEVIYE BELIRLEME SORUNU

Mesaj gönderen Montesqui » Çrş Eyl 16, 2020 1:38 pm

Arkadaşlar selamlar. Uzun zamandır kendim Almanca çalışıyorum Goethe de açılınca kayıt olmak istedim ve seviye belirleme sınavına girdim. Bu sınav 2 farklı bölümden oluşuyor ilki; internet üzerinden çoktan seçmeli bir sınav ve bundan 28 doğrum vardı bu da forumda yazılanlara göre A2.2 ye geliyordu sanırım. 2. Kısım için ögretmenle telefonda konuşuyorsunuz, bunu da yaptık ve seviyen A1.2 dedi ve sana mail atılıcak dedi. Gelen mailde ilk girdiğiniz sınavdaki dogru sayinizin yazilmasi gereken bir yer var ve bu boştu ve direkt seviyemin A1.2 olduğu yazıyordu. Maile cevap olarak o sınavın neden degerlendirilmedigini aslında grammer bilgimin iyi oldugunu o sınav degerlendirmeye alinmayacaksa neden girdigimizi sordum. Aldığım cevap şu " size gönderilen sonuc belgesinde Kursempfehlung insgesamt kisminda yer alan seviye dogrultusunda kurslarimiza ön kaydinizi yapabilirsiniz. Sonuc belgenizi ön kaydiniza eklemenizi rica ederiz." Gerçekten şaka gibi. Goethe düşük seviyeden başlatıyor diyorlardı da inanmazdım. Kayıt olmak isteyen arkadaşların haberi olsun.

can_karayel
Mesajlar: 84
Kayıt: Cum Tem 26, 2019 4:39 pm

Re: GOETHE SEVIYE BELIRLEME SORUNU

Mesaj gönderen can_karayel » Prş Eyl 17, 2020 1:12 am

Ben de aynı sorunu Goethe Institut İzmirde yaşadım. İlk seviye tespit sınavına girişimde dil seviyem çok yüksek değildi (bana göre A1 seviyesindeydim) ama en azından A2.1 kurundan başlatabileceklerini düşünüyordum (ortaokul ve lisede almanca dersimiz vardı ve goethe A1.1 ve A1.2 kurunu bitirmiştim). Verdikleri test benim seviyeme göre zor gelmişti. Testin sonucunda A1.1 çıkınca biraz hayal kırıklığına uğramıştım ama diyecek çok bir şeyim de yoktu. Herhalde ben kendi seviyemi daha yüksek görüyormuşum diye düşündüm. Bu seviye tespit sınavından sonra yaklaşık 2 ay özel ders aldım ve bu 2 aylık periyottan sonra kendimi B1.1 kuruna başlayacak seviyede görüyordum. Goethe A2 sertifika sınavına da kaydolmuştum. Sertifika sınavından 2 hafta önce kendimi denemek için bir daha seviye tespit sınavına girdim. Sınavın sonucunda A1.2 kurundan başlatmayı teklif ettiler :)). Gerçekten çok moral bozucu bir şeydi. 2 hafta sonra A2 sertifika sınavım vardı ama bana Almanca bilgimin sadece A1.2 kurundan başlamaya yetebilecek düzeyde olduğunu söylemişlerdi (kendilerinden çok emin bir tavırla). Biraz kızgın bir tavırla sonuca itiraz ettim (Birçok kişinin sınav sonucu beklediği seviyenin çok altındaydı(takevde okuyan bir öğrencinin dil seviyesi B1.2 çıkmıştı)). Bana A2'nin konusu olmayan başlıklardan sorular yöneltip haklılıklarını kanıtlamaya çalıştılar. Soruları Hueber kitaplarından kaynak alarak oluşturduklarını söylediler. Ben de daha fazla oyalanmak istemedim ve eve geri döndüm. Çok sıkı olmayan bir çalışmayla 2 hafta sonraki A2 sertifika sınavından %89 aldım. A2 listesindeki kelimelerin tamamını ezberleseydim %95'lere kadar çıkabilirdi. Seviye tespit sınavı ve sertifika sınavı arasındaki tezatı siz düşünün.

Benim önerim seviye tespit sınavının sonucunu ciddiye almayın. Goethe'de kursa başlamayı düşünüyorsanız önce Goethe'nin seviyenize uygun olduğunu düşündüğünüz sertifika sınavına girin, sertifikayı aldıktan sonra kursa başlayın. Böylece seviyenizin 2-3 kur aşağısında başlamamış olursunuz. Hem zamanınızdan hem de paranızdan tasarruf edersiniz.

Montesqui
Mesajlar: 37
Kayıt: Cum Ağu 07, 2020 12:01 pm

Re: GOETHE SEVIYE BELIRLEME SORUNU

Mesaj gönderen Montesqui » Prş Eyl 17, 2020 10:22 am

Kesinlikle katılıyorum hocam. Bakalım, ben de birkaç ay içinde B1 sertifika sınavına giricem.

Cevapla