Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Üniversite Zorluk

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Enfarktüs
Mesajlar: 35
Kayıt: Prş Tem 11, 2019 7:11 pm

Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Enfarktüs » Cum Tem 12, 2019 8:12 am

Herkese hayırlı sabahlar dilerim,

Kendimi tanıtmam gerekirse bu sene itibariyle Türkiye'de 12. Sınıfı bitirmiş, mezun olmuş ve sınava girip ardından sonuçları beklemeye geçen bir öğrenciyim. Okumak istediğim ve hâlâ kararsız olduğum iki bölüm var.

1- Bilgisayar mühendisliği (ki Almanya'da İnformatik olarak geçiyor zannederim)
2- İşletme (ki Almanya'da BWL olarak geçiyor zannederim, bunlar doğru mu?)

Matematiğim çok üst düzey olmasa da 40 AYT mat sorusunda 20 tane doğru yapabiliyorum ancak Almanya'da BWL'nin ne kadar matematik ağırlıklı olduğunu bilmiyorum. Mesela ekonomide matematikte gayet iyi olmak gerekiyor (Matematik her zaman iyidir ancak harikalar yaratamadığım için ekonomi ilgi alanım dışında). Almanya'da BWL ve İnformatikte matematik ağırlığı çok fazla mıdır?

Almanya'da BWL alanında en yetkin, prestijli üniversitenin Mannheim olduğunu okudum. Bu okul gerçekten ama gerçekten çok mu zor? Ne gibi zorluklar beni bekler?

Bir de şahsım adına bir tavsiye istiyorum. Ben eğer Bilgisayar mühendisliği seçersem burada vasat bir üniversiteyi tercih etmek zorundayım. Eğer olur da Almanya'da tutunamazsam ve Türkiye'ye dönmek zorunda kalırsam kötü bir üniversiteye dönme ihtimalim var. Sizce bu risk alınmalı mı? Yoksa 18 yaşına yeni basmış bir genç için bu lisans işi bir maceradan mı ibaret olur, sudan çıkmış balığa mı döneriz? Deneyimlerinizden aktarabilirseniz ve tavsiye verirseniz çok iyi olur.

Şartlı kabulü Paderborn'dan almayı düşünüyorum. Dil kursuna orada gideceğim muhtemelen. Ardından Mannheim(BWL için) ve Aachen (İnformatik için) başta olmak üzere birçok üniversiteye başvuracağım. Garantör olarak akrabam var. Az çok bilgi ediniyorum yapılması ve toplanması gereken belgeler için. Daha önce çok kez açılmış bu tarz konular ancak hepsini okuyamıyorum. Genel olarak bir bilgim var lakin daha derin bilgiler vermek isteyenler için e-mail verebilirim (sanırım özel mesaj gibi bir imkan yok)

Saygılarımla

Enfarktüs
Mesajlar: 35
Kayıt: Prş Tem 11, 2019 7:11 pm

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Enfarktüs » Cum Tem 12, 2019 6:39 pm

Hâlen Almanya'da okumakta olan ya da okumuş olan, yardımcı olabilecek kişiler yok mudur?

Bilker
Mesajlar: 189
Kayıt: Cmt Tem 22, 2017 12:54 am

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Bilker » Cum Tem 12, 2019 11:00 pm

Zorluk veya kolaylik kisiye göre degisir. Mannheim de BWL okuyan da, TU München de Informatik okuyan da bir cok yabanci ögrenci ve türk ögrenciler var elbette ve basarili olanlari da mevcut. Simdi sana nasil bir sey yazsin millet? Aaa bak Mannheim isletme cok zor, eger tm de 40 degil de 50 matematik yapsaydin matematigin cok iyi olurdu ve kesin basarirdin gibi seylermi bekliyorsun?

Enfarktüs
Mesajlar: 35
Kayıt: Prş Tem 11, 2019 7:11 pm

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Enfarktüs » Cum Tem 12, 2019 11:09 pm

Bilker yazdı: Cum Tem 12, 2019 11:00 pm Zorluk veya kolaylik kisiye göre degisir. Mannheim de BWL okuyan da, TU München de Informatik okuyan da bir cok yabanci ögrenci ve türk ögrenciler var elbette ve basarili olanlari da mevcut. Simdi sana nasil bir sey yazsin millet? Aaa bak Mannheim isletme cok zor, eger tm de 40 degil de 50 matematik yapsaydin matematigin cok iyi olurdu ve kesin basarirdin gibi seylermi bekliyorsun?
Öncelikle üslubunuzu gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Bu zorluğun ve kolaylığın kişiden kişiye değiştiğinin farkındayım, çoğu kişi de farkındadır. Ancak Türkiye'deki müfredat ile oradaki müfredatın yoğunluğu, oradaki derslerin ağırlıkları, içeriklerini vs tam olarak orada okuyandan daha iyi bilemem. Bir çoğumuz buradaki eğitim seviyesinden haberdarız ve de orada okuyan bunları karşılaştırma imkanına sahip.

Matematikte seviyeyi belirtmek amacıyla yazdım onu. Eğer ki çok matematik ağırlıklıysa Türkiye'dekine nazaran zorluk çekebileceğim manasına gelir. Bundan bahsediyorum. Hiçbir şeyin kesinliği yok (kimseden de bundan bahsetmesini beklemiyorum zaten), sadece orada okuyanlardan tavsiye almak istiyorum. Tek sormuş olduğum sorunun o olduğunu mu düşündünüz bilemiyorum. Eğer ki benim gibi bu kaygıyı yaşayıp gitmiş, böylesine büyük karar sırtlanıp yola çıkmış kişiler de okuyorsa bu sorularımı onlardan tavsiye beklerim, diğer sorulara da cevap

Saygılar

Muriel
Mesajlar: 139
Kayıt: Çrş Oca 03, 2018 10:24 pm

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Muriel » Cmt Tem 13, 2019 2:03 am

arkadaşın üslubunda bi sorun yok hemen nem kapmayın.

eğer üniversite giriş sınavında 40 matematik sorusundan 20 net çıkartıyorsan almanyada mühendislik zor gelir. tavsiyem matematiğe ilgin/yeteneğin olduğunu önce kendine kanıtla.

Enfarktüs
Mesajlar: 35
Kayıt: Prş Tem 11, 2019 7:11 pm

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Enfarktüs » Cmt Tem 13, 2019 2:40 am

Muriel yazdı: Cmt Tem 13, 2019 2:03 am arkadaşın üslubunda bi sorun yok hemen nem kapmayın.

eğer üniversite giriş sınavında 40 matematik sorusundan 20 net çıkartıyorsan almanyada mühendislik zor gelir. tavsiyem matematiğe ilgin/yeteneğin olduğunu önce kendine kanıtla.
Dediğiniz gibi olsun :)

Ben de böyle bir yorum, tavsiye bekliyordum. İnformatik bölümüne sahip üniversitelerin ders programlarına nereden bakabiliriz hocam? Bizim üniversiteler gibi rahat ve kolay bulunabilir değil gibi geldi siteleri :).

Matematiğe çalışmaya başladım. Tercihler açıklanıncaya kadar matematik, Almanca ve Python bakıyorum hocam. Tavsiye edebileceğiniz güncel Almanca kaynak var mı? Bir de matematikte Limit-Türev-İntegral üzerine mi düşülmeli daha çok?

Endüstri mühendisliği bölümü BWL+ XXX şeklinde oluyormuş sanırım. Bu konuda bir bilginiz var mı? Tam aydınlatıcı bir bilgi bulamadım bu konuda.

Saygılar

Kullanıcı avatarı
Informatiker
Mesajlar: 474
Kayıt: Çrş Ağu 20, 2014 9:14 pm
Konum: Göttingen

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Informatiker » Cmt Tem 13, 2019 3:52 pm

Informatik zaten temelinde matematik yatan bir bilim dali. Informatik okumak demek egitim hayatin boyunca matematikle bir sekilde baglantin olacak demek yani matematiksiz veya matematigi sevmeyerek Informatik okumak bana göre imkansiza yakin ki neredeyse her dersin icinde matematik kullanildigi gibi "Grundstudium" da genelde Analysis 1,2 Lineare Algebra , Diskrete mathematik , Diskrete Stochastik direkt matematik dersleri vardir. Bunlar genelde bölüm biraktiran dersler olarak gecer ögrenciler arasinda(en azindan burda :) ). Türev , Integral agirlikli mi dersen evet ve hayir. Matematige genelde en en temelden basliyorlar ve en son seviyeye kadar cikiyorlar. Biz kümeler ile basladik en son türev integral ile bitirdik ki tabii bu iki sene sürdü toplam. Lise veya YGS-LYS matematigi ile de karsilastirmak mantiksiz cünkü genelde sorulan soruyu teorik olarak ispatlaman lazim , direkt sonuca yönelik bir soru sistemi yok konuyu gercekten anlamani bekliyorlar ki zaten bunun Türkiye'de de bir mühendislik fakültesinde daha farkli oldugunu düsünmüyorum.
Georg-August Universität
Angewandte Informatik

Enfarktüs
Mesajlar: 35
Kayıt: Prş Tem 11, 2019 7:11 pm

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Enfarktüs » Cmt Tem 13, 2019 4:13 pm

Informatiker yazdı: Cmt Tem 13, 2019 3:52 pm Informatik zaten temelinde matematik yatan bir bilim dali. Informatik okumak demek egitim hayatin boyunca matematikle bir sekilde baglantin olacak demek yani matematiksiz veya matematigi sevmeyerek Informatik okumak bana göre imkansiza yakin ki neredeyse her dersin icinde matematik kullanildigi gibi "Grundstudium" da genelde Analysis 1,2 Lineare Algebra , Diskrete mathematik , Diskrete Stochastik direkt matematik dersleri vardir. Bunlar genelde bölüm biraktiran dersler olarak gecer ögrenciler arasinda(en azindan burda :) ). Türev , Integral agirlikli mi dersen evet ve hayir. Matematige genelde en en temelden basliyorlar ve en son seviyeye kadar cikiyorlar. Biz kümeler ile basladik en son türev integral ile bitirdik ki tabii bu iki sene sürdü toplam. Lise veya YGS-LYS matematigi ile de karsilastirmak mantiksiz cünkü genelde sorulan soruyu teorik olarak ispatlaman lazim , direkt sonuca yönelik bir soru sistemi yok konuyu gercekten anlamani bekliyorlar ki zaten bunun Türkiye'de de bir mühendislik fakültesinde daha farkli oldugunu düsünmüyorum.
Çok teşekkür ederim hocam cevabınız için. Biraz da kendi dilim olmamasından dolayı -her ne kadar TestDaf'ı verecek olsak da- zorluk çekeceğimi düşünmüştüm. Şu sıralar matematiğimi daha yukarı çekmeye çalışıyorum. Vakit de varken tam kavramaya çalışacağım. Umarım başarılı olurum. Aslında matematik ağırlıklı mı derken diğer mühendisliklerle kıyaslama ibaresini unutmuşum. :lol: .

Peki hocam şu andan itibaren kodlama öğrenmeye, temel seviyede, başlanmalı mı yoksa sadece Almanca ve matematik üzerine mi yoğunlaşmalıyım?

Bir de Almanya'daki üniversitelerde Türkiye'deki gibi seviye farklılıkları oluyor mu, aralarında uçurum oluyor mu? Ya da firmaların daha çok değerlendirmeye aldığı, gözde üniversiteler vs. var mı Bilgisayar mühendisliği (İnformatik) için?

Kullanıcı avatarı
Informatiker
Mesajlar: 474
Kayıt: Çrş Ağu 20, 2014 9:14 pm
Konum: Göttingen

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Informatiker » Cmt Tem 13, 2019 4:31 pm

Programlama ögrenmeye baslamak tabiki mantikli olur egitim sürecinde kolaylik saglar ön bilginin olmasi. Okumak istedigin üniversitenin ders programina bakip hangi diller ile dersleri islediklerini arastirabilirsin. Bizim Üniversitede biz Java kullaniyoruz cok agirlikli olarak ama bir baska yerde C kullanabiliyorlar genel olarak yorum yapamayacagim yani.
Ama Informatik okumanin sadece programlama demek olmadigini senin gibi bölüme baslamak isteyen arkadaslara sürekli belirtiyorum ki okula baslayinca sok gecirmeyin diye :) viewtopic.php?f=10&t=13411 bu linkdeki arkadasa anlatmistim ne demek istedegimi istersen okuyabilirsin.

Üniversiteler arasi farkliliklar oluyormu zorluk acisindan bilmiyorum. Henüz hic üniversite degistirmedim :) Fakat Almanya'daki üniversiteler zaten genel olarak dünya capinda da saygi gören iyi üniversiteler.TUM mezunu adamin tabi ki farki oluyordur az cok tahminim. Ama benim su anda bulundugum üniversiteden gecen yil mezun olan ve Porsche de IT bölümünde ise baslayan arkadasim var. Yani genelde kendi kapasiten ve yapabildiklerin is bulmada büyük etken.
Georg-August Universität
Angewandte Informatik

Enfarktüs
Mesajlar: 35
Kayıt: Prş Tem 11, 2019 7:11 pm

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Enfarktüs » Cmt Tem 13, 2019 4:38 pm

Informatiker yazdı: Cmt Tem 13, 2019 4:31 pm Programlama ögrenmeye baslamak tabiki mantikli olur egitim sürecinde kolaylik saglar ön bilginin olmasi. Okumak istedigin üniversitenin ders programina bakip hangi diller ile dersleri islediklerini arastirabilirsin. Bizim Üniversitede biz Java kullaniyoruz cok agirlikli olarak ama bir baska yerde C kullanabiliyorlar genel olarak yorum yapamayacagim yani.
Ama Informatik okumanin sadece programlama demek olmadigini senin gibi bölüme baslamak isteyen arkadaslara sürekli belirtiyorum ki okula baslayinca sok gecirmeyin diye :) viewtopic.php?f=10&t=13411 bu linkdeki arkadasa anlatmistim ne demek istedegimi istersen okuyabilirsin.

Üniversiteler arasi farkliliklar oluyormu zorluk acisindan bilmiyorum. Henüz hic üniversite degistirmedim :) Fakat Almanya'daki üniversiteler zaten genel olarak dünya capinda da saygi gören iyi üniversiteler.TUM mezunu adamin tabi ki farki oluyordur az cok tahminim. Ama benim su anda bulundugum üniversiteden gecen yil mezun olan ve Porsche de IT bölümünde ise baslayan arkadasim var. Yani genelde kendi kapasiten ve yapabildiklerin is bulmada büyük etken.
Biliyorum hocam. Çıkınca direk oyun yapacağız, app geliştireceğiz gibi geliyor :lol: .

Peki bölümde kendimizi geliştirmek adına neler yapabiliriz? Ve İngilizce öğrenmeye başladınız mı (yoksa biliyor muydunuz?) mesleki açıdan? Ve siz Türkiye'den lisans okumaya mı gittiniz hocam?

Kullanıcı avatarı
Informatiker
Mesajlar: 474
Kayıt: Çrş Ağu 20, 2014 9:14 pm
Konum: Göttingen

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Informatiker » Cmt Tem 13, 2019 4:51 pm

Ingilizce iyi seviyede biliyorum ki zaten bu bölümde sart. Evet Türkiye'den Lisans okumaya geldim. Informatik büyük bir bilim dali ve eger önceden kendini hangi konuda uzmanlastirmak istedigine karar verirsen o konu hakkinda kendini geistirmek daha cok katki saglar sana ileride. Bu Veri Tabani gelistirme olabilir , Big Data , Data Science üzerine olabilir veya cogu informatik mezununun tercih ettigi Software Development olabilir. Hangi alanin senin daha cok hosuna gittigini okurken anliyor karar veriyorsun zaten.
Georg-August Universität
Angewandte Informatik

Enfarktüs
Mesajlar: 35
Kayıt: Prş Tem 11, 2019 7:11 pm

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Enfarktüs » Cmt Tem 13, 2019 5:07 pm

Informatiker yazdı: Cmt Tem 13, 2019 4:51 pm Ingilizce iyi seviyede biliyorum ki zaten bu bölümde sart. Evet Türkiye'den Lisans okumaya geldim. Informatik büyük bir bilim dali ve eger önceden kendini hangi konuda uzmanlastirmak istedigine karar verirsen o konu hakkinda kendini geistirmek daha cok katki saglar sana ileride. Bu Veri Tabani gelistirme olabilir , Big Data , Data Science üzerine olabilir veya cogu informatik mezununun tercih ettigi Software Development olabilir. Hangi alanin senin daha cok hosuna gittigini okurken anliyor karar veriyorsun zaten.
İngilizce'yi hangi arada öğrendiniz hocam? Okurken mi, önceden mi biliyordunuz yoksa mezun olunca mı?

Kullanıcı avatarı
Informatiker
Mesajlar: 474
Kayıt: Çrş Ağu 20, 2014 9:14 pm
Konum: Göttingen

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Informatiker » Cmt Tem 13, 2019 5:36 pm

Önceden baya iyi bir temelim vardi zaten ve okurken IELTS e girdim.
Georg-August Universität
Angewandte Informatik

Enfarktüs
Mesajlar: 35
Kayıt: Prş Tem 11, 2019 7:11 pm

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Enfarktüs » Cmt Tem 13, 2019 6:51 pm

Informatiker yazdı: Cmt Tem 13, 2019 5:36 pm Önceden baya iyi bir temelim vardi zaten ve okurken IELTS e girdim.
Çok iyiymiş hocam, tebrikler. İnternetten birkaç sınav yaptım, B1 çıkıyor ortalama İngilizce. Ne kadar güvenilirdir bilmiyorum ancak İngilizce'nin eksikliği derslerde işleri zorlaştırır mı?

Kullanıcı avatarı
Informatiker
Mesajlar: 474
Kayıt: Çrş Ağu 20, 2014 9:14 pm
Konum: Göttingen

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Informatiker » Cmt Tem 13, 2019 7:11 pm

Benim okulumda , komple ingilizce olarak alınan zorunlu derslerim var. Diğer okullarıda durum ne bilmiyorum ama inglizce olmaması sorun oluşturabilir büyük ölçekte.
Georg-August Universität
Angewandte Informatik

Enfarktüs
Mesajlar: 35
Kayıt: Prş Tem 11, 2019 7:11 pm

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Enfarktüs » Cmt Tem 13, 2019 7:18 pm

Informatiker yazdı: Cmt Tem 13, 2019 7:11 pm Benim okulumda , komple ingilizce olarak alınan zorunlu derslerim var. Diğer okullarıda durum ne bilmiyorum ama inglizce olmaması sorun oluşturabilir büyük ölçekte.
Hocam, Aachen Üniversitesine bakıyorum. Ders programına ve hangi dilde işlendiğini bulamıyorum bir türlü. Mesela:

https://stars.bilkent.edu.tr/homepage/c ... hp?DEPT=CS

Buöyle çok net bir şekilde var bizim üniversitelerin. Almanlarda bulamadım bir türlü

emrkrn123
Mesajlar: 148
Kayıt: Pzr May 14, 2017 3:06 am

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen emrkrn123 » Cmt Tem 13, 2019 11:44 pm

Enfarktüs yazdı: Cmt Tem 13, 2019 4:13 pm Çok teşekkür ederim hocam cevabınız için. Biraz da kendi dilim olmamasından dolayı -her ne kadar TestDaf'ı verecek olsak da- zorluk çekeceğimi düşünmüştüm. Şu sıralar matematiğimi daha yukarı çekmeye çalışıyorum. Vakit de varken tam kavramaya çalışacağım. Umarım başarılı olurum. Aslında matematik ağırlıklı mı derken diğer mühendisliklerle kıyaslama ibaresini unutmuşum. :lol: .

Peki hocam şu andan itibaren kodlama öğrenmeye, temel seviyede, başlanmalı mı yoksa sadece Almanca ve matematik üzerine mi yoğunlaşmalıyım?

Bir de Almanya'daki üniversitelerde Türkiye'deki gibi seviye farklılıkları oluyor mu, aralarında uçurum oluyor mu? Ya da firmaların daha çok değerlendirmeye aldığı, gözde üniversiteler vs. var mı Bilgisayar mühendisliği (İnformatik) için?
Ben Wirtschaftsinformatik okuyorum.Okula baslamadan önce matematikten asiri derecede korkuyodum ve matematikte cok kötü oldugumu düsünüyodum.Ama acayip bir sekilde matematik su an en iyi oldugum ders.Matematikten cok daha zor dersler var.Ama bölümümden dolayi aldigim matematik informatikteki kadar zor degil.Isletme okuyanlarla ayni matematigi aliyorum.Yani bence kötü olsan bile yapilmicak gibi degil.Ama hafife almamakta yarar var.Her ders icin is düzenli calismakta bitiyo.

Enfarktüs
Mesajlar: 35
Kayıt: Prş Tem 11, 2019 7:11 pm

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Enfarktüs » Pzr Tem 14, 2019 12:05 am

emrkrn123 yazdı: Cmt Tem 13, 2019 11:44 pm Ben Wirtschaftsinformatik okuyorum.Okula baslamadan önce matematikten asiri derecede korkuyodum ve matematikte cok kötü oldugumu düsünüyodum.Ama acayip bir sekilde matematik su an en iyi oldugum ders.Matematikten cok daha zor dersler var.Ama bölümümden dolayi aldigim matematik informatikteki kadar zor degil.Isletme okuyanlarla ayni matematigi aliyorum.Yani bence kötü olsan bile yapilmicak gibi degil.Ama hafife almamakta yarar var.Her ders icin is düzenli calismakta bitiyo.
Wirtschafsinformatik ne oluyor hocam tam olarak? İnformatikten farkı ne?

Yüreğime su serptiniz doğrusu. Fonksiyonlardan itibaren alıp çalışmaya başlamayı düşünüyorum. Temelden sağlam gelsin. Bu arada vize başvuru için hangi evraklar gerekiyor hocam tam olarak? Bildiklerim:

ÖSYM tarafından yerleşti belgesi, Lise diploması, Sigorta (Kafamı çok karıştırıyor), Dil okulundan belge sanırım.

Mannheim Üniversitesi (Lisans) İşletme Almanya'da sıralama olarak birinciyiz diyor. Birkaç yorum okudum ve adamın canına okuyorlar gibisinden şeyler yazılıydı. Bunları duyunca tereddüte düştüm. İşletme Almanya'da matematik yoğunluklu bir bölüm mü yoksa Türkiye'deki gibi mi ?

emrkrn123
Mesajlar: 148
Kayıt: Pzr May 14, 2017 3:06 am

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen emrkrn123 » Pzr Tem 14, 2019 12:26 am

Dedigim gibi matematik her halükarda önemli yani sana asla isletmeyi sec matematiksiz okursun diyemem ama informatige göre cok daha hafif oldugu kesin.Wirtschaftsinformatigi isletme ekonomi ve yazilim karisimi düsünebilirsin.Bölüm dersleri okuldan okula degisiklik gösteriyo.Yani bazi üniversitelerde direk informtik okuyanlarla ayni matematigi aliyosun.

Türkiyede isletme ne kadar matematik agirlikli hic bilmiyorum.Bence burda gayet önemli ama dedigim gibi yapilamicak gibi degil calismaya bagli.

Enfarktüs
Mesajlar: 35
Kayıt: Prş Tem 11, 2019 7:11 pm

Re: Üniversite Zorluk

Mesaj gönderen Enfarktüs » Pzr Tem 14, 2019 12:44 am

emrkrn123 yazdı: Pzr Tem 14, 2019 12:26 am Dedigim gibi matematik her halükarda önemli yani sana asla isletmeyi sec matematiksiz okursun diyemem ama informatige göre cok daha hafif oldugu kesin.Wirtschaftsinformatigi isletme ekonomi ve yazilim karisimi düsünebilirsin.Bölüm dersleri okuldan okula degisiklik gösteriyo.Yani bazi üniversitelerde direk informtik okuyanlarla ayni matematigi aliyosun.

Türkiyede isletme ne kadar matematik agirlikli hic bilmiyorum.Bence burda gayet önemli ama dedigim gibi yapilamicak gibi degil calismaya bagli.
Hocam, sizin okuduğunuz bölüm buradaki YBS olabilir mi? Yönetim bilişim sistemleri. İşletmeden biraz, yazılımdan biraz. Bölümün iş olanakları nasıl? İnformatik üzerine MBA yapma gibi hayalim de var. Yöneticilik düşünüyorum ancak İnformatikte yazılım üzerine şirkete girebilirken işletmede yelpazem daha geniş açıda olması cazip geliyor. Hâlâ karar aşamasındayım. Siz burada hangi bölümü seçip Wirtschafsinformatik'e başvurdunuz?

Evet, matematiğe her halükarda önem veriyorum. Mannheim İşletme (Kendi sitesinde ingilizce açısından iyi olmalı ve matematiğiniz iyi olmalı gibisinden yazılar vardı. Almancayı öğrendikten ki meçhul sonra İngilizce + okul dersleri vs. ağır gelebilir, başaramam diye kaygılanmıştım. O yüzden sorma ihtiyacı hissediyorum) düşünüyorum ancak Almanya'da da buradaki gibi fazlaca işsiz işletme mezunu var mı bilemiyorum, yani işsiz kalır mıyım :). Mecbur kendimizi geliştirmeye bakıp sıyrılmaya çalışacağız. Başka çaremiz yok.

Cevapla