Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

TU Darmstadt'a başvuru için gerekli belgeler

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
zeyluvsdogs
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzt May 13, 2019 2:50 am

TU Darmstadt'a başvuru için gerekli belgeler

Mesaj gönderen zeyluvsdogs » Çrş May 29, 2019 2:45 pm

Merhaba, ben TU Darmstadt'a başvurumu yaptım. Daha önce bir lisans programından mezun olmadığımı, TestDaf TDN4 belgemin olduğunu vs belirttim ama en son başvuru formuyla birlikte göndermem gereken belgeler içinde DSH-2, Testdaf 14 veya 15 ve lisans/master sertifikası gibi sahip olmadığımı belirttiğim belgeler de var. Yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum sanırım bu liste stadart ve her başvurana bu şekilde veriliyor ama tam olarak hangi belgeleri göndermeliyim ayırt etmekte zorlanıyorum mesela Lebenslauf gerekli mi? TU Darmstadta başvurmuş olanlar bu konuda yardımcı olursa çok sevinirim çünkü eksik belge gönderilirse başvurunun geçersiz olacağı yazıyor.

peppybird
Mesajlar: 172
Kayıt: Pzt Eki 15, 2018 10:10 pm

Re: TU Darmstadt'a başvuru için gerekli belgeler

Mesaj gönderen peppybird » Çrş May 29, 2019 3:09 pm

Bildiğim kadarıyla Lebenslauf hemen hemen her okuldan isteniyor. TDN4 belgeniz varsa Testdaf 14 veya 15 de var demektir, lisans veya master diploması da hangisine başvuruyorsanız ona göre istenmesi normal değil mi?

zeyluvsdogs
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzt May 13, 2019 2:50 am

Re: TU Darmstadt'a başvuru için gerekli belgeler

Mesaj gönderen zeyluvsdogs » Çrş May 29, 2019 7:06 pm

Evet, ama sorun beizufügende Unterlagen listesinde ayrı ayrı hem "DSH-1 /TestDaF 14 veya 15" hem de "DSH-2 /TestDaF TDN16" belgesi maddelerinin olması. Aynı şekilde lisans mezunu olmadığımı belirtmeme rağmen "Urkunde über den Akademischen Grad (Bachelor/ Master)" maddesinin olması. Ben buradan, burada yazan her belgeyi göndermem mümkün olmadığından tüm maddelerin beni ilgilendirmediğini çıkartıyorum. Farklı üniversitelere de başvuru yaptım onlar Lebenslauf istememişti.

peppybird
Mesajlar: 172
Kayıt: Pzt Eki 15, 2018 10:10 pm

Re: TU Darmstadt'a başvuru için gerekli belgeler

Mesaj gönderen peppybird » Prş May 30, 2019 12:00 pm

Tu Darmstadt'ın sitesine baktığımda Sprachliche Voraussetzungen kısmında şöyle yazıyor kısaca:

Voraussetzungen für die Teilnahme an der DSH-Prüfung:
Bedingte Zulassung der TU Darmstadt
Vorlage eines der folgenden Sprachzeugnisse spätestens bis Bewerbungsschluss:
Das Zeugnis der Deutschen Sprachprüfung für den Hochschulzugang ausländischer Studienbewerber der Ebene DSH-1.
Der Test Deutsch als Fremdsprache für ausländische Studienbewerber (TestDaF) mit dem Gesamtergebnis TDN 14 oder TDN 15.
Am Studienkolleg Darmstadt werden DSH-Sprachkurse im Sommer- und im Wintersemester angeboten.
Die DSH-2 kann ersetzt werden durch:
Den Test Deutsch als Fremdsprache für ausländische Studienbewerber (TestDaF) mit einem Gesamtergebnis von mindestens TDN 16, wobei höchstens eine TDN 3 durch eine TDN 5 ausgeglichen werden kann.


DSH sınavına girmek için şartlar: TU Darmstadt'a şartlı kabul ve aşağıdaki dil belgelerinden biri - burada DSH 1 veya TDN 14-15 göstermeniz gerekiyor DSH sınavına girmek için.
Fakat okula kayıt yapmak için DSH 2 gerektiğinden, ya bu sınava gireceksiniz diyor ya da DSH 2'den muaf olmak için aşağıdaki belgelerden birini göstermeniz gerekiyor diyor: sınavları ve belgeleri saymış, sadece TestDAF ile ilgili olanını alırsak bu da toplam TestDAF notu olarak TDN 16'ya tekabül ediyor. Eğer bir modül TDN 3 gelirse bunu başka bir modülün TDN 5 olmasıyla telafi edebilirsiniz önemli olan totalin 16 olması diyor. (ama sadece 1 modülde bunu yapabilirsiniz)
Biraz karışık yazmış olabilirim, ama hem DSH1 hem DSH2 istiyor diye gözükmüyor yani. DSH 2 varsa zaten başka bir şey göstermenize gerek yok. Akademik belgeleriniz hakkında bilgim olmadığı için bir şey diyemiyorum ama Lebenslauf dediğim gibi hemen hemen tüm başvurularda istenen ve hazırlanması çok da zor olmayan bir belge, internette almanca CV taslakları bulabilirsiniz, kronolojik olarak boşluk olmaması önemli, boşluk varsa da bir şekilde açıklaması olmalı. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

gzmm
Mesajlar: 34
Kayıt: Çrş May 22, 2019 1:12 pm

Re: TU Darmstadt'a başvuru için gerekli belgeler

Mesaj gönderen gzmm » Prş May 30, 2019 1:33 pm

Merhabalar ben de TU Darmstadt'a Informatik lisans bölümü için başvuru yapacağım. Gerekli belgeler sitede hangi sayfada acaba link atabilir misiniz?

peppybird
Mesajlar: 172
Kayıt: Pzt Eki 15, 2018 10:10 pm

Re: TU Darmstadt'a başvuru için gerekli belgeler

Mesaj gönderen peppybird » Prş May 30, 2019 5:36 pm

gzmm yazdı: Prş May 30, 2019 1:33 pm Merhabalar ben de TU Darmstadt'a Informatik lisans bölümü için başvuru yapacağım. Gerekli belgeler sitede hangi sayfada acaba link atabilir misiniz?
https://www.tu-darmstadt.de/studieren/s ... dex.en.jsp
Aşağıda Required Documents bölümüne tıklıyorsunuz.

befdemir
Mesajlar: 1
Kayıt: Sal Haz 11, 2019 3:49 pm

Re: TU Darmstadt'a başvuru için gerekli belgeler

Mesaj gönderen befdemir » Çrş Haz 19, 2019 8:24 pm

Benim de TU Darmstadt'a başvuru ile ilgili bir sorum var. İnternet sitesinde gerekli belgeler bölümünde çevirilerin ya Almanya'da yapılmış olması gerektiği ya da konsolosluk onaylı oması gerektiği yazılı. Bildiğim kadarıyla konsolosluk çevirileri tasdiklemiyor. Şu an Almanya'ya gidip çeviri yaptırmam da mümkün değil. Daha önce başvurmuş arkadaşlar bu konu hakkında bilgileri varsa eğer paylaşırlarsa çok sevinirim. Teşekkürler.

Cevapla