Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Fiktionsbescheinigung ile türkiyeye gidebilirmiyim ?

Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde yasam, egitim, universiteler...
Alicvk
Mesajlar: 2
Kayıt: Sal Tem 30, 2019 12:37 am

Fiktionsbescheinigung ile türkiyeye gidebilirmiyim ?

Mesaj gönderen Alicvk » Sal Tem 30, 2019 12:52 am

Merhabalar buraya yeni üye oldum .bir sorum var 2 yillik oturumum bitti ve bana Fiktionsbescheinigung verdiler bununla türkiyeye hava yolu ile gidip gelmem herhangi bir sorun teşkil edermi.. teşekkür ederim :)

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39259
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Fiktionsbescheinigung ile türkiyeye gidebilirmiyim ?

Mesaj gönderen Physiker » Sal Tem 30, 2019 3:49 pm

Hic bir sorun teskil etmez.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

atakanata
Mesajlar: 184
Kayıt: Sal Kas 22, 2016 12:45 am
Konum: İstanbul

Re: Fiktionsbescheinigung ile türkiyeye gidebilirmiyim ?

Mesaj gönderen atakanata » Prş Eyl 05, 2019 7:48 pm

Merhaba ,
vizeyle ilgili birkaç sorunum var hangi başlığa yazsam bilemedim buraya yazayım.
2020 Şubatta 2 yıllık vizem dolmuş olacak. Kasımın 5 inde şuanki vizem bitiyor , 12 eylülde testdaf a gireceğim. Yüksek ihtimalle geçeceğim sınavı .Sonra B2 ile Hochschule Mainz'a Sommer Semester için başvuracağım (bölüm b2 ile kabul ediyor) .Ancak vizem Şubatta bittiği için o zaman kadar sadece kabul belgemi ve sertifikamı gösterebileceğim yabancılar dairesine , öyle bir durumda benden muhtemelen okula kayıt belgesini isteyecekler 5 Kasımda biten vizemi uzatmam için .Ama nisanda başlıyor dönem , sanırsam kayıtlar da mart sonunda , böyle bir durumda şubata kadar okula kayıt yaptıramamış oluyorum bana vize verirler mi yoksa türkiyeye mi dönmek zorunda kalıcam. Nisanda başlayacağım %100 , istediğim üni olmazsa FHWS den Winter Semester için kabul almıştım fakat istediğim bölüm ve üni olmadığı için kayıt yaptırmadım. Sommer Semester için oraya tekrar başvuru yapıp nisanda oraya da başlayabilirim , Mainzdan kabul alamazsam. Durum biraz korkutmaya başladı beni , sınava çalışamaz oldum. Aynı şeyi yaşayan birisi varsa veya bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

Kullanıcı avatarı
Danieldyeri
Mesajlar: 3
Kayıt: Pzr Şub 11, 2024 9:07 pm
Konum: Spain
İletişim:

Almanyada Lise Eğitimi" konusunda ne gibi fırsatlar bulunmaktadır?

Mesaj gönderen Danieldyeri » Sal Şub 13, 2024 1:23 pm

Almanya'da lise eğitimi almak isteyen öğrenciler için birçok fırsat bulunmaktadır. Almanya'da lise eğitimi almak isteyen öğrenciler için değişik programlar ve okullar mevcuttur. Öğrenciler, Almanya'da devlet okullarında veya özel okullarda lise eğitimi alabilirler. Almanya'da lise eğitimi almak isteyen öğrenciler için önemli olan nokta, Almanca dil becerilerine sahip olmaktır. Almanya'da lise eğitimi almak isteyen öğrenciler, Almanca dil becerilerini geliştirmek için dil kurslarına katılabilirler. Almanya'da lise eğitimi almak isteyen öğrenciler için vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Almanya'da lise eğitimi almak isteyen öğrenciler, vize başvurusu yaparken gerekli belgeleri tamamlamalı ve başvurularını zamanında yapmalıdırlar. Almanya'da lise eğitimi almak isteyen öğrenciler için önemli olan bir diğer nokta ise konaklama sorunudur. Almanya'da lise eğitimi almak isteyen öğrenciler, konaklama konusunda önceden planlama yapmalı ve uygun bir konaklama seçeneği bulmalıdırlar. Almanya'da lise eğitimi almak isteyen öğrenciler için konaklama seçenekleri arasında yurtlar, öğrenci evleri veya aile yanı konaklama seçenekleri bulunmaktadır. Almanya'da lise eğitimi almak isteyen öğrenciler için önemli olan bir diğer nokta ise maliyetlerdir. Almanya'da lise eğitimi almak isteyen öğrenciler, eğitim ve yaşam maliyetlerini göz önünde bulundurmalı ve buna göre bir bütçe planlaması yapmalıdırlar. Almanya'da lise eğitimi almak isteyen öğrenciler için burs imkanları da bulunmaktadır. Öğrenciler, Almanya'da lise eğitimi için burs başvurusu yapabilirler ve bu şekilde

pilchardbest
Mesajlar: 1
Kayıt: Cum Şub 16, 2024 11:23 pm
İletişim:

Re: Fiktionsbescheinigung ile türkiyeye gidebilirmiyim ?

Mesaj gönderen pilchardbest » Cum Şub 16, 2024 11:27 pm

Peki aylık veya yıllık bazda ortalama eğitim masrafı ne kadar oluyor?.

Cevapla