Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Dil okulu için bloke hesap

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
gulumser
Mesajlar: 2
Kayıt: Çrş May 08, 2019 7:34 pm

Dil okulu için bloke hesap

Mesaj gönderen gulumser » Çrş May 08, 2019 7:57 pm

Merhaba,
Düsseldorf'da dil okuluna gideceğim 6 aylığına fakat bloke hesap olayına takılı kaldım. 1 yıllık ücret yatırmam gerektiği bildirildi fakat Fintiba üzerinden 6 ay olarak başvuru yaptım. Ailemin yanında kalacağım için aylık 720 euro bloke koydurmak istemiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda destek olabilecek biri var mı? Bu süreci çözemezsem sil okulunun ödemesini yapamayacağım.
Selamlar,
Gülümser

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39259
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Dil okulu için bloke hesap

Mesaj gönderen Physiker » Prş May 09, 2019 9:56 am

6 aylik kurs vizesi icin 1 yillik bloke hesabi kim istedi?
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

gulumser
Mesajlar: 2
Kayıt: Çrş May 08, 2019 7:34 pm

Re: Dil okulu için bloke hesap

Mesaj gönderen gulumser » Prş May 09, 2019 11:45 am

Idata'yı aradım onlar bildirdi evraklarda da öyle görünüyor.
Ya garantör olması gerekiyor ya da para yatırılması lazım. İşbank 1 yıllık açıyor. Fintiba 455 euro yazmıştım nasıl hesapladınız diye yazmış ben bloklarda okuyarak bu rakamı yazdım fakat nasıl hesaplandığını bilen varsa yardımcı olabilir mi? 720 euro x 6 ay ve kurs ücreti olursa benim için çok yüksek bir memla oluşturuyor ve bunu karşılayamam, bir sürü başka şeye yha ödeme yapmam gerekecek. Sadece dil okulunu kullanacağım. 455 euro nasıl hesaplanıyor ya da nasıl bir yol izlemem gerekiyor bana acil yardımcı olabilir misiniz?


Bilgi Notu No. 26: Yoğunlaştırılmış Dil Kursu Almanya’da Almanca Öğrenimi 2018
Almanya, yabancıların Almanca öğrenmesine büyük önem vermektedir.
Bu Bilgi Notu, (doğrudan) üniversite öğrenimine hazırlık amaçlı olmayan ve süresi 90 günü aşan yoğunlaştırılmış dil kursları için geçerlidir. Yoğunlaştırılmış dil kursunun hemen aka- binde, Almanya’dan çıkış yapmadan üniversite eğitimi almak istiyorsanız, öğrenci vizesi (23 no’lu Bilgi Notu) için başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
Yoğunlaştırılmış dil kursu genelde her gün olmak şartıyla, haftada en az 18 saat ders görülmesini gerektirmektedir. Akşam ve hafta sonu kursları yeterli değildir. Dil kursu, kapsamlı Almanca dil
bilgisi edinme amaçlı olmalıdır.
Lütfen 20 no’lu Bilgi Notu’nu da okuyunuz. Yoğunlaştırılmış dil kursu için vize başvuru- sunda bulunduğunuzda, aşağıda belirtilen belgelerin aslını ve ikişer adet fotokopilerini ibraz etmeniz gerekmektedir. Bu Bilgi Notu’nu check listesi olarak kullanabilirsiniz .
Almanca dilinde eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış 2 adet başvuru formu ile İkamet Yasası’nın 54.maddesi, 2. fıkrası, 8. bendi gereğince başvuru sahibi tarafinden imzalanmış ek belge
Pasaport (bkz. 20 no’lu Bilgi Notu)
2 adet vesikalık fotoğraf (bkz. 20 no’lu Bilgi Notu)
Ayrıntılı motivasyon yazısı ve aralıksız özgeçmiş (Almanca veya İngilizce)
Türkiye’de şu anda yaptığınız işe ilişkin belge ve Almancaya tercümesi (örneğin üniversi- te öğrenci belgesi, çalışma belgesi)
Daha önce Almanca kurslarına katıldıysanız, buna dair belge
Dil kursu gelecekte mesleğiniz için gerekliyse: İş yerinde çalışacağınız süreye, pozisyo- nunuza ve aylık kazancınıza dair bilgiler içeren ve Almanca bilgisinin mesleki gelişi- miniz bakımından gerekli olduğuna dair işverenin teyit yazısı
Yoğunlaştırılmış dil kursuna kayıt yapılmış olduğuna dair dil okulunun teyit yazısı
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği. Nüfus kayıt örneğinde “Düşünceler” bölümünün de eksiksiz doldurulmuş olması gerekmektedir.
Almanya’da ikamet ettiğiniz süre boyunca giderlerinizin karşılanacağına ve Türkiye’deki ekonomik durumunuza ilişkin belgeler (örneğin maaş bordroları, hesap ekstreleri, mal varlığına dair belgeler)
Bunun için aşağıdaki uygulamalardan biri tercih edilebilir:
1) Almanya’da bloke hesap hizmeti veren herhangi bir bankaya teminat ödenmesi
Bu hesaba Federal Öğrenimi Teşvik Yasası’nda (BaföG) yıllık burs miktarı olarak belirlen- miş 8.640 Avro (banka işlem ücretleri dahil değildir) ödenmeli, bu meblağın yalnızca 1/12’si (720 Avro) aylık çekilebilir durumda olmalıdır. Almanya’da bloke hesap, yurt dışından da açılabilmektedir.
Lütfen 25 no’lu Bilgi Notunu okyunuz.
Lütfen öncesinde bloke hesabın kapatılması işlemi hakkında bilgi edininiz. veya

2) İkamet Yasası’nın 66-68. maddelerine göre Almanya’da Yabancılar Dairesi’ne verilmiş ve taahhütte bulunanın ödeme gücünün kanıtlandığı bir taahhütname ibraz edilir. Üniversite eği- timi gibi uzun süreli ikametler için verilecek taahhütnameler, ödeme gücünün ispat edildiğine dair bir ibare taşımalıdır. Ödeme gücünün inandırıcı olduğu ifadesi yeterli olmamaktadır.
SGK tarafından verilmiş yurt dışı sağlık sigortası belgesi (Formül A/T 11).
Bu belgenin ibraz edilemediği durumlarda: Almanya’da planlanan ikamet süresini kapsayacak seyahat sağlık sigortası yapıldığına dair belge (bkz. 1 a no’lu Bilgi Notu).
Not:
Yoğunlaştırılmış dil kursu süresince bir işte çalışmak yasaktır.
Vize bölümü ek evrak talep etme hakkını saklı tutmaktadır. Bilgi notunun içerdiği bilgiler, oluşturulduğu tarihte güncel olan bilgileri yansıtmaktadır.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39259
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Dil okulu için bloke hesap

Mesaj gönderen Physiker » Cum May 10, 2019 12:12 am

6 aylik kurs icin gideceginizi ve 6 ay sonra tekrar döneceginizi belirtin. IDATA sadece evrak ve belge listesi gönderir. Direk konsolosluga görüsmeye gitmeden önce sorup teyit ettirirseniz iyi olur. Normal kosullarda bloke hesapta 730*6 euro miktar göstermeniz gerekiyor.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Hasan bile
Mesajlar: 1
Kayıt: Cmt Şub 06, 2021 11:12 am

Re: Dil okulu için bloke hesap

Mesaj gönderen Hasan bile » Cum Oca 14, 2022 3:58 pm

1 yıllık mı yoksa 6 aylık mı para yatırdınız acaba bende bu sene aynı sorunu yaşamak istemiyorum. Nasıl işledi süreciniz ?

ibdb
Mesajlar: 55
Kayıt: Cum Kas 12, 2021 11:21 am

Re: Dil okulu için bloke hesap

Mesaj gönderen ibdb » Cum Oca 13, 2023 7:10 pm

Hasan bile yazdı: Cum Oca 14, 2022 3:58 pm 1 yıllık mı yoksa 6 aylık mı para yatırdınız acaba bende bu sene aynı sorunu yaşamak istemiyorum. Nasıl işledi süreciniz ?
Merhaba, bu konuyla ilgili benim de aklımda soru işareti oluştu. Dil okulu olduğu için 6 ay olarak düşünmüştüm. Sizin süreciniz nasıl ilerledi?

Cevapla