Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

bir konuda sorum var!

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
duha
Mesajlar: 39
Kayıt: Cmt Ağu 17, 2019 10:03 pm

bir konuda sorum var!

Mesaj gönderen duha » Cmt Nis 18, 2020 2:31 pm

Merhaba, lise son sınıf öğrencisiyim. Almanca seviyem a1-a2 arası. Bildiğiniz gibi üniversite sınavı ertelendi. Erken başvuru yapabileceğim üniversitelere de başvuru yapamayacağım. Ocakta başvurup Nisan ayında gitmek yerine, Türkiye'de bir özel üniversitenin hazırlığını okuyup muhtemelen b2 alıp daha iyi yerlere başvurmak daha mantıklı olur mu? Daha çok üniversite başvurma seçeneğim olur fakat bir kaç ay geç gitmiş olurum. Sizce ne yapmalıyım? Hazırlığı burda yapmam da vize konusunda sıkıntı olmaz diye düşünüyorum doğru değil mi ?

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39312
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: bir konuda sorum var!

Mesaj gönderen Physiker » Sal Nis 21, 2020 10:24 am

Ikinci asamadaki sinav bittikten sonra yogun bir sekilde almanca ögrenmeye baslayip, tercih sonuclari aciklaninca sürekli basvuru yapan üniversitelere basvuru yapip ordan ön kabul alip, vize basvurusuna kadar da en azindan B1 i komple bitirip vize basvurusu yapmak ve yine vize basvuru sürecinde yogun bir sekilde almanca ögrenmeye devam edip tahminen ocak gibi gelip Almanya dan B2 ye baslamak ve hazirana kadar C1 i bitirip, dsh testdaf gibi sinavlardan birini verip hazirligi hallettikten sonra 2021/22 kis semesteri icin yeniden istedigin üniversitede sifirdan basvuru yapmak en mantikli yol olur.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

duha
Mesajlar: 39
Kayıt: Cmt Ağu 17, 2019 10:03 pm

Re: bir konuda sorum var!

Mesaj gönderen duha » Cmt Haz 06, 2020 9:03 pm

Tekrardan merhaba
Üniversite sınavı haziran sonu olduğu için ilk başvurular 20 Ağustosa çektikleri halde yetisemez. Her zaman başvuru yapılabilen üniversitede belgesiz veya a1 ile alan bir tek Uni Paderborn u bulabildim bir tek. Siz Ocakta başlayabilmek için en geç 30 Ağustos da başvurularınız yapın demişsiniz ama yine de Türkiye tercihlerinin açıklanması daha geç sürebilir. Bu tarihlerin ileri atılması beni etkiler mi. Yani atıyorum 30 Ağustos değilde 15 Eylüle kayar mı. Başvurularimin Ocak ayına kalmasını hiç istemiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Cevapla