Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Fachochschule Okumak

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
dabadee
Mesajlar: 540
Kayıt: Çrş Eki 24, 2018 7:43 pm

Fachochschule Okumak

Mesaj gönderen dabadee » Çrş Ara 26, 2018 7:50 pm

Arkadaşlar ben çifte vatandaşım. Heralde normal üniversitenin yabancı kontenjanına giremiyormuşum bu yüzden Fachochschule okumam gerekiyormuş. Ben üniversite sınavı vaktine kadar anca A2 almanca yapabilirim. Ama bu Fachochschule okulların ön kabul sistemini anlamadım. Informatik bölümde okumak istiyorum. Nota bakmıyorlar yerleşmiş olmana ve b2 almanca bilgine bakıyor diyorlar kimi sen çifte vatandaşsın almanca sormazlar diyorlar. Ne yapabilirim? Olurda ön kabul için b2 almanca istiyorlarsa türkiyedeki üniye kaydolup onu 1 yıl dondursam almanyada kendi imkanlarımla 1 yıl dil kursuna gitsem sonraki yılda Fachochschule okulunu okumak için basvurabiliyormuyum? Bu konuda sitedeki yaziyi okudum ama tam detay vermemiş. Bu konu hakkında detaylı yazı yazan bir yer varsa paylaşabilirmisiniz?

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39340
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Fachochschule Okumak

Mesaj gönderen Physiker » Cum Ara 28, 2018 11:12 pm

Cift vatandasligin varsa neden ön kabulle ugrasiyorsun? Almanya ya gelip direk hazirlik egitimine basla özel bir kursta, c1 i bitirip dsh veya testdaf a gir ve gecince direk fachhochschule ye basla.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Kullanıcı avatarı
dabadee
Mesajlar: 540
Kayıt: Çrş Eki 24, 2018 7:43 pm

Re: Fachochschule Okumak

Mesaj gönderen dabadee » Cmt Ara 29, 2018 10:23 am

Physiker yazdı: Cum Ara 28, 2018 11:12 pm Cift vatandasligin varsa neden ön kabulle ugrasiyorsun? Almanya ya gelip direk hazirlik egitimine basla özel bir kursta, c1 i bitirip dsh veya testdaf a gir ve gecince direk fachhochschule ye basla.
Peki bu sırada türkiyede herhangi bir okula kayıtlı olup dondurmak mı gerekiyor?

Metalwave
Mesajlar: 31
Kayıt: Prş Şub 08, 2018 2:47 am

Re: Fachochschule Okumak

Mesaj gönderen Metalwave » Pzr Ara 30, 2018 3:51 pm

dabadee yazdı: Çrş Ara 26, 2018 7:50 pm Arkadaşlar ben çifte vatandaşım. Heralde normal üniversitenin yabancı kontenjanına giremiyormuşum bu yüzden Fachochschule okumam gerekiyormuş. Ben üniversite sınavı vaktine kadar anca A2 almanca yapabilirim. Ama bu Fachochschule okulların ön kabul sistemini anlamadım. Informatik bölümde okumak istiyorum. Nota bakmıyorlar yerleşmiş olmana ve b2 almanca bilgine bakıyor diyorlar kimi sen çifte vatandaşsın almanca sormazlar diyorlar. Ne yapabilirim? Olurda ön kabul için b2 almanca istiyorlarsa türkiyedeki üniye kaydolup onu 1 yıl dondursam almanyada kendi imkanlarımla 1 yıl dil kursuna gitsem sonraki yılda Fachochschule okulunu okumak için basvurabiliyormuyum? Bu konuda sitedeki yaziyi okudum ama tam detay vermemiş. Bu konu hakkında detaylı yazı yazan bir yer varsa paylaşabilirmisiniz?
Eğer lise eğitimini türkiyede aldıysan almnayada üniversite okumak için testdaf yada dsh gibi dil sınavına girmen gerekiyor ve 4 yıllık herhangi bir 4 yıllık üniversiteye yerleşmiş olman(kayıt olmana gerek yok) ya da 2 yıllık bir myo bitirmiş olup diplomanı almış olman gerekiyor bu iki aşamayı tamamladıktan sonra almanyadaki üniversiteye girebilirsin. bazi üniversteler/bölümler puana bakabilir bazısı bakmayabilir değişkenlik gösteren bir durum ayrıca çifte vat. olduğun için Fachochschule okumak "zorunda" değilsin alman kontejyanından girelirsin istediğin üniversiteye yada fachochschule ye
Alman vatadndaşlığın varsa direk almanyaya git devlet ücretsiz dil kursuna yazdırıyor zaten dil kursunu oarada halledersin senin türkiyede yapman gereken 4 yıllık üniye yerleşmek.

Cevapla