Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

üniversite kayıt belgeleri

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Kburcu
Mesajlar: 13
Kayıt: Cmt Oca 21, 2017 5:27 pm

üniversite kayıt belgeleri

Mesaj gönderen Kburcu » Prş Oca 17, 2019 11:45 pm

Herkese merhaba ,
üniversiteye online olarak yapılan başvurularda kabul aldıktan sonra üniversiteye kayıt işlemi için belgeler yeniden ( Beglaubigung ) isteniyor mu ?
ya da kabul için isteniyor mu ?
Türkiye ' de yaptırdığım tercümanlı belgeleri burada Beglaubigung yaptırabildim.Görevlinin olayı tam olarak bilmemesinden kaynaklanıyormuş. Yaptırdığım belgeleri okullara postaladım o yüzden elimde şuan da Beglaubigunglu belge yok. Sorum şu ki eğer online başvuru yaptırdığım okullar benden daha sonra bu belgeleri istemezse tercüme ettirmek istemiyorum. Fiyatlar malum.
Üniversitelerin sitelerine baktığımda genel olarak bu konu hakkında bir bilgi yok . Yardımcı olursanız sevinirim :)

Wolf123
Mesajlar: 158
Kayıt: Çrş Kas 22, 2017 3:12 am

Re: üniversite kayıt belgeleri

Mesaj gönderen Wolf123 » Pzt Oca 21, 2019 4:06 am

Üniversiteden üniversite değişebilir muhtemelen ama ben kendi tecrübemi söyleyim. Bizim üni online belge gönderiminde herşeyin sadece fotokopisini istemişti. Hatta böyle her yere yazmışlardi kesinlikle orijinal belge yollamayin bütün belgelerin basit kopyası (siyah-beyaz) yeter diye. Sonra kayitta gittiğimde orijinal belgeleri almıştım yanıma ama kayıt yapan kadın böyle ufak bir göz attı ama çok da bakmadı yani onemsemedi belgeleri muhtemelen goturmeseydim de bir şey demiyecekti. Ordaki kadın daha çok sağlık sigortam ve okul harcını ödeyip ödemedigimle ilgilendi. Ama tabi bizim okul belgelerde "aslı gibidir" (Beglaubigung) falanda istemiyordu. Liseden ingilizce alabildiğim belgeleri ing olarak aldım ing olarak alamadığım 2 tane belge vardı biri lise diplomasi diğeri ösym yerleştirildi belgesi o ikisini de ucuz bi yeminli tercümana cevirttirdim ki zaten 2 sayfa yani bir şey tutmadı çeviri. Onu da hiç bir yere yollamadım.

Cevapla