Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Özel Yurtlar ve Liability Insurance

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
amira
Mesajlar: 47
Kayıt: Pzt May 13, 2019 4:15 pm

Özel Yurtlar ve Liability Insurance

Mesaj gönderen amira » Cum Tem 12, 2019 10:06 am

Merhaba arkadaşlar. Eylül'de Münih'te olacağız eşimle ve Münih'te ev bulmak çok sıkıntılı olduğu için direk özel yurtlara başvuralım dedik (ikimiz de öğrenciyiz). Özel yurtlarda bekleme süresi yokmuş/çok daha azmış diye okuduk bu doğru mu fikri olan varsa yardım edebilir mi :cry: . Aynı zamanda bazı yurtların internetten online belge gönderme seçenekleri var ama hepsi "Liability Insurance" denen bir sigorta istiyor. Bunun ne olduğu Almanya'ya gitmeden nasıl yaptırabileceğini bilen biri çıkar mı acaba? Bu Insurance olmadan yurt başvurusunda bulunabiliyor muyuz çok anlamış değilim. Son olarak da ben bu yurtları arıyorum açmıyorlar, açarlarsa mail at diyorlar, mail atıyorum cevap vermiyorlar. Almanya'ya en erken Eylül'de gidebileceğiz sizce o zamana yurtlarda yer kalır mı (dönem 1 Ekim'de başlıyor) daha önceden tecrübe eden birileri yardımcı olabilirse çok sevinirim. Kolay gelsin.

Muriel
Mesajlar: 139
Kayıt: Çrş Oca 03, 2018 10:24 pm

Re: Özel Yurtlar ve Liability Insurance

Mesaj gönderen Muriel » Cmt Tem 13, 2019 2:31 am

Haftpflichtversicherung olarak araştırın liability insurance'ı. yurtların idari birimlerinin çalışma saatlerine dikkat ederek arayın. belki alakasız biri denk gelmiştir. Haftpflichtversicherung olmadan studierendenwerk in yurtlarına başvuruluyor bildiğim kadarıyla ama bu sigorta olursa sizin için daha iyi olur tabi. eğer olurda yurda veya birinin malına zarar verirseniz bu sigorta karşılıyor. sanırım özel yurt olduğu için şart koymuşlar bunu. TR den yapma imkanı var mıdır kesin bilgim yok ama bence olabilir, biraz daha araştırın. hiç bulamazsanınz buraya gelince ilk işiniz yaptırmak olduğunu yurtlara emaillerinizde belirtin.

ayrıca burada son mesajda biraz daha detay bulabilrisin.

viewtopic.php?f=53&t=12026&p=134140&hil ... ng#p134140

Cevapla