Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Taşındıktan Sonrası..

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
dilara.krbs
Mesajlar: 70
Kayıt: Cum Mar 17, 2017 9:41 pm
Konum: Ankara

Taşındıktan Sonrası..

Mesaj gönderen dilara.krbs » Sal May 12, 2020 12:18 am

Herkese merhabalar,bir konuda fikirlerinizi almak istedim. Hepimiz yaşıyoruzdur, ne zaman resmi evraklarla alakalı bir sorun olsa insanın uykusu kaçıyor ve benimde şu aralar aklımda bir soru var.

Öğrenci vizesi ile yaklaşık 1.5 senedir Almanyadayım ve bu virüs muhabbeti yayılmaya başladığı dönem ailem gel yanımızda ol dedi ve bende çıktım geldim Türkiyeye. Nasıl olsa 3 hafta 1 ay sürer diye eşyalarımı falan bırakmıştım fakat konu uzadı da uzadı.. Ben de bir arkadaşımdan rica ettim ve gitti eşyalarımı topladı, ev sahibim ile anlaşmalı olaraktan da evde çıktım. Fakat aklımdaki soru şu ki, bir evden başka bir eve taşınsaydım anmeldung yapıyordum ve herşey tamamlanıyordu. Şu aşamada bir yerde anmeldungum yok, Almanyada bile değilim, hatta taşınma işlemim bile Türkiyeye geldikten 1 ay sonra bir aylık bir kira daha ödedikten sonra gerçekleşti. Benim bu durumla alakalı yabancılar dairesi bir mail yazmam gerekir mi?

technonur
Mesajlar: 799
Kayıt: Pzr Oca 17, 2010 1:39 pm

Re: Taşındıktan Sonrası..

Mesaj gönderen technonur » Sal May 12, 2020 5:37 pm

eger ki almanyada bulundugun yerde abmeldung yapmadiysan kaydin oradan düsmez kalir ve bagli bulundugun yabancilar subeside orasi olarak kalir. Normalde 1 yil icinde 6aydan fazla yurtdisinda kalirsan oturumun iptal edilir senin durumunda 6 ayi gececegini düsünmüyorum ancak yinede yabancilar subesine durumunu bildirir mail atman avantajina olur herhangi bir dezavantajda yaratmaz.

dilara.krbs
Mesajlar: 70
Kayıt: Cum Mar 17, 2017 9:41 pm
Konum: Ankara

Re: Taşındıktan Sonrası..

Mesaj gönderen dilara.krbs » Sal May 12, 2020 6:36 pm

technonur yazdı: Sal May 12, 2020 5:37 pm eger ki almanyada bulundugun yerde abmeldung yapmadiysan kaydin oradan düsmez kalir ve bagli bulundugun yabancilar subeside orasi olarak kalir. Normalde 1 yil icinde 6aydan fazla yurtdisinda kalirsan oturumun iptal edilir senin durumunda 6 ayi gececegini düsünmüyorum ancak yinede yabancilar subesine durumunu bildirir mail atman avantajina olur herhangi bir dezavantajda yaratmaz.
Teşekkür ederim cevabın için. İçim rahatladı.

Cevapla