Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

AB\'den vize icin Turkiye\'ye iki sart

Sadece Almanya-Turkiye ile ilgili haberlere yer verilecektir.
Serhan
Mesajlar: 835
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:20 pm

AB\'den vize icin Turkiye\'ye iki sart

Mesaj gönderen Serhan » Pzt Mar 15, 2010 8:50 pm

Turkiye\'deki multeciler AB\'nin basina bela oldu. AB\'nin Turkiye\'yi vize icin one surdugu sart ise yine multeciler!..

[img]http://www.internethaber.com/images/news/58488.jpg[/img]

Avrupa Birligi Turkiye\'ye vize muafiyeti getirmek icin iki sart kostu: Turkiye yasadisi goc sorununu cozsun ve biyometrik pasaport uygulamasina gecsin.

Avrupa Komisyonunun Genislemeden ve Komsuluk Politikalarindan sorumlu uyesi Stefan Fule,Turkiye yasadisi goc sorununu cozerse vize muafiyetini getiririz dedi. AB daha once de vize muafiyeti icin Turkiye\'nin biyometrik pasaport uygulamasina gecmesini istemisti.

Disisleri Bakani Ahmet Davutogluyla bugun yaptigi gorusmenin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Fule, Turkiye uzerinden yasadisi olarak Avrupa\'ya gidenlerin Turkiye\'ye iadesiyle ilgili olarak bazi calismalarin yapilmasi gerektigini belirtti.

Bu konuda gectigimiz aylarda yogunlasan diyalogu memnuniyetle karsiladiklarini ifade eden Fule, ilerleme kaydedilirse bundan sonraki asamalarda vize konusunda kolaylastirici calismalara gecilebilecegini soyledi. Fule, Bu adimdan sonra butun uye ulkelerin uzlasisiyla vize muafiyeti konusunda Turkiye ve AB icin gerekli adimlarin atilabilir dedi.

Fule\'nin soylediklerini ceviren tercumanin son kisimdaki "vize muafiyeti" (visa liberalization) ibaresini "vizede kolaylastirmalar" (visa facilitation) olarak cevirmesi uzerine, Bakan Davutoglu devreye girdi ve "Vize kolaylastirilmasi degil, vize liberallesmesi yani tumuyle kalkmasi" sozleriyle ceviriyi duzeltti.

Bruksel daha once de vize muafiyeti icin Turkiye\'nin de AB genelinde gecerli olan biyometrik pasaport uygulamasina gecmesini talep etmisti.

"LIMANLARI ACIN"

Fule, ABnin Turkiyenin limanlarini Kibrisacmasini talebini yineleyerek, Kibris sorununda cozume ulasilmasinin hem Turkiyenin hem de Avrupa Birliginin ABnin yararina olacagini soyledi.

Fule, Turkiyenin ek protokolleri butunuyle uygulamaya koymasinin ve Kibris Rum Kesimi’yle iliskilerini duzeltmesinin AB icin ne kadar onemli oldugunun altini cizme firsati buldumdedi.

Turkiye, Kibris Rum Yonetimine limanlari ve havaalanlarini acmak icin ABnin adanin kuzeyine uygulanan uluslararasi ambargoyu kaldirmasini sart kosmustu. Turkiyenin bu durusu ABnin 2006 yilinda, muktesebatin 35 basligindan sekiz tanesini dondurma karari almasina neden olmustu.

AB, KIBRIS\'IN GOLGESINDE KALMASIN

Fule, eger Kibrista Turkler ve Rumlar arasinda 2008den bu yana suren baris gorusmelerinde bir sonuca ulasilirsa bunun hem Turkiyenin hem de ABnin cikarina olacaginin altini cizdi.

Disisleri Bakani Davutoglu ise Turkiyenin uyelik gorusmelerinin Kibris gibi, AB ile dogrudan alakasi olmayan siyasi sorunlarin golgesinde kalmamasi gerektigini savundu.

Ote yandan Fule, Turkiye ve Ermenistan arasindaki yakinlasma cabalarina da destek verdi. Cekoslovakyadan yani bugunku Cek Cumhuriyetiden gelen bir insan olarak tarihi siyasilestirmenin uzlasmayi ne kadar zorlastirdigini biliyorum diyen Fule, Turkiye\'nin komsularla sifir sorun politikasini buyuk bir memnuniyetle karsiladigini belirtti

yazirous
Mesajlar: 32
Kayıt: Pzr Tem 12, 2009 10:16 pm

AB\'den vize icin Turkiye\'ye iki sart

Mesaj gönderen yazirous » Sal Mar 16, 2010 1:21 am

Bahaneler ve sartlar bitmez

Cevapla