Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Çift pasaport yöntemi

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
kayitol13
Mesajlar: 2
Kayıt: Cum Ara 21, 2018 2:20 pm

Çift pasaport yöntemi

Mesaj gönderen kayitol13 » Pzt Şub 04, 2019 9:02 pm

Benim yeşil pasaportum ve yeşil pasaportu iptal etmeden bordo pasaport çıkarttım nüfus müdürlüğüne gidip. Çünkü ulusal vizeye başvurmak için süresi azalıyordu. Şu an iki geçerli pasaportum var. Ulusal vizeye başvururken bordo pasaportla başvurumu vereceğim. Yeşil pasaportum hala geçerli ve vizeye başvururken daha önce Almanya'ya girdiğimi göstermek için fotokopisini vermeyi düşünüyordum. Çünkü başvuru formunda daha önce Almanya'ya giriş yaptırdınız mı diye bir soru var.

Yeşil pasaportu vize görüşmesinde konsolosluğa vermek istemiyorum ki bordo pasaportumla vize işlemleri devam ederken yeşil pasaportumla Almanya'ya gidebileyim. Nelere dikkat etmeliyim. Böyle bir tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi lütfen.

Wolf123
Mesajlar: 158
Kayıt: Çrş Kas 22, 2017 3:12 am

Re: Çift pasaport yöntemi

Mesaj gönderen Wolf123 » Sal Şub 05, 2019 4:41 am

kayitol13 yazdı: Pzt Şub 04, 2019 9:02 pm Benim yeşil pasaportum ve yeşil pasaportu iptal etmeden bordo pasaport çıkarttım nüfus müdürlüğüne gidip. Çünkü ulusal vizeye başvurmak için süresi azalıyordu. Şu an iki geçerli pasaportum var. Ulusal vizeye başvururken bordo pasaportla başvurumu vereceğim. Yeşil pasaportum hala geçerli ve vizeye başvururken daha önce Almanya'ya girdiğimi göstermek için fotokopisini vermeyi düşünüyordum. Çünkü başvuru formunda daha önce Almanya'ya giriş yaptırdınız mı diye bir soru var.

Yeşil pasaportu vize görüşmesinde konsolosluğa vermek istemiyorum ki bordo pasaportumla vize işlemleri devam ederken yeşil pasaportumla Almanya'ya gidebileyim. Nelere dikkat etmeliyim. Böyle bir tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi lütfen.
Ben 2 pasaport olayını bilmiyorum da ben de daha önce başka bir avrupa birliği üyesi bir ülkeye eğitim amaclı 9-10 aylığına gitmiştim. Ordayken de almanyaya turistik amaçli vs gitmiştim ama o zamanlar diğer ab ülkesinden oturum iznim olduğu için hiç bir damga vs yapmadılar hatta genel olarak kontrol bile edilmedim. Ama son çıkışımı da almanya üzerinden yaptığım için pasaportumda almanya çıkış damgası vardı. Neyse vize formlarını doldururken bu turistik amaclı gittiğimi yazdım sonra eski pasaportumun da fotokopilerini verdim kanıt olsun diye. Ama vize görüşmesinde eski pasaportuma dair hiç bir belgeyi kabul etmediler. Görüşmedeki kadın eski pasortumu direk incelemeden geri verdi. Sadece benim 9 aylık avrupa birliği başka bir ülkeden aldigim oturum izni kartı vardi. Sadece onun fotokopisini aldı. Ama sanırım onun fotokopisini almasının sebebi de üstünde eğitim amaclı verildiği yazısıydı. Yani demek istediğim sen yine de eski pasaportunu da yanında götür, fotokopilerini de ver ama büyük ihtimalle kabul etmeyecekler. Bide orda Almanya'da turistik amaclı bulunduğun sürelerin tamamını kanıtlayamazsin ki. Mesela atıyorum fransaya gitmissindir pasaportunda fransa giriş damgası vardır. Ordan almanyaya gecmissindir ama fransadan geçtiğin için kontrol, damga vs olmamıştır sonra ordan da başka ülkeye geçip çıkış damganı da başka ülkeden bastırmışsındır yani bu sen kanıtlayamazsin onlar da aksini kanıtlayamaz. Direk olarak pasaportun kanıt yerine geçmiyor.

Cevapla