Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Yüksek lisans

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
Zuhalgüven
Mesajlar: 5
Kayıt: Cum Tem 20, 2018 4:42 pm

Yüksek lisans

Mesaj gönderen Zuhalgüven » Cum Tem 20, 2018 5:10 pm

Merhaba arkadaşlar ben türkıyede psikoloji bölümünü bitirdim.almanyada klinik psikoloji üzerine yüksek lisans yapmak istıyorum.bu konuda bana yardımcı olursanız cok sevinirim.suan almanyada yüksek lisans yapan varsa nedir ne değildir bilgi verirse cok iyi olur.tesekkür ederim

convivencia
Mesajlar: 70
Kayıt: Cum May 13, 2016 8:46 pm

Re: Yüksek lisans

Mesaj gönderen convivencia » Cum Tem 20, 2018 10:39 pm

Zuhalgüven yazdı: Cum Tem 20, 2018 5:10 pm Merhaba arkadaşlar ben türkıyede psikoloji bölümünü bitirdim.almanyada klinik psikoloji üzerine yüksek lisans yapmak istıyorum.bu konuda bana yardımcı olursanız cok sevinirim.suan almanyada yüksek lisans yapan varsa nedir ne değildir bilgi verirse cok iyi olur.tesekkür ederim
Merhaba,
Ne merak ediyorsunuz tam olarak?

Zuhalgüven
Mesajlar: 5
Kayıt: Cum Tem 20, 2018 4:42 pm

Re: Yüksek lisans

Mesaj gönderen Zuhalgüven » Cum Tem 20, 2018 10:47 pm

hangı üniler klinik psikoloji üzerine daha iyi, Birde ben bakıyorum ama bir sürü üni var .ama direk klinik üzerine pek Yok.O yüzden bilgi almak istedim.şartlar nedir ? Nasıl bir an önce başvuru yapabilirim.

öyküzeynep
Mesajlar: 78
Kayıt: Cmt Haz 03, 2017 1:54 am

Re: Yüksek lisans

Mesaj gönderen öyküzeynep » Cmt Tem 21, 2018 2:15 am

Klinik Psikoloji programlarının neredeyse tümünün dili %100 Almanca. Programlar da genellikle ya direkt klinische psychologie " ya da klinische psychologie und psychotherapie " - " klinische psychologie und kognitive neurowissenschaft" şeklinde geçiyor. Bu şekilde aratırsanız onlarca universite bulabilirsiniz ve ders içeriklerini, şartlarını vb. inceleyebilirsiniz. Bazılarında master programının adı yalnızca "psychologie" olarak geçiyor, programın içeriğini incelediğinizde onların da klinik, sağlık, endüstri vb. gibi alt dallarla ilgili dersleri olduğunu ama daha genel bir eğitim verdiğini görüyorsunuz. Heidelberg, Münih ve Berlin'in çok iyi olduğunu düşünüyorum. Ancak Almanya genelinde kaliteli bir psikoloji eğitimi veriliyor bence. Programları, içeriklerini, kaç semester olduklarını, hangi derslerin verildiğini incelerseniz bence kendinize en uygun universiteyi seçebilirsiniz. Her birinin ağırlık verdiği dersler, prensipler ve yaklaşımlar farklı olabiliyor çünkü. Başarılar dilerim :)

Zuhalgüven
Mesajlar: 5
Kayıt: Cum Tem 20, 2018 4:42 pm

Re: Yüksek lisans

Mesaj gönderen Zuhalgüven » Cmt Tem 21, 2018 10:33 am

Tesekkür ederim .siz sanırım Bremen de okuyorsun diger yazılarınızdan gördüm,siz pekala memnunmusunuz?oradan.

convivencia
Mesajlar: 70
Kayıt: Cum May 13, 2016 8:46 pm

Re: Yüksek lisans

Mesaj gönderen convivencia » Cmt Tem 21, 2018 11:39 am

Zuhalgüven yazdı: Cum Tem 20, 2018 10:47 pm hangı üniler klinik psikoloji üzerine daha iyi, Birde ben bakıyorum ama bir sürü üni var .ama direk klinik üzerine pek Yok.O yüzden bilgi almak istedim.şartlar nedir ? Nasıl bir an önce başvuru yapabilirim.
Her okulun kendi şartları var. Almanya'da klinik psikoloji master programı çoğu okulda var ve bildiğim kadarıyla hepsi Almanca. Daad.de üzerinden arayabilirsiniz. Bu sene başvurular geçti gibi. Seneye için hazırlıklarınızı yapın. Bir de biraz araştırıp sorularınızı netleştirirseniz daha kolay olur.

öyküzeynep
Mesajlar: 78
Kayıt: Cmt Haz 03, 2017 1:54 am

Re: Yüksek lisans

Mesaj gönderen öyküzeynep » Cmt Tem 21, 2018 1:09 pm

Ben dil öğrenimimi tamamladım, henüz mastera başlayamadım. Ama Bremen Üniversitesi de gayet iyi bir okul bence, klinik psikoloji bölümünün ders içeriği de zengin. Okulların dünyadaki sıralamalarına şu linkten bakabilirsiniz:

https://www.timeshighereducation.com/wo ... ity-bremen

dogakdm
Mesajlar: 148
Kayıt: Sal Tem 09, 2019 5:05 pm

Re: Yüksek lisans

Mesaj gönderen dogakdm » Sal Ağu 13, 2019 1:15 pm

öyküzeynep yazdı: Cmt Tem 21, 2018 1:09 pm Ben dil öğrenimimi tamamladım, henüz mastera başlayamadım. Ama Bremen Üniversitesi de gayet iyi bir okul bence, klinik psikoloji bölümünün ders içeriği de zengin. Okulların dünyadaki sıralamalarına şu linkten bakabilirsiniz:

https://www.timeshighereducation.com/wo ... ity-bremen
Merhaba acaba not ortalaması kaç alımda? Bir de klinik psikoloji dışında hangi bölümler var daha kolay alan?

ulkuton
Mesajlar: 53
Kayıt: Pzr Tem 14, 2019 11:55 pm

Re: Yüksek lisans

Mesaj gönderen ulkuton » Sal Ağu 13, 2019 11:40 pm

Merhabalar, ben psikoloji çıkışlı cognitive neuroscience üzerine master kabulu aldım, bu dönem başlıyorum. Almanya'da yüksek lisans araştırması epeyce yaptım. Klinik isteyenlerde ingilizce eğitim veren yok diye biliyorum, varsa da bir iki çıkar. Eğer Almancanız yoksa öğrenmeye başlayabilir ya da almanca hazırlık senesine kabul eden okullara bakabilirsiniz. Bazıları almanca hazırlığa gidersin diye kabul ediyor ama çoğu direkt almanca bilgisi ile başvuru kabul ediyorlar. Okullar konusunda; Almanya'da Türkiye'deki gibi okullardaki eğitim açısından ciddi farklılıklar yok. Bazı bölümlerde öne çıkan okullar var ama ben psikoloji adına çok büyük farklılıklar bulamadım açıkçası. Üniversite seçerken çalışmak istediğin konu doğrultusunda seçim yapman daha doğru olur üniversiteye göre seçmek yerine.

aras92
Mesajlar: 13
Kayıt: Pzt Eki 07, 2019 1:10 pm

Re: Yüksek lisans

Mesaj gönderen aras92 » Çrş Eki 16, 2019 5:53 pm

arkadaşlar selam pdr mezunuyum klinik psikoloji master şansım var mı almanyada sizce? birde nasıl oluyor bu işler rica etsem cevaplayabilir misiniz?

aras92
Mesajlar: 13
Kayıt: Pzt Eki 07, 2019 1:10 pm

Re: Yüksek lisans

Mesaj gönderen aras92 » Çrş Eki 16, 2019 5:55 pm

ulkuton yazdı: Sal Ağu 13, 2019 11:40 pm Merhabalar, ben psikoloji çıkışlı cognitive neuroscience üzerine master kabulu aldım, bu dönem başlıyorum. Almanya'da yüksek lisans araştırması epeyce yaptım. Klinik isteyenlerde ingilizce eğitim veren yok diye biliyorum, varsa da bir iki çıkar. Eğer Almancanız yoksa öğrenmeye başlayabilir ya da almanca hazırlık senesine kabul eden okullara bakabilirsiniz. Bazıları almanca hazırlığa gidersin diye kabul ediyor ama çoğu direkt almanca bilgisi ile başvuru kabul ediyorlar. Okullar konusunda; Almanya'da Türkiye'deki gibi okullardaki eğitim açısından ciddi farklılıklar yok. Bazı bölümlerde öne çıkan okullar var ama ben psikoloji adına çok büyük farklılıklar bulamadım açıkçası. Üniversite seçerken çalışmak istediğin konu doğrultusunda seçim yapman daha doğru olur üniversiteye göre seçmek yerine.
değerli hocam hangi ünivden kabul aldınız? süreç nasıl işledi?

Cevapla