Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanyada dil kursundayken calisma hakki

Dil kurslari, seviyeler, masraflar, sinavlar... Hepsi burada...
Locusz
Mesajlar: 2
Kayıt: Prş Haz 28, 2018 7:04 pm

Almanyada dil kursundayken calisma hakki

Mesaj gönderen Locusz » Sal Nis 09, 2019 4:05 pm

Bu konu hakkinda cok entry okudum fakat kimse kesin bir sey söylememis. Sormak istedigim sey su seneye bochum da Rub a basvurucagim fakat aklima takilan birkac sey var.
1.Dil kursu suresince kurs ucreti haric ortalama toplam gider ne olur?
2.Dil kursuna giderken yasal calisma hakkinin olmamasina rahmen calismak cok riskli mi calisanlar oluyor mu örnek aylik 300€ kazanabilecegim bir sey?

Bu iki sorunun cevabıni hala bulamadim simdiden vakit ayirip cevap vereceklere cok tesekkurler iyi forumlar.

daniellugo
Mesajlar: 17
Kayıt: Pzt Şub 04, 2019 10:39 am

Re: Almanyada dil kursundayken calisma hakki

Mesaj gönderen daniellugo » Çrş Nis 24, 2019 11:26 am

Selam Locusz

Konu sahipsiz kalmış belki tecrübeli arkadaşlar başlığı görmemiş olabilirler, ben henüz Almanya da değilim ve daha öncede gitmedim ancak araştırmalarıma göre:
1) Yaşam giderlerin 700-1000€ olduğu söyleniyor ancak dediğim gibi gidip yaşamadığım için bilgi kirliliği yaratmak istemiyorum yani kesin bir miktar değil bu yazdığım, giderlerin kişiden kişiye değişeceğini düşünüyorum
2) Senin bilginin aksine ben günde bir kaç saat çalışma hakkınızın olduğunu duymuştum (part time denilebilir) daha önceden dil kursuna giden bir arkadaştan bunu öğrendim, şöyle bir yol uyguluyorlarmış örneğin günde çalışma hakkın 2 saat bu iki saatin ücretini yasal yollardan ödüyorlarmış kalan çalışmak istediğin saatin ücretini de elden alabiliyormuşsun. Tabi illegal bir iş oluyor, tercih çalışan arkadaşlara kalmıştır.

Dediğim gibi kendim Almanya da yaşamadım, en azından fikir olsun diye araştırıp öğrendiğimi paylşıyorum, bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar aydınlatırlarsa hepimiz öğrenmiş oluruz, çünkü bilgi paylaştıkça çoğalır
--
Viel Glück!

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Almanyada dil kursundayken calisma hakki

Mesaj gönderen kiss25 » Prş Nis 25, 2019 1:44 pm

Yukarida arkadas yazmis ama nacizhane düzeltme ihtiyaci hissettim.

1) 700-1000€ arasi cok genis bir ara. Zaten bloke hesaptada belirtilen aylik 720€ yeter. Ki böyle kirasi cok olan bir yerde yasamiyorsan 720 harcamazsin bile. Tabi bu kisiye bagli tamamen her gününü disarda gecirip vs. vs. yasarsan o zaman tabiki 1000 degil 2000de harcarsin siniri yok ama ortalama 600-750 arasi diyebilirim normal bir insan icin yasan masraflarina.
2) Dil kursunda calisma iznin yok(tek tatillerde falan diye formaliteden bir sey yaziyor ama tatil dedigi haftasonu falan degil, orada bahsedilen yilbasi günü mesela veya ostern oldu gecen hafta sonu 2 gün resmi tatildi o gibi yilda bir kac gün olan özel zamanlardan bahsediyor ki onda da nerde ne isi bulcan da biri seni 1 günlük ise alcak). O sekilde calisman kacak calismaya girer. Kacak calisan dolu - sordugun icin söylüyorum önerdigim icin degil ! - ha ama denk gelirde yakalarlarsa almanyadaki egitim hayatina tschüss diyebilirsin.
Arkadaslar ben erkegim =)

daniellugo
Mesajlar: 17
Kayıt: Pzt Şub 04, 2019 10:39 am

Re: Almanyada dil kursundayken calisma hakki

Mesaj gönderen daniellugo » Prş May 02, 2019 1:28 pm

Kiss25, teşekkürler dostum
--
Viel Glück!

Cevapla