Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

ULUSAL VİZE BEKLEYENLER ?

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
umudxx
Mesajlar: 278
Kayıt: Çrş Tem 01, 2020 2:11 am

ULUSAL VİZE BEKLEYENLER ?

Mesaj gönderen umudxx » Pzt Tem 20, 2020 7:41 pm

Merhaba arkadaşlar daha vize başvurusu yapamadan Mart da vizeleri kapattılar. Ben Erasmus programıyla gideceğim 1 Eylül de, şu anda tüm belgeler hazır neredeyse. Konsollosluğun info@ankara.diplo.de , visa@anka.diplo.de maillerine mail attım ama hiç cevap gelmedi. Konsollosluğu arıyorum ulaşamıyorum da, sizce ne olur vize durumu? :(

iremc.
Mesajlar: 26
Kayıt: Sal Kas 28, 2017 11:18 pm

Re: ULUSAL VİZE BEKLEYENLER ?

Mesaj gönderen iremc. » Pzt Tem 20, 2020 9:53 pm

Benim de geçen hafta yüksek lisans kabulüm geldi. Ulusal vize için IDATA'dan randevu almaya çalıştım ancak corona sebebiyle ne çağrı merkezi ne de web sitesinden ulusal vize randevusu verilmediği söylenip telefon kapatılıyor. Ancak ulusal vize başvurusu yapılamaz diye konsolosluk tarafından belirlenen bir karar yok hatta belirli durumlarda verildiği yazmış. Ancak call center ne amaçla başvurduğunu sormadan vize randevusu verilmiyor diyor. Şubat ve mart aylarında vize randevusu alıp iptal edilmiş olanların randevuları aranarak geri veriliyor yeni tarihlerde. Bu süreçte de yeni randevu başvurusu asla alınmıyor. Ne zamana kadar bunun olacağı belli değil. Bir de zaten vize başvurusundan en az 3 hafta sonra sonuçlar belli oluyor. Bu süreçte 6 haftayı bulur deniyor. Benim bölümümün kayıtları 30 eylül ve dersler 1 ekimde başlayacak yani yetişmek çok zor gibi açıkçası. Randevu vermeye başlasalar bile yığılma olcak çok kötü.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39546
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: ULUSAL VİZE BEKLEYENLER ?

Mesaj gönderen Physiker » Sal Tem 21, 2020 11:41 am

Arkadaslar önümüzdeki kis dönemi Almanya da erasmusla AB disindan ögrenci alinacagini cok sanmiyorum. Fazla ümitlenmeyin o konuda. Cok düsük bir ihtimal su anda.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Cevapla