Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Neden Turkiye den gelen ogrenciler cok tembel?

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
ugr.
Mesajlar: 79
Kayıt: Pzr Eyl 02, 2018 3:31 pm

Re: Neden Turkiye den gelen ogrenciler cok tembel?

Mesaj gönderen ugr. » Prş Şub 21, 2019 10:23 pm

İlk başlığı okuduğumda biraz ön yargılı yaklaşmıştım. "Yok ya değildir. Bence doğru sonuçlar değildir." gibisinden düşüncelerim vardı. Fakat bu son zamanlarda hem oturduğum yerdeki hemde görüştüğüm bir kaç kişininde sahip olduğu öncelikleri görünce malesefki başlığa ve yazılanlara katılmak durumundayım. %100lük bir genelleme yapmak yanlış olur tabi ama ciddi anlamda insanın "Yaptığım şeyler sadece beni etkilemiyor. İnsanların bizim millete karşı olan bakış açısınıda etkiliyor." şunun farkına varması gerekiyor. Beni üzen diğer bir konuda ev kiralamak için görüştüğüm ev sahibinin Türk öğrencilere ev kiralamiyorum diyip başvurumu reddetmesiydi. (Tabi bu durum öğrenci olduğum için mi yoksa Türk olduğum için mi orası tartışılır.)

Hypsia
Mesajlar: 329
Kayıt: Prş Oca 31, 2019 11:09 am

Re: Neden Turkiye den gelen ogrenciler cok tembel?

Mesaj gönderen Hypsia » Cum Şub 22, 2019 1:32 am

ugr. yazdı: Prş Şub 21, 2019 10:23 pm İlk başlığı okuduğumda biraz ön yargılı yaklaşmıştım. "Yok ya değildir. Bence doğru sonuçlar değildir." gibisinden düşüncelerim vardı. Fakat bu son zamanlarda hem oturduğum yerdeki hemde görüştüğüm bir kaç kişininde sahip olduğu öncelikleri görünce malesefki başlığa ve yazılanlara katılmak durumundayım. %100lük bir genelleme yapmak yanlış olur tabi ama ciddi anlamda insanın "Yaptığım şeyler sadece beni etkilemiyor. İnsanların bizim millete karşı olan bakış açısınıda etkiliyor." şunun farkına varması gerekiyor. Beni üzen diğer bir konuda ev kiralamak için görüştüğüm ev sahibinin Türk öğrencilere ev kiralamiyorum diyip başvurumu reddetmesiydi. (Tabi bu durum öğrenci olduğum için mi yoksa Türk olduğum için mi orası tartışılır.)
Bizim okulda bu yuzden sinavlari zorladilar, ve sadece hakedenlerin gitmesi icin ugrasiliyor. Ki oyle oldu da. Ama hicbir giden Turk arkadasim ev kiralamada boyle sorunla karsilasmadi. Ki bence bundan bahsetmek bile cok sacma. Biz de burda baska milletlere karsi ayniyken, bize yapilinca garipsiyoruz.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39259
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Neden Turkiye den gelen ogrenciler cok tembel?

Mesaj gönderen Physiker » Cum Şub 22, 2019 2:07 am

benmisafirim yazdı: Cum Haz 15, 2018 10:39 pm Ben burada Türkiye'den gelen öğrencilerin sorunlarını incelemekten ziyade bir ego törpüleme çabası görüyorum. 4 sayfa içinde birçok kaynağı belirsiz istatistik var, hatta istatistik demek bile abes kaçıyor. Örneklemek gerekirse; Türkiye'den gelen öğrencilerin %80'inin okulla alakası olmadığını iddia etmek için, ya Türkiye'den gelip halihazırda üniversite okuyan öğrencilerin çoğunluğunu incelemek (ki bu kendilerine 'dersler nasıl yeğenim' demekten ibaret değil, özellikle altını çizmek istiyorum) ya da bu öğrencileri yansıtacak kadar çeşitli grupta öğrencilerle kıyaslamak gerekir. Bu ikisinin de yapılmadan, öğrenci profili hakkında verisiz, istatistiksiz, hatta öylesine konuşulduğu çok belli oluyor.

Bu foruma girerken daha pozitif bir yaklaşımla çözüm arandığını düşünmüştüm, yanılmışım.
Ya hic birsey bilmeden Allah askina artik sacmalamayin yeter. Neyin egosunu törpüleyim? Yaridan cogunuz cöp iste, bunun neyinden süpheniz var? Buraya gelenin yaridan fazlasi kendini bir sekilde Almanya ya atmanin pesinde.. Bizim ögrencimiz tembel oldugu kadar inanilmaz da problemli ve ukala ayrica. Kurslarin cogu ki buna benim calistigim kurs da dahil, Türk ögrenci almak istemiyoruz. Sikayeti bitmez, problemi bitmez, derse gelmez, sinavi gecemez sonra sinirdisi olacagim sertifika ver diye yalvarmaya gelir.

Foruma girerken pozitif düsünmüs de yanilmis vs. Neler yaptik haberin bile yoktur. Olmuyor ne yaparsan yap olmuyor. Bos bir nesil yetisti. Son 1 yildir etrafimda gördügüm ögrencilerde gözle görülür bir iyilesme var. Umarim basari orani artar, ama en az 1-2 yil daha ümidim cok yok, umarim yanilirim.


Kaynak:

https://www.daad.de/medien/der-daad/ana ... quoten.pdf

Konu kapanmistir.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Kilitli