Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

masterla ilgili

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
seco0o
Mesajlar: 11
Kayıt: Çrş Mar 24, 2010 2:09 am

masterla ilgili

Mesaj gönderen seco0o » Cmt Mar 27, 2010 12:36 am

Bir sorum olucakti.yildiz teknik fizikten mezun olmama az bir zaman kala master yapmak icin son karari Almanya\'da verdim.Fakat,Fizik muhendisliklerin temeli oldugu icin muhendislik alaninda da Almanya\'daki bir cok universtede master yapabiliyoruz.Ben sadece ingilizce olanlarla ilgileniyorum.Sorum su;biz fizikcilerin muhendisliklere kabul olma sansi nedir ve ne derece mantiklidir?Mantiklidir derken kabul olma sansi ve yasanabilinecek zorluklar? Fizikte master yapmak istersem sansimin(basvuru kabulunun) daha cok oldugunu dusunuyorum? Eger fizikte master a karar verirsem ve cikarsa nanoteknoloji uzerine calismalar yapmak isterim bunun icin tavsiye edebilecegin universite/ler hangileridir.Simdiden tesekkur eder saygilar sunarim.

NOT: Belki sunu diyebilirsiniz. Muhendislik ya da fizik o senin tercihin olmali.Benim amacim burada tamamen en dogruyu bulma cabasidir.Muhendislikte de fizikte de calismak,arastirmak istedigim alanlar var. Tesekkurler..

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39422
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

masterla ilgili

Mesaj gönderen Physiker » Cmt Mar 27, 2010 1:21 pm


Mantikli bir dusunce.. muhendislik bolumlerinden Elektrotechnik ve Maschinenbau bolumlerinden master kabulu alabilirsin. Fakat basvuracagin universite cok onemli.. Fachhochschuleler direk olarak sorgusuz sualsiz aliyorlar Fizik mezunlarini master a.

Nanoteknoloji ile ilgileniyorsa oncelik olarak ilk onerecegim universite tabiki Duisburg - Essen Universitesi. Nanoengineering diye bir bolum var ve sadece su anda bildigim kadariyla bu universitede okutuluyor. Derslerinin cogunlugu fizik dersleriyle ayni . Yani mekanikten tut, kati hal fizigine kadar bir cok dersi uyusuyor. Bolum almanca yalniz. O bolume master icin basvurdugunda 3. ve 5. semesterdan toplam 3-4 dersi tekrar etme sarti kosuluyla fizik mezunlarini master a aliyorlar.

seco0o
Mesajlar: 11
Kayıt: Çrş Mar 24, 2010 2:09 am

masterla ilgili

Mesaj gönderen seco0o » Cmt Mar 27, 2010 2:56 pm

Fachhochschuleler yanilmiyorsam university of applied sciences. Bu bolum yanilmiyorsam ayni zamanda 3 semestr. normal 4 semestr master programlari arasindaki fark nedir_? Bide 3.ve 5. semestr dan derken fizik lisanstaki derslerin 3-4 tanesini tekrardan aliyoruz yanlis anlamadim galiba. Ama iste en buyuk sorun almanca olmasi. Ingilizcem iyi seviye de fakat Almancam beginner bile degildir :) Sunu da sormaliyim o zaman. Bazi universiteler bir cok bolumlerdeki master a double degree veriyor. Bunun Almanya\'da ne derece gecerli(daha dogrusu is basvurularinda vs.) ne derece onemlidir? Ornegin advanced functional material science diye bir bolum war mesela orasi da fizik bolumu mezununu kabul ediyor ve %100 ingilizce. Ordan mezun oldugumuzda da double degree derecesi veriolar. Bunun bize getirisi nedir? Buarada Site yoneticisinin bir fizikci olmasi da benim sansim galiba :) Cok tesekkurler ve iyi gunler...

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39422
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

masterla ilgili

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Mar 28, 2010 1:23 am


ben tesekkur ederim, sitede yeni fizikciler gormek mutlu ediyor beni.

fachhochschu ile ilgili gerekli bilgileri maniaturk arkadasin makalesinde okuyabilirsin, fakat dedigin dogru.

3, 5. semesterdaki lisans dersleri derken nanoengineering bolumu icin dedim. yani nano teknolojisine giris dersleri, kati hal derslerinin biraz daha teorik uygulamasi labaratuarda daha cok spectroscopy ( stm,laserspectroscopy gibi ) uzerine calismalar. ama almanca istemedigin icin bu bolumu unutabiliriz.

ingilizce okumak istiyorsan bu arada teofl veya ielts gibi belgelerle bunu kanitlaman gerekiyor..

aslinda sadece fizik bolumunde master yaparsan double degree ye hic gereksinimin olmuyor ilerisi icin , tabiki almanya da konusuyorum. ama ilerisi icin tabiki is alanlari secerken daha fazla alternatifin olacak.


seco0o
Mesajlar: 11
Kayıt: Çrş Mar 24, 2010 2:09 am

masterla ilgili

Mesaj gönderen seco0o » Pzr Mar 28, 2010 2:49 am

cok cok tesekkurler. evet biliyorum toefl ya da ielts gerekli.ben toefl da deneyecegim sansimi buyuk bir surpriz olmazsa gecerim diye dusunuyorum.Aslinda Almancam iyi olsa secimlilik dersi olarak spektroscopy nano 1-2 dersleri aldim. Baya isime gelirdi fakat Almanca yi cok kisa bir surede cok iyi bir seviyeye getiremem heralde :( Aslinda cok zevkli bir dil daha onceleri baya bi ilerletmistim fakat sonra da unuttum. Bu arada sen bir fizikci olarak nasil bir secim yaptin Almanya\'da?Sakincasi yoksa biraz bahseder misin?

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39422
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

masterla ilgili

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Mar 28, 2010 4:57 am

yani almanya da okuycaksan ilerde burda calisacaksan veya turkiyeye doneceksen senden illaki almanca isteyecekler. almancayi 8-10 ayda da verebilirsin duzenli calisirsan.

benim bolum nuklear ve renewable energy . birbirinden zit iki kavram ama bildigim bisey varki krizin vuramayacagi tek sektor enerjidir. :)

seco0o
Mesajlar: 11
Kayıt: Çrş Mar 24, 2010 2:09 am

masterla ilgili

Mesaj gönderen seco0o » Pzr Mar 28, 2010 1:38 pm

ewet ilginc aslinda :) benimde 70 sayfalik bi sunum wardi renewable energy ile ilgili,cok zevkli bir konu. Tabi Almanya hukumetinin projeleri desteklemesi,oradaki uygulama alanlarini da gittikce daha da yayginlastiriyor.(zaten yayginda :) ) ewet energy bitmez. sonucta dunya daki cogu savas energy e sahip olabilme catismasidir. cok guzel bir bolum.senin adina cok sevindim.sektorunde basarili olmani dilerim.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39422
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

masterla ilgili

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Mar 28, 2010 1:55 pm


tesekkurler, umarim sen de nano alaninda hedefledigin yere varirsin. su anda dunyada gelecegin bir numarali meslegi bence. yani tr de fizik okuyup gelmesem sifirdan baslama sansim olsa gozum kapali o bolumu secerdim.

nukleer enerjiye gelince , turkiye de bildigim kadariyla 2 tane yeni santral aciliyor, birisi ruslarla kuzeyde digeri mersin de korelilerle sanirim.. artik insanlara nukleer enerjiyi daha dogru bilinclendirmeli ve ulkemizin de bu enerji sektorunu artik kullanmasi gerekiyor. cunku renewable energy her ne kadar cevreyi hic kirletmese de enerji giderinin en fazla %20 sini karsilayabilir.

seco0o
Mesajlar: 11
Kayıt: Çrş Mar 24, 2010 2:09 am

masterla ilgili

Mesaj gönderen seco0o » Pzr Mar 28, 2010 2:13 pm

teknolojinin herseyi giderek kucultmeye meraki ve daha bircok yeniligin nano boyutlarda mumkun kilinabilmesinden dolayi dedigin gibi nano ilerde baya iyi yere sahip olacaktir.suanda da aslinda onemli bir yere sahip ama :) Nano boyutta maddelerin ozelliklerinin degismesinden dolayi(islevleri vs. mesela gumus nano boyutta cok iyi bir dezenfektandir.)Bu bilgi senin icin degildi physiker:) sen zaten biliyorsundur. :)
Benim bildigim bir yer daha var nukleer santral yapimi icin dusunulen.Ceyhan-yumurtalik ta da dusunuluyor ama sadece dusunce asamasi.Aslinda santrali kurmak icin bazi gereksinimler war.Onlari elde etmeye calisiyorlar.Sonra hayata gecebilir diye dusunuyorum orasi da.Buarada dedigin cok dogru bizim en buyuk sorunumuz yeterli bilgiyi insanlarla paylasmiyoruz ve kulaktan dolma bilgilerle yorum yapiliyor ve bilende konusuyor bilmeyende.Zaten ulke olarak bunu asabilsek aslinda cogu seyin de ustesinden gelebilirz ama kisa vade de bu biraz zor gibi gorunuyor :)

ezugi
Mesajlar: 5
Kayıt: Sal Nis 13, 2010 3:24 pm

masterla ilgili

Mesaj gönderen ezugi » Cum Nis 16, 2010 11:04 am

merhaba, hukukta yuksek lisans ile ilgili sorularim olacakti, hangi topic uzerine yazi yazmaliyim acaba?

Cevapla