Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Belge Tasdiki İle İlgili Sorular

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
kubilayxahin
Mesajlar: 49
Kayıt: Sal Nis 04, 2017 11:01 pm

Re: Belge Tasdiki İle İlgili Sorular

Mesaj gönderen kubilayxahin » Cmt Ağu 10, 2019 11:56 pm

Eger bulundugun sehirde Türk Egitim Ataseligi varsa orada ucretsiz tasdikleyebilirsin belgelerini.

kardelenb
Mesajlar: 57
Kayıt: Prş Eki 01, 2015 7:04 pm

Re: Belge Tasdiki İle İlgili Sorular

Mesaj gönderen kardelenb » Prş Oca 02, 2020 8:01 pm

fingerspitzengefuehl yazdı: Pzt Ağu 05, 2019 2:57 pm 1. uni-assist'e kesinlikle ama kesinlikle orjinal belge göndermeyin.
2. Çeviri yapılmış ya da yapılmamış, İngilizce veya Almanca dillerindeki belgeleriniz de dahil bütün ama bütün fotokopilerin Apostilli olması gerekmektedir, aksi halde başvurunuz kabul edilmeyecek.
3. Yeminli tercümelerin bile Apostil yaptırılması gerekmektedir.
Apostili'i Kaymakamlıklardan ücretsiz yaptırabilirsiniz. Dilerseniz bütün belgelerinizi yakınınızdaki fahri ya da konsolosluklarda yaptırabilirsiniz. Beglaubigung için randevu almanız gerekir. Fahri konsolosluklara ulaşın, aynı gün bütün evrakları hazırlayıp verebiliyorlar.

Sevgiler.
Merhabalar, birkac kücük sorum olacak. Noter onayi+kaymakamlik apostil sadece ceviri belgelere yapilip mi okula gönderilecek? Yoksa belgelerin türkce olanlari da gönderilmek zorunda mi?
Bir de benim bir arkadasim zamaninda, noter onayi ve apostil yaptirmadan, tüm belgelerini (türkce versiyonlarini) konsoloslukta cogalttirmis. Daha sonra da bu belgeleri okula gönderirken, hepsinin yeminli tercümanda cevirtip türkce belgelerine ek olarak ekleyip okula göndermis ve kabul almis. Zamaninda ayni okuldan ben de noter onayi ve kaymakamliktan apostil yaptirarak kabul almistim. Fakat konsoloslukta onaylatmadim ve türkce gönderip göndermedigimi hatirlamiyorum.

Sizin bu konu hakkinda bir bilginiz var mi? Biz kuzenimle malesef bu konsolosluk olayini bilmiyorduk ve malesef kuzenim noterde fotokopilerine tekrar yüklü bir miktarda para ödemek zorunda kaldi.

Sizce konsoloslukta bu türkce orjinal belgelerin cogaltilmasi + cevirilerinin eklenmesi yeterli midir?

Cevapla