Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri - 2020

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Berkcnr
Mesajlar: 24
Kayıt: Pzt Oca 07, 2019 11:09 am

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen Berkcnr » Çrş Eyl 02, 2020 1:50 pm

Arkadaşlar merhaba, ben lisans mezunuyum ve RWTH Aachen'a yüksel lisans için kayıt yapacağım. Benden University Entrance Qualification yani üniversite giriş yeterliliği diye bir belge istiyor. Bu belgeyi nasıl temin edebilirim anlamadım zaten beni okula kabul etmiş durumdalar yani lisanstan mezun olduğumu onayladılar fakat yine de kayıt için bu belge isteniyor. nasıl ulaşabilirim bu belgeye?

irmak_alp
Mesajlar: 84
Kayıt: Çrş Oca 29, 2020 12:06 pm
Konum: Ankara

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen irmak_alp » Çrş Eyl 02, 2020 2:07 pm

Berkcnr yazdı: Çrş Eyl 02, 2020 1:50 pm Arkadaşlar merhaba, ben lisans mezunuyum ve RWTH Aachen'a yüksel lisans için kayıt yapacağım. Benden University Entrance Qualification yani üniversite giriş yeterliliği diye bir belge istiyor. Bu belgeyi nasıl temin edebilirim anlamadım zaten beni okula kabul etmiş durumdalar yani lisanstan mezun olduğumu onayladılar fakat yine de kayıt için bu belge isteniyor. nasıl ulaşabilirim bu belgeye?
ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgeniz ve lise diplomanız University Entrance Qualification olarak geçiyor.

kinryua
Mesajlar: 62
Kayıt: Sal Haz 16, 2020 8:52 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen kinryua » Çrş Eyl 02, 2020 2:10 pm

Berkcnr yazdı: Çrş Eyl 02, 2020 1:50 pm Arkadaşlar merhaba, ben lisans mezunuyum ve RWTH Aachen'a yüksel lisans için kayıt yapacağım. Benden University Entrance Qualification yani üniversite giriş yeterliliği diye bir belge istiyor. Bu belgeyi nasıl temin edebilirim anlamadım zaten beni okula kabul etmiş durumdalar yani lisanstan mezun olduğumu onayladılar fakat yine de kayıt için bu belge isteniyor. nasıl ulaşabilirim bu belgeye?
Merhaba sonunda Aachen'a gidecek başka birisini gördüm. :D
O istediği belge lise diploması ya da ÖSYM üniversite yerleştirme belgesi, hangisi tam olarak ben de bilmiyorum ancak ikisini de pdf olarak birleştirip yüklemeyi düşünüyorum ben.

emrefici
Mesajlar: 32
Kayıt: Sal Şub 04, 2020 2:08 am

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen emrefici » Çrş Eyl 02, 2020 4:15 pm

irmak_alp yazdı: Sal Eyl 01, 2020 4:54 pm Merhaba arkadaşlar, bilen bilir benim daha önce aldığım vizem vardı ve yasaklar nedeniyle ben kullanamadan süresi bitmişti. Ağustos başında uzun çabalarımın ardından büyükelçilik e-posta ile bana bugün için randevu vermişti. Bu arada Direkt bölüm başlangıçlı yüksek lisans için gidiyorum, yani dil kursu yok öncesinde. Tüm belgelerimi fazlasıyla hazırlayarak gittim. Çok detaya girmeyeceğim belgeler ve adım adım ne olduğuyla ilgili, çünkü yaşananlar genelde olandan farklıydı.

Girişteki işlemlerden sonra belgelerimi düzenlenmesi için görevliye verdim, başvuru formunu daha yeni düzenlemişti(ilk onu yaparlar genelde) pasaport fotokopimi düzenlerken eski vizemi gördü ve ben de bunun üzerine kısaca olanları anlattım. Daha sonra kendisi bankodaki birkaç görevliyle görüştükten sonra direkt banko için sıra almamı onlar belge isterse vermemi söyledi. Kısacası belgelerim düzenlenmedi.

Bir bankoya geçtim sıram gelince ve daha önce Şubat ayında görüştüğüm hanımdı. Kendisine UPS formu, Başvuru formu ve sadece pasaport fotokopisinden oluşan belgelerimi verdim ve durumumu anlattım. Yan bankodaki görevliye de birkaç soru sordu. Sonra kalktı ve geliyorum diyerek gitti, elinde Şubattaki başvurumun dosyasıyla geri geldi ve 'daha önce de benmişim' diyerek gülümser bir şekilde geri döndü. Bilgisayarda bazı şeyler doldurdu, parmak izlerim alındı ve daha sonra benim sormam üzerine güncel sigorta belgemi ve üniversiteden aldığım Präsenzbestätigung belgesini aldı ve eski dosyama ekledi.

Ne zamana hazır olabileceğini sorduğumda belgelerin Almanya'ya gitmeyeceğini ve birkaç güne pasaportumun elimde olacağını söyledi. Kısacası daha önce e-posta ile yapılan yenileme işlemlerini bana orada yüz yüze yaptırmış oldular :D Yenileme olduğu için ücret de ödemedim. Bilginiz olsun, olabildiğince özet yazmaya çalıştım ve detaylara girmedim :)
Öncelikle durumunuza çok sevindim. Hatırlarsanız ben de sizinle aynı durumdaydım ama büyükelçilikle hiçbir şekilde irtibata geçememiştim ve IDATA'dan randevu alarak tüm belgeleri 27 Ağustos'ta teslim etmiştim. Sizden farkım 75 Euro'yu tekrardan vermem oldu ve büyük ihtimalle sizinki elinize çok daha çabuk ulaşacaktır. Umarım benimki de geçe kalmadan gelir.(Kullanılamamış bir vizeolduğu için daha hızlı bir prosedür olur diye umuyorum )

irmak_alp
Mesajlar: 84
Kayıt: Çrş Oca 29, 2020 12:06 pm
Konum: Ankara

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen irmak_alp » Çrş Eyl 02, 2020 4:25 pm

emrefici yazdı: Çrş Eyl 02, 2020 4:15 pm Öncelikle durumunuza çok sevindim. Hatırlarsanız ben de sizinle aynı durumdaydım ama büyükelçilikle hiçbir şekilde irtibata geçememiştim ve IDATA'dan randevu alarak tüm belgeleri 27 Ağustos'ta teslim etmiştim. Sizden farkım 75 Euro'yu tekrardan vermem oldu ve büyük ihtimalle sizinki elinize çok daha çabuk ulaşacaktır. Umarım benimki de geçe kalmadan gelir.(Kullanılamamış bir vizeolduğu için daha hızlı bir prosedür olur diye umuyorum )
Merhaba, evet hatırlıyorum : ) Umarım pasaportunuzda vizenizi görür ve sizin işlemlerinizi de en kısa zamanda tamamlarlar : )

heddatron
Mesajlar: 7
Kayıt: Cmt Tem 18, 2020 9:03 am

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen heddatron » Çrş Eyl 02, 2020 5:02 pm

Herkese merhaba,

19 Ağustos 2020 tarihinde (sabah 08:00 civarı) iData (İzmir) üzerinden ön başvuru işlemlerimi tamamladım. Yüksek lisans (direkt) kabulüm var. Bugün saat 16:00 civarında iData'dan randevumun atandığında dair bir e-mail aldım. Randevu tarihim 16 Eylül 2020 tarihine verildi. Bekleyen arkadaşlara referans olması açısından buraya da yazayım dedim.

Bol şanslar!

gzdeko
Mesajlar: 41
Kayıt: Çrş Tem 22, 2020 5:04 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen gzdeko » Çrş Eyl 02, 2020 5:50 pm

Merhaba arkadaşlar,
Bugün saat 10.30’da İzmir iData’daki yüksek lisans için ulusal vize başvurusu randevum hakkında yazacağım.
Ben gerekli evrakları üç dosya halinde hazırlamıştım ve hepsini tek tek poşet dosyaya koymuştum, bunu düzeltmemi istediler. Orjinal belgeler, birinci kopyalar ve ikinci kopyaları poşet dosya olmadan ayırdım ve sıram geldiğinde gişeye poşet dosyasız bir şekilde ayrı ayrı teslim ettim.
Evraklarda burada yazanlar ve konsolosluğun gerekli evraklar listesi dışında bir şey götürmedim. Sadece nüfus kayıt örneğini nüfus müdürlüğünden imzalı kaşeli almıştım ama gişedeki görevli edevletten barkodlu nüfus aile kayıt örneğini de istedi, orada çıktı alıp hallettim ve teslim ettim.
Bunların dışında, bana verilen formda doldurmam gereken dört soru vardı. Bunlar şöyle:
1. Hangi okulda ve şehirde okuyacaksınız?
2. Niye bu bölümü ve şehri seçtiniz?
3. Okulda alacağınız derslerin birkaçını yazınız.
4. Almanya’da akrabanız ya da yakınınız var mı?
Eğer yanlış hatırlamıyorsam sorular böyleydi tabii ki almanca ve ingilizce seçeneğiyle, benim eğitim dilim ingilizce olduğu için ve henüz almancada a1 seviyesinde olduğum için ingilizce yanıtladım.
Görüşmem bu şekildeydi, umarım çok uzun anlatmamışımdır ve yararlı olmuştur. Herkese bol şans diliyorum..

mfurkan66
Mesajlar: 35
Kayıt: Cmt Nis 04, 2020 12:54 am
Konum: Ankara

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen mfurkan66 » Çrş Eyl 02, 2020 8:02 pm

zeliskanat yazdı: Çrş Eyl 02, 2020 1:14 pm Hocam benim vize randevum 15 Eylülde okul 5 Ekimde orada olmamı istiyor bu 2 hafta olayı bana küçük bir umut oldu şuan beni durumdan haberdar ederseniz sevinirim gerçekten ne kadar sürecek vize süreci ingilizce master direk kabul benim de : zeliskanat95@gmail.com
Merhaba, benin de ankara idata da Tum elek.u. İnformationstechnik master direk kabül için 17 sinde randevüm var. Ben pek umutlu değilim vizenin zamanında çıkacağından. Yukarıda 2 arkadaş biri 10 ağustos diğeri 19 ağustosta evraklarını teslim etmişler. 3 hafta geçti üzerinden vizelerini alamadıklarını yazmışlar.

melo23
Mesajlar: 62
Kayıt: Cum Ağu 21, 2020 11:37 am

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen melo23 » Çrş Eyl 02, 2020 8:11 pm

Merhaba. Benzer bir hikayeye sahibiz. Ben 10 martta şartlı kabul lisans +dil kursu için başvuru yapmıştım. Hala daha bekliyorum. Belge eksiğim olmadığını söylüyorlar. Genel bilgi için konsolosluğu, Idata'yı aradım, bana dedikleri şey şartlı kabul için daha işlemlerin bekletildiği yönünde. geçen hafta da Almanya büyükelçiliği sosyal medya hesabından da sorularımı yöneltmiştim, cevap aynı; şartlı kabul alanlar için süreç işlemiyor şuan.

chosen yazdı: Çrş Eyl 02, 2020 12:08 pm Arkadaşlar merhaba ben 12.03.2020 tarihinde dil kursu + Yüksek lisans şartlı kabulü ile vizeye başvurdum. A1 sertifikam ve goethe A2.1, A2.2, B1.1 katılım belgelerim ile. Benden 1 gün sonra A2 sertifikası istenilmişti ve daha sonra konsolosluk ve bütün sınav merkezleri korona dolayısıyla kapanmıştı. Bende en erken A2 sınavını beklemiştim ve 26.06.2020 tarihinde sınava girip 1 hafta sonra 03.07.2020 tarihinde sertifika, yeni dil kurusu kayıt belgesini, sigorta ve şartlı kabul belgelerini konsolosluğa elden kapıdaki görevliye teslim etmiştim. 3 hafta sonra aradığımda herhangi bir sorun olmadığı ve işlemlerin devam ettiği söylenmişti. 2 gün önce mail attım ve son durumu sordum çünkü dil kursum 13.09.2020 ye kadar vize durumumu bildirmemi istiyordu. Cevap olarak " Giriş kısıtlamaları nedeniyle şu anda vize vermek mümkün değildir " diye mail gönderdiler. İşin garibi 2 gün önce telefonda vize yetkilisi ile konuştuğumda bir sorun olmadığı işlemlerin devam ettiğini söylemişti. Bakalım beklemeye devam ediyorum ne kadar daha sürecek.
Dosya ekleri
WhatsApp Image 2020-09-02 at 12.03.46 PM.jpeg

2eqendy
Mesajlar: 300
Kayıt: Sal Haz 02, 2020 9:11 am

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen 2eqendy » Çrş Eyl 02, 2020 8:20 pm

melo23 yazdı: Çrş Eyl 02, 2020 8:11 pm Merhaba. Benzer bir hikayeye sahibiz. Ben 10 martta şartlı kabul lisans +dil kursu için başvuru yapmıştım. Hala daha bekliyorum. Belge eksiğim olmadığını söylüyorlar. Genel bilgi için konsolosluğu, Idata'yı aradım, bana dedikleri şey şartlı kabul için daha işlemlerin bekletildiği yönünde. geçen hafta da Almanya büyükelçiliği sosyal medya hesabından da sorularımı yöneltmiştim, cevap aynı; şartlı kabul alanlar için süreç işlemiyor şuan.
Hocam sosyal medya ekibi bence çok bilgi sahibi değil bu konuda. Bence süreciniz işliyordur doğrudan vize bölümüne ulaşmaya çalışın

melo23
Mesajlar: 62
Kayıt: Cum Ağu 21, 2020 11:37 am

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen melo23 » Çrş Eyl 02, 2020 8:26 pm

Ben 6 aydır her hafta gerek mail gerek telefonla zaten iletişim halindeyim. en son geçen hafta aradım ve bana aynen bu cümleleri onlar da söyledi. yetmedi mail attım, işleminiz sürüyor dendi. zaten her aradığımda da bu söyleniyor. Almanca mail atıyorum çeviri sırasına takılmaması için, direkt Alman hattına bağlanıp derdimi Almanca bile anlattım. sürekli aradığım için neredeyse azar dahi işittim. sonuç bu görünüyor. Elimde kursa zorunlu sınıfta katılması gereklidir ibaresi olan belgeye rağmen üniversite öncesi dil kursuna gideceklere yapıyorlar bunu bence. Belki alan vardır içimizde ama ne şartla ve ne durumda verildiğini bilemiyorum. 10 Marttan bu yana bekliyorum. Kursa mecbur geri kalmamak adına online başladım ve devam ediyorum, neredeyse kurs bitecek. 4 kurun 3ünü aldım şuan maalesef online.




2eqendy yazdı: Çrş Eyl 02, 2020 8:20 pm Hocam sosyal medya ekibi bence çok bilgi sahibi değil bu konuda. Bence süreciniz işliyordur doğrudan vize bölümüne ulaşmaya çalışın

chosen
Mesajlar: 136
Kayıt: Cmt Şub 23, 2019 4:55 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen chosen » Çrş Eyl 02, 2020 8:29 pm

melo23 yazdı: Çrş Eyl 02, 2020 8:11 pm Merhaba. Benzer bir hikayeye sahibiz. Ben 10 martta şartlı kabul lisans +dil kursu için başvuru yapmıştım. Hala daha bekliyorum. Belge eksiğim olmadığını söylüyorlar. Genel bilgi için konsolosluğu, Idata'yı aradım, bana dedikleri şey şartlı kabul için daha işlemlerin bekletildiği yönünde. geçen hafta da Almanya büyükelçiliği sosyal medya hesabından da sorularımı yöneltmiştim, cevap aynı; şartlı kabul alanlar için süreç işlemiyor şuan.
Anladım hocam sağolasın bilgilendirme için. Bende beklemeye karar verdim. Sonuçta red kararı çıkmayacak. Bakalım kursu büyük ihtimal tekrar erteletmek zorunda kalacam.

lali02
Mesajlar: 148
Kayıt: Pzt Ağu 17, 2020 11:43 am

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen lali02 » Çrş Eyl 02, 2020 8:56 pm

melo23 yazdı: Çrş Eyl 02, 2020 8:26 pm Ben 6 aydır her hafta gerek mail gerek telefonla zaten iletişim halindeyim. en son geçen hafta aradım ve bana aynen bu cümleleri onlar da söyledi. yetmedi mail attım, işleminiz sürüyor dendi. zaten her aradığımda da bu söyleniyor. Almanca mail atıyorum çeviri sırasına takılmaması için, direkt Alman hattına bağlanıp derdimi Almanca bile anlattım. sürekli aradığım için neredeyse azar dahi işittim. sonuç bu görünüyor. Elimde kursa zorunlu sınıfta katılması gereklidir ibaresi olan belgeye rağmen üniversite öncesi dil kursuna gideceklere yapıyorlar bunu bence. Belki alan vardır içimizde ama ne şartla ve ne durumda verildiğini bilemiyorum. 10 Marttan bu yana bekliyorum. Kursa mecbur geri kalmamak adına online başladım ve devam ediyorum, neredeyse kurs bitecek. 4 kurun 3ünü aldım şuan maalesef online.
Merhaba hangi konsolosluğa vermiştiniz başvurunuzu acaba? İstanbul muydu? Teşekkürler şimdiden.

papatya123
Mesajlar: 46
Kayıt: Cmt Ağu 08, 2020 9:44 am

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen papatya123 » Çrş Eyl 02, 2020 10:21 pm

Benim bir sorum var. Almanyada yakininiz, akrabaniz var mi sorusunu sorma amaci nedir konsoloslugun? Var ise negatif mi etki ediyor?

2eqendy
Mesajlar: 300
Kayıt: Sal Haz 02, 2020 9:11 am

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen 2eqendy » Çrş Eyl 02, 2020 10:48 pm

papatya123 yazdı: Çrş Eyl 02, 2020 10:21 pm Benim bir sorum var. Almanyada yakininiz, akrabaniz var mi sorusunu sorma amaci nedir konsoloslugun? Var ise negatif mi etki ediyor?
Sanırım çok parlak olmayan öğrenciler için sorun olabiliyor. Oraya kalmak için gittiğini düşünebiliyolar

hester
Mesajlar: 4
Kayıt: Pzt Ağu 31, 2020 3:53 am

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen hester » Çrş Eyl 02, 2020 11:21 pm

merhaba arkadaşlar. benim garantör belgesi 24 eylül'de çıkacak ne yazık ki. 2 hafta içine tarih veriliyor diye 15inde randevu almayı düşünüyordum ama yorumlarda bir ay sonrasına tarih verilen görünce şimdiden alsam mı kararsız kaldım. eğer 24'ünden önce bir tarih verirlerse iptal edip yeniden alma şansım var mı tekrar ücret ödemeden? bir bilginiz var mı?

boredmercury
Mesajlar: 45
Kayıt: Sal Ağu 11, 2020 4:16 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen boredmercury » Prş Eyl 03, 2020 12:03 am

hester yazdı: Çrş Eyl 02, 2020 11:21 pm merhaba arkadaşlar. benim garantör belgesi 24 eylül'de çıkacak ne yazık ki. 2 hafta içine tarih veriliyor diye 15inde randevu almayı düşünüyordum ama yorumlarda bir ay sonrasına tarih verilen görünce şimdiden alsam mı kararsız kaldım. eğer 24'ünden önce bir tarih verirlerse iptal edip yeniden alma şansım var mı tekrar ücret ödemeden? bir bilginiz var mı?
Online randevu sistemi üzerinden randevu tarihi atandığında yanında "tarih değiştir" diye bir buton vardı. Yanılmıyorsam forumda bu şekilde randevu tarihini değiştiren birisi de yazmıştı. Yani siz online kaydolup PNR numarası alın, eğer atanan randevu tarihi size uymazsa değiştirirsiniz.

egearslan
Mesajlar: 33
Kayıt: Pzr Kas 24, 2019 1:42 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen egearslan » Prş Eyl 03, 2020 1:04 am

Merhaba,benim bugün sabah randevum vardı.03ST kodu ile konsolosluğa yönlendirilmiştim idata tarafından.Görüştüğüm memur şuan dil kursu başvurularını yapabildiğini ama almanya'da yabancılar dairesinin dil kursu vizesi başvurularını beklettiğini ve muhtemelen de pandeminin sonuna kadar işlem yapılmayacağını belirtti.Yani şuan için sadece direkt olarak kabulü olanlara vize veriliyormuş bana anlatıldığı kadarıyla.

Benim durumumda olan arkadaşlar nasıl bir yol haritası çizeceklerini paylaşabilirlerse de sevinirim.

lali02
Mesajlar: 148
Kayıt: Pzt Ağu 17, 2020 11:43 am

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen lali02 » Prş Eyl 03, 2020 1:43 am

egearslan yazdı: Prş Eyl 03, 2020 1:04 am Merhaba,benim bugün sabah randevum vardı.03ST kodu ile konsolosluğa yönlendirilmiştim idata tarafından.Görüştüğüm memur şuan dil kursu başvurularını yapabildiğini ama almanya'da yabancılar dairesinin dil kursu vizesi başvurularını beklettiğini ve muhtemelen de pandeminin sonuna kadar işlem yapılmayacağını belirtti.Yani şuan için sadece direkt olarak kabulü olanlara vize veriliyormuş bana anlatıldığı kadarıyla.

Benim durumumda olan arkadaşlar nasıl bir yol haritası çizeceklerini paylaşabilirlerse de sevinirim.
Merhaba bunu hangi konsolosluk söyledi İstanbul mu yine,ve arkadaşlar hangi şehirden başvurduğumuzu belirtirsek daha bilgilendirici olacağını düşünmekteyim

Karküresi
Mesajlar: 3
Kayıt: Çrş Haz 14, 2017 3:43 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2020

Mesaj gönderen Karküresi » Prş Eyl 03, 2020 2:28 am

kafakağıdı yazdı: Sal Eyl 01, 2020 7:47 pm Olur tabi ki birbirimizle iletişim halinde kalalım.
mail adresim: dumanate1@gmail.com
Ayrıca diğer gönüllülük yapacak olan kişilerde yazabilirler böylece bir mail grubu yapabiliriz ve birbirimizi yeni bilgilerle güncel tutarız.
Konudan çok alakasız olacak ama yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.
Ben de uzun zamandır almanya’da gönüllülük yapmak istiyorum. Benim istediğim projelerden bir türlü kabul alamadım, bir kaç başvuruma olumlu döndüler ama hep yaşlılarla ilgiliydi gerçekten yapabileceğime inanmadığım için sonuç olarak olmadı.
Mart ayında kısa dönem bosna hersekte gönüllülük yaptım aslında 1 aylık bir gönüllülüktü ama korona yüzünden 18 gün sonra geri döndüm.
Neyse aşırı uzattım sorum şu, siz nasıl becerdiniz 😄 oldukça iyi bir ingilizce ile yazılmış motivasyon mektubum var, ayrıca kime okutsam mektubumu çok beğendiler okuyanlar içinde almanya’da gönüllülük yapan arkadaşlarda var.
Bana bir tavsiye verirseniz çok iyi olur gerçekten ihtiyacım var çünkü kendim sorunu bulamıyorum artık :(

Kilitli