Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

2 li lisans bölümleri hakkındaa bilgii

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
samettbasli
Mesajlar: 3
Kayıt: Pzr May 06, 2018 12:08 pm

2 li lisans bölümleri hakkındaa bilgii

Mesaj gönderen samettbasli » Cum Ağu 02, 2019 3:31 pm

1)Merhaba arkadaşlar Almanyada ikili lisans programına başvurucam Ama çoğu 2 dil istiyor Örneğin tarih bölümü:Almanca ve latince Acaba klasik diğer bölümlerden farkı varmıdır şartlı kabul anlamında 0 almanca ile kabul başvurusu yapsam 1 yıl hazırlık yapabilirmiyim? diğer bölümler gibi sonuçta öncelik almanca dili ?

Kullanıcı avatarı
sanatpb
Mesajlar: 44
Kayıt: Sal Nis 24, 2018 4:38 pm
Konum: Manisa

Re: 2 li lisans bölümleri hakkındaa bilgii

Mesaj gönderen sanatpb » Cum Ağu 02, 2019 10:13 pm

0 almanca ile kabul veren 2 üniversite biliyorum. Gießen ve Bremen. Gießen' de hem latince hem de 2. bir yabancı dil istiyor. Latinceyi öğrenmek için 2. dönemin sonuna kadar vaktin var, yoksa bir üst döneme geçemiyorsun. 2. Yabancı dili öğrendiğine dair belgeyi ise dersler başlamadan önce okula vermen gerektiği yazıyor. Direk başvuru sırasında sunman gerekiyor mu bilmiyorum. Belki de dersler başlamadan önce kursda almancayı öğrenene kadar vaktin olabilir. Giessenin kendi almanca hazırlık kursu var ve kursları dereceyle bitirene burs verdikleri yazıyor. Yabancı dil gereksinimleri hakkında https://www.uni-giessen.de/studium/bewe ... n/sprachba Burdan daha detaylı bilgi alabilirsin.

Bremen'de ise ya Latinum belgesi ya da B1 seviyesinde yabancı dil bildiğine dair belge istendiği yazıyor

Üniversitelere mail at sor derim.

sametbasli
Mesajlar: 445
Kayıt: Sal Haz 25, 2019 10:46 pm

Re: 2 li lisans bölümleri hakkındaa bilgii

Mesaj gönderen sametbasli » Cum Ağu 02, 2019 10:27 pm

Nasıl yani? Peki Kabul aldık diyelim önce Almanca hazırlığı görüyoruz 1 sene ondan sonra normal kesin kayıt yapıp ders görmeye başlayıncamı latince belgesini sunucaz

Kullanıcı avatarı
sanatpb
Mesajlar: 44
Kayıt: Sal Nis 24, 2018 4:38 pm
Konum: Manisa

Re: 2 li lisans bölümleri hakkındaa bilgii

Mesaj gönderen sanatpb » Cum Ağu 02, 2019 10:34 pm

Şöyle anlatayım, Almanca hazırlığı boşver. Sanki almancayı zaten öğrenmiş ve direk kabul almış biri olarak farzet kendini. Almanya da çoğu üniversite'de kayıt sırasında latince belgesi sunmana gerek yok. İlk iki dönem tarih bölümünü okudun ve 3. döneme geçmen lazım. Eğerki ilk iki dönem latinceyi öğrenemezsen 3. döneme geçemiyorsun. Bremen'de de böyle mi bilmiyorum ama gießen dahil cogu üniversitede anlattigim sekilde isliyor.

Cevapla