Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Öğrenci Aday Vizesi

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
lullalulla
Mesajlar: 11
Kayıt: Sal Mar 19, 2019 3:20 pm

Öğrenci Aday Vizesi

Mesaj gönderen lullalulla » Sal Mar 19, 2019 3:42 pm

Arkadaşlar merhaba, vize konusunda çok sıkışmış durumdayım yardımcı olabilirseniz sevinirim. Başvurduğum üniversitenin Haziran'da girmem gereken yetenek sınavı var, bu sınava göre sonuç belli olacak ve hem üniversitenin sitesinde, hem de yazışmalarımızda söyledikleri öğrenci aday vizesiyle gelmem gerektiği ki eğer kabul alırsam orada direkt öğrenci vizesine çevirebileyim. Sahiden de benim Haziran'dan sonra 5 haftalık başka bir seyahatim olduğu için eğer turist vizesiyle gidersem daha sonra Türkiye'ye dönüp öğrenci vizesi almak için yeterli vaktim olmayabilir. Ben de dedikleri gibi yaptım ve geçen hafta konsolosluktaki randevuma gittim, yanımda üniversiteyle olan yazışmalarım başvuru belgem, A2 seviyesi Almanca sertifikam İngilizce sertifikam neden bu bölümü okumak istediğime dair motivasyon mektubum konuyla ilgili aldığım eğitimler formasyonlar vs. hepsini götürdüm. Tek problem geçimimi nasıl sağlayacağıma dair belgeler oldu, idata'nın gönderdiği pdf'te seçenekler arasında bloke hesap ve garantör'ün yanısıra buradaki ebeveynlerimin gelir belgelerini sunmak ve oraya gittiğimde bloke hesap açacağımı taahhüt etmek gibi bir seçenek vardı. fakat bunu kabul etmediler, beni belgelerimin eksik olduğuna ve bloke hesap açmam gerektiğine dair bir yazıyla gönderdiler. Bloke hesap açmak şu durumda hem saçma oluyor, çünkü henüz okuldan kabul almadım ve o kadar kalacağım belli değil ki bir yıllık hesap açayım.. Hem de o kadar vaktim yok, Mayıs'ta dil kursuna başlamak istiyorum ve bir buçuk aydan az bir süre var önümde. Garantör belgesi alabilecek bir akrabam var Almanya'da fakat okuduklarımdan anladığım kadarıyla galiba o belgeyi almak da bayağı sürüyor... Sizce böyle bir durumda ne yapılabilir? Tek istediğim bu bloke hesap/garantör işini Almanya'ya gittiğimde ve okula kabul aldığımda halletmek, o zamana kadar 3 aylık bile verseler yeterli benim için. Benzer bir durumda okul başlangıcına vakti yetişmeyeceğini, oraya gittiğinde hesap açacağını dilekçeyle belirterek vize almayı başaran bir arkadaşım oldu fakat böyle bir durumda red yemekten korkuyorum. Başvurumu geri çekip turist vizesiyle gitsem, ve kabul aldığımda direkt öğrenci vizesine mi başvursam diye de düşünüyorum red alma riskini almaktansa.. bir yandan da bu kadar para ve zaman harcamışken geri çekmek istemiyorum tabii :) yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

Mardersahi
Mesajlar: 51
Kayıt: Prş Eki 04, 2018 6:51 pm

Re: Öğrenci Aday Vizesi

Mesaj gönderen Mardersahi » Sal Mar 19, 2019 5:52 pm

1) garantör belgesini almak uzun sürmüyor ama yarım gününü alır. Belgeleri hazırlasınlar yeterli. Sitede garantör belgesi için istenen her bilgiyi bulup öncesinde bilgilendirebilirsin.
2) eğer mayısta b1e başlayacaksan kursa kayıt ol genelde ön kayıt oluyor bu zaten vize çıkmazsa para iade ediliyor ama sen yine detaylı araştır
3) mart ayındasın ertesi güne bile randevu vat idatada belgelerin tamsa yetişirsin

lullalulla
Mesajlar: 11
Kayıt: Sal Mar 19, 2019 3:20 pm

Re: Öğrenci Aday Vizesi

Mesaj gönderen lullalulla » Prş Mar 21, 2019 3:19 pm

Mardersahi yazdı: Sal Mar 19, 2019 5:52 pm 1) garantör belgesini almak uzun sürmüyor ama yarım gününü alır. Belgeleri hazırlasınlar yeterli. Sitede garantör belgesi için istenen her bilgiyi bulup öncesinde bilgilendirebilirsin.
2) eğer mayısta b1e başlayacaksan kursa kayıt ol genelde ön kayıt oluyor bu zaten vize çıkmazsa para iade ediliyor ama sen yine detaylı araştır
3) mart ayındasın ertesi güne bile randevu vat idatada belgelerin tamsa yetişirsin
teşekkür ederim. ben hep garantör belgesi almanın çok uzun sürdüğüne randevuyu bile bir ay sonra verdiklerine dair hikayeler okuduğum için gözüm korkmuştu ama anlaşılan bu durum hep böyle değil. deneyeceğim o zaman. :)

kursları araştırıyorum şimdi hepsinde para iade ediliyor mu emin olamadım, diyelim vizeye red gelmedi ama geç çıktı mesela mayıs sonunda çıktı bu durumda ne oluyor kurs parası yanıyor mu? bu konuda deneyimi olan var mı?

amira
Mesajlar: 47
Kayıt: Pzt May 13, 2019 4:15 pm

Re: Öğrenci Aday Vizesi

Mesaj gönderen amira » Cmt May 18, 2019 12:22 am

Merhaba herkese, benim de öğrenci aday vizesiyle ilgili bir sorum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Nişanlımın yüksek lisans için başvurduğu bölümlerin sonuçları temmuzdan önce açıklanacak gibi görünmüyor maalesef ve güz dönemine yetişmek istiyoruz. Elinde uni assist belgesi (not ortalaması 1.3) ve başvurduğu bölümlerle olan yazışmaları var(ders kredilerinin yüksek lisans programına başvurmaya uygun olduğunu söyleyen mailler). Ee mühendisi ve iyi bir üniversite mezunu. Ancak mart ayında yine almanyada başvurduğu 2 bölümden akademik özgeçmişi uymadığı için red aldı. Şu an sonucunu beklediğimiz bölümlerde şansı çok daha yüksek/mezun olduğu bölüme daha uygun. Daha önce red almak bize öğrenci adayı vizesi almakta sıkıntı çıkartır mı? Daha önce başına böyle bir durum gelen var mı? Teşekkürler, herkese başvurularında kolaylıklar.

Not: programlar ingilizce, dolayısıyla şartlı kabul ve dil kursu gibi durumumuz yok kabul alırsa direk başlayacak.

Cevapla