Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Dil hazırlık için arada kaldım yardım edebilir misiniz?

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
emirtogay
Mesajlar: 2
Kayıt: Sal Oca 28, 2020 3:06 pm

Dil hazırlık için arada kaldım yardım edebilir misiniz?

Mesaj gönderen emirtogay » Çrş May 20, 2020 11:00 am

Şu an 12. sınıf öğrencisiyim ve Almanya'da endüstri mühendisliği okumak istiyorum. Şu an almancam A2 gibi ama belgem de yok. Buna yönelik birkaç sorum olacak:
1. İlk seçeneğim burada Türk-Alman Üniversitesi'nde endüstri mühendisliğini kazanıp onun bünyesinde ilk sene hazırlıkta almancamı C1 seviyesine getirip Almanyaya başvurmak. Böyle yaparsam kabul almamda sıkıntı olur mu onu merak ediyorum. (Üniversiteye başlamış olduğum için)
2. Eğer Türk-Alman Üniversitesinde endüstri mühendisliğini kazanamazsam başka bir mühendislik bölümüne girip (inşaat mühendisliği, moleküler biyoteknoloji vs.) yine hazırlıkta almanca öğrenip başvursam bölüm farklı olduğu için Almanyada endüstri mühendisliğine kabul almamda sıkıntı çıkar mı?
3. Bu dille alakasız meraktan soruyorum, bachelor degree yi 3 yılda bitirebilen sayısı çok az diye duydum bunun doğrusu nedir aydınlatırsanız sevinirim.

ozgecakmak
Mesajlar: 30
Kayıt: Pzt Şub 10, 2020 11:30 am

Re: Dil hazırlık için arada kaldım yardım edebilir misiniz?

Mesaj gönderen ozgecakmak » Cum May 22, 2020 12:58 am

Merhaba. Şahsi görüşümü katarak cevap vereyim; Başlangıç olarak dil şartı aramayan ya da A2-B1 aralığında şart arayan birçok üniversite var. 1 yıl vakit kaybetmektense birkaç aylık bir çalışma ile B1i alıp lisans için başvuru yapmanız daha mantıklı olur. Bunun dışında hali hazırda lisans okuyor olmanız başvurunuzu olumsuz yönde etkilemez. En fazla aldığınız dersleri saymazlar ve o dersleri tekrar alırsınız. Yatay geçiş prosedürünü ise bilmiyorum.

eminho47
Mesajlar: 91
Kayıt: Sal May 08, 2018 2:37 am

Re: Dil hazırlık için arada kaldım yardım edebilir misiniz?

Mesaj gönderen eminho47 » Prş May 28, 2020 2:54 am

Kabul almanda sıkıntı olmaz çünkü üniversite okurken dahi geçiş yapıp hatta derslerini saydırabiliyorsun.
Bölümüne yakın bölümleri seçebiliyorsun yani sıkıntı olmaz. Ben uluslararası ilişkiler okumama rağmen yönetim bilişim sistemlerinden kabul aldım.
Bachelor'u 3 yılda biteremeyeni bırak 1. dönem bırakan da var ama sen ne yapıcaksın kimin ne kadar sürede okuduğuna :D Türkiye de ilkokul seviyesinde eğitim gösteren 2 yıllık üniden 5 senede mezun arkadaşım var yani her şey sana bağlı.

muhammet88
Mesajlar: 42
Kayıt: Çrş Eyl 06, 2017 12:17 am

Re: Dil hazırlık için arada kaldım yardım edebilir misiniz?

Mesaj gönderen muhammet88 » Prş May 28, 2020 9:13 am

Okumak istediginiz bölüm Wirtschaftsingenieurwesen olarak gecer benim bölümüm. Acikcasi illa Türk -Alman Üniversitesine girmeniz veya kayit yaptirmaniz gerekmiyor. Herhangi bir mühendislik bölümüne yerlestiginiz takdirde zaten yeterli olacaktir. Ögrenim süresi Bachelor icin 3 yil olarak gecer ama bu bölüm gercekten ekonomi ve mühendislik iceriginin karisik olmasindan dolayi ciddi bir Almanca bilgisi C1 istiyor. Almanlar bile 4-5 yilda anca bitirebiliyor.

Cevapla