Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
-
kdemir
gönderen kdemir » Sal Haz 16, 2020 11:30 am
egehandr yazdı: ↑Sal Haz 16, 2020 4:44 am
Herkese merhaba.
Şu anda Türkiye'de bir üniversiteden mezun olma aşamasındayım. Sanırım 30-40 gün sonra mezuniyetim tamamlanacak ve diplomam çıkmış olacak.
TUM'a Biomedical Engineering için master başvurusu yapmaya çalışıyorum.
TUM neredeyse tüm belgeleri Online başvuru olarak alıyor. Ama bir de Uni-assistten VPD dosyası istiyor. Bu esnada kafam çok karıştı.
Uni-Assist'e (TUM için) VPD başvurusu yapmak için hangi adımları takip etmeliyim ve tamamen hangi belgeleri göndermem gerek?
TUM'un sitesinde bu belgeler şöyle belirtilmiş:
For applications to master's degree programs,
a certified copy of your degree certificate (if available)
a certified copy of your transcript of records
a certified translation, given that the original documents have not been issued in either German or English
Fakat Uni-assist'in sitesinde ise tam bir bilgi bulamıyorum.
Son olarak, şu anda lisans diplomam henüz çıkmadığı için elimde sadece lise diplomam, üniversite transkriptim, %100 ingilizce okuduğuma dair belge ve bu dönem mezun olacağıma dair yazılı belge mevcut. Bu belgelerden sadece diploma Türkçe. Diğer hepsi de üniversitemden ıslak imzalı ve kaşeli.
Bunları konsoloslukta mı yoksa noter+kaymakamlıkta (tasdik+apostil) mı tasdik ettirmeliyim (İngilizce tercüme işleminden sonra)? Hangisi kabul oluyor?
Önceden uni-assist'e VPD için başvurmuş olan birileri bana yardım edebilirse minnettar olurum, vaktim çok daraldı ve bilgi bulamıyorum
Uni-Assistte bulamazsın TUM'daki yazanları göndereceksin.
Varsa üniversite diploman yoksa sorun değil
transkriptin
ingilizce veya almanca oluşturulmamışsa belgeler, noter onaylı tercümeleriyle birlikte göndereceksin.
yani diploman yoksa, transkriptini ingilizce halini üniversitenden imzalı kaşeli halini gönderebilirsin. internetten uni-assiste başvuruyu yaptıktan sonra postayla gönderirsin. çok istiyorsan apostil de yapıştırırsın ama sen bilirsin.%100 ing okuman veya bu dönem mezun olman belgeleri işine yaramaz. VPDnin çıkması türkiyeden gönderilen belgelerle nerden baksan 1.5-2 ay sürer. o yüzden bu formu doldurup yüklemelisin TUM'un başvuru sayfasına eğer TUM'un başvuru bitiş tarihinden önce gelmediyse belge.
https://www.tum.de/fileadmin/w00bfo/www ... on_VPD.pdf
-
kdemir
gönderen kdemir » Sal Haz 16, 2020 1:41 pm
egehandr yazdı: ↑Sal Haz 16, 2020 12:18 pm
Yanitlariniz icin tesekkur ederim.
O zaman TUM’daki bilgilere gore su belgeler VPD icin Uni-assiste gönderilse yeterli oluyor:
- Diploma (lise/universite?)
- Transkript
Bunun haricinde uni-assistin websitesinde “info country by country” adli bir yer var. Orada da benim durumum icin (Anadolu Teknik Lise mezunuyum) şu belgeleri de istiyorlar ama bunlar VPD icin de mi gecerli anlayamadim:
Lise diplomasi
Lise transkripti
ÖSYS sonuc belgem
Sizce bunlari da gondermeli miyim VPD icin?
üniversite diploması. lise diploması ve tranksriptini ne yapsınlar
onlar lisans başvuruları için. İçin rahat etsin diyorsan gönder istersen. hiçbir diplomanın veya sertifikanın orijinali gönderme, fotokopisini çek aslıdır belgesi gibi noter onayı veya konsolosluk onayı yap.
-
kdemir
gönderen kdemir » Sal Haz 16, 2020 2:22 pm
egehandr yazdı: ↑Sal Haz 16, 2020 2:12 pm
Ben de anlayamadim bunu ama nedense bu belgeler websitesinde yazinca gondermem gerek diye dusunuyorum kendi kendime.
O zaman simdi ben TUM’da master icin uni-assist’e VPD basvurusu yaparken TUM’un sitesinde yazan belgeleri gondersem yeterli olur mu diyoruz?
Yani bunlarin islak imzali ve kaşeli-mühürlü hâlleri
Lisans diplomam (henuz cikmadi)
Lisans transkriptim (sadece son dönemin notlari belirsiz su an)
TUM’un sitesinde bulunan,VPD ile alakali bi form
Bunlar haricinde uni-assiste lise diplomasi, lise ders icerikleri, ÖSYS sonuc gibi belgeleri tercümeli ve islak imzali hâlde göndermeme falan gerek yok yani o zaman?
TUM sitesindeki VPD ile alakalı form yok ki de uniassiste gönderecen. sen uniasssist üzerinden başvurduktan sonra lisans diploman varsa gönderecen ve her türlü tam lisans transkriptini göndereceksin.
-
kdemir
gönderen kdemir » Sal Haz 16, 2020 10:17 pm
egehandr yazdı: ↑Sal Haz 16, 2020 10:00 pm
TUM'un websitesinde, uni-assist VPD başvurusunda gönderilmesi gereken bi dosya mevcut gibi. Bunu buldum indirdim hatta, doldurup imzamalayacağım.
https://www.tum.de/fileadmin/w00bfo/www ... or_VPD.pdf
Bu dosya haricinde öncede yazdığım lisans trankript belgemi bugün ıslak imzalı ve kaşeli olarak okuldan aldım.
Ama onun haricinde aşağıdaki belgeler (eğer gerekiyorsa) henüz toplama aşamasındayım:
- ÖSYS sonuç belgemin ıslak imzalı hali (ÖSYM'den dilekçeyle talep ettim)
- Lise diplomam (Orijinali elimde mevcut)
- Lise transkript (Türkçe olarak elimde mevcut)
Uni-assist konusunda hala tam hangi belgeleri göndereceğim anlayamıyorum. Her yerde farklı yazılıyor, uni assist'te "info country by country" kısmında bu yukarıda yazdığım, lise ile alakalı ek belgeleri istiyorlar mesela
sen sadece tumdakilere bakacan. o form geçen seneye kadar vardı sitede sonradan kaldırdılar.
https://www.tum.de/studium/bewerbung/uni-assist/ artık yazmıyor burada. sen bu linke göre gönder, diğer siteleri boşver.