Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Testdaf

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Computer_Berkay
Mesajlar: 1691
Kayıt: Pzr Eyl 22, 2019 6:46 pm

Re: Testdaf

Mesaj gönderen Computer_Berkay » Cum Haz 26, 2020 9:09 am

doga yazdı: Cum Haz 26, 2020 2:34 am merhaba, ben de tüm aşamalarımı Türkiye'de yaşadım ama türk alman üniversitesinin hazırlığındaki bedava almanca eğitimi sayesinde sınavı geçebildim bence açıkçası. TestDaF'ın kolay olduğunu söyleyemeyeceğim ancak sıkı ve düzenli bir çalışmayla yapılabilecek bir sınav bence gerçi benim hazırlık eğitimi gibi bir şans faktörüm vardı... Eğer kursa gidecek maddi durumunuz yoksa ve zamanınız varsa dil bilgisini, kelimeyi kendiniz öğrenebilirsiniz ancak yukarıda da söylendiği gibi bence de SA ve MA kısımlarını kontrol edecek birileri gerekiyor ve kıyas yapmak için de internette araştırınca bazı SA ve MA örneklerini bulabilmek mümkün o şekilde karşılaştırma yapabilirsiniz.
Kelime öğrenmek içinse quizlet adlı uygulamayı kullanabilirsiniz, benim işime çok yaramıştı. Ayrıca uni sicher3 adlı kitapta bölüm bölüm benzer kelimeleri bir araya toplamışlar oldukça elverişli bulmuştum ben, o kitaptan da yararlanabilirsiniz, internette PDFsi var. SA kısmı için sınava 4 ay kala düzenli olarak her hafta SA yazdım ve kontrol ettirdim ben.
LV için kelime bilmekten başka çare yok ama Instagram'da almanca kaynakları takip ettim ve postlarını okumaya gayret ettim. Welt, Quarks, Tagesschau gibi.
Her gün dinleme yapın bence aksatmaya gelmez. Ben her gün tagesschau'dan haber dinliyordum 15dk bile olsa beni geliştirdiğini düşünüyorum. Siz evde çalışacağınızdan bence daha çok bir şeyler dinleyin. YouTube'da bir sürü almanca kanallar bulunmakta. Belgeseller izleyebilirsiniz. Mesela merak ettiğiniz, ilgili olduğunuz bir şeyi anahtar kelime biçminde dahi olsa YouTube'a almanca yazın ve aratın çıkan sonuçları dinleyebilirsiniz. Deutsche Welle de çok güzel içerikler üretiyor dinleme için bence, yanında etkinlikleri de oluyor bu sayede dinlediğiniz metni anlayıp anlamadığınızı tartabilirsiniz. DW'ye girip "almanca öğrenin" sekmesine bakarsanız her seviye için koydukları kurslara ulaşabilirsiniz.
Ayrıca YouTube'da nasıl TDN4-5 aldım videoları izlediğimde insanların genellikle mit erfolg zum testdaf ve 20.15 kitaplarını çözdüklerini duydum. Ben çözmedim yorum yapamayacağım.
Son olarak sınava çok az zaman kala yani 3 hafta kala falan sanırım çinlilerin testdaf hazırlığı için yaptıkları LV ve HV denemelerini çözmüştüm. İşe yarar olduklarını düşünüyorum, zorluk dereceleri testdaf gibiydi zannımca.
Başarılar diliyorum umarım istediğiniz yere gelirsiniz.
Cok tesekkur ederim onerileriniz icin 😊
Universität Duisburg-Essen
Angewandte Informatik-Software Engineering

Bsktn
Mesajlar: 92
Kayıt: Çrş Ağu 01, 2018 11:19 am

Re: Testdaf

Mesaj gönderen Bsktn » Cum Haz 26, 2020 3:08 pm

aariftr yazdı: Cum Haz 26, 2020 1:29 am peki sizce TDN4 için C1'e geçiş yapılması gerekli mi yoksa iyi bitirilmiş bir B2 yeterli olacak mıdır?
İyi bir B2'nin yeterli olacağını düşünüyorum ben de. Sicher kitabından çalışmaya başladığım için C1 sicher grammatik konularında fikrim olsun diye baktım, yararı oldu ama sadece grammerine baktım kitabın. Onun dışında B2'den sonra direk Testdaf'a yönelik çalışmaya başlarsanız çok yararlı olur. Temalar çok belli, o testdaf temaları Studium, Umwelt, Verkehr, Arbeit gibi gibi. Goethe'nin kütüphanesinden 3 tane Testdaf hazırlık kitabı ve 5 tane Musterprüfung kitabını fotokopi çektirmiştim. Fit für den Testdaf'ı iki kere baştan sonra çalıştım. Genelde aynı kitapları konuları tekrarlı çalıştım, kafamda şema oturttum. dinleme ve okuma için de arkadaşların önerdiği seçenekleri ben de kullanıyorum. Testdaf kelime kitabından kelime tekrar ettim. Telc C1'in uygulamasını satın alıp, onu da tema tema okudum, kelime çıkardım, belki beğenirsiniz. Youtube'da Beate'nin mündlich tüyoları işime yarıyor. Bir de Schriftlicher için youtube'da TDN5, TDN3 karşılaştırması var, ona da bakmanızı öneririm. Sınava yönelik çalışmaya erkenden başlarsanız, daha hakim olursunuz. Motivasyonunuz yüksek olsun, kolay değil komplike bir süreç. TDN4 almak için çalışmaya devam ediyorum. Size de başarılar dilerim

Kullanıcı avatarı
aariftr
Mesajlar: 107
Kayıt: Cmt Ara 21, 2019 1:26 am

Re: Testdaf

Mesaj gönderen aariftr » Cum Haz 26, 2020 9:59 pm

Harika tavsiyeler doga, çok teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
aariftr
Mesajlar: 107
Kayıt: Cmt Ara 21, 2019 1:26 am

Re: Testdaf

Mesaj gönderen aariftr » Cum Haz 26, 2020 10:00 pm

Bsktn yazdı: Cum Haz 26, 2020 3:08 pm İyi bir B2'nin yeterli olacağını düşünüyorum ben de. Sicher kitabından çalışmaya başladığım için C1 sicher grammatik konularında fikrim olsun diye baktım, yararı oldu ama sadece grammerine baktım kitabın. Onun dışında B2'den sonra direk Testdaf'a yönelik çalışmaya başlarsanız çok yararlı olur. Temalar çok belli, o testdaf temaları Studium, Umwelt, Verkehr, Arbeit gibi gibi. Goethe'nin kütüphanesinden 3 tane Testdaf hazırlık kitabı ve 5 tane Musterprüfung kitabını fotokopi çektirmiştim. Fit für den Testdaf'ı iki kere baştan sonra çalıştım. Genelde aynı kitapları konuları tekrarlı çalıştım, kafamda şema oturttum. dinleme ve okuma için de arkadaşların önerdiği seçenekleri ben de kullanıyorum. Testdaf kelime kitabından kelime tekrar ettim. Telc C1'in uygulamasını satın alıp, onu da tema tema okudum, kelime çıkardım, belki beğenirsiniz. Youtube'da Beate'nin mündlich tüyoları işime yarıyor. Bir de Schriftlicher için youtube'da TDN5, TDN3 karşılaştırması var, ona da bakmanızı öneririm. Sınava yönelik çalışmaya erkenden başlarsanız, daha hakim olursunuz. Motivasyonunuz yüksek olsun, kolay değil komplike bir süreç. TDN4 almak için çalışmaya devam ediyorum. Size de başarılar dilerim
Çok teşekkür ederim tavsiyeler için ^_^

Cevapla