Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Öğrenci adayı vizesi

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
Pelin_
Mesajlar: 20
Kayıt: Pzr Kas 19, 2017 12:36 pm

Öğrenci adayı vizesi

Mesaj gönderen Pelin_ » Çrş Mar 21, 2018 2:32 pm

Merhaba arkadaşlar
Ruhr Üniversitesi dil kursundan kabul geldi, yüksek lisans için de kursa giderken başvuru yapacağım. Konsolosluğun sitesindeki bilgi notlarına göre ülkeden çıkış yapmadan üniversite eğitimine başlayabilmek için üniversite adayı vizesine başvuru yapmam gerekiyormuş. Eğer şartlı kabul olsaydı direk öğrenci vizesi zaten. Ben ilk iki kur için ücret ödedim ve kurs Temmuz'da başlayacak, iki kur 6 ay sürecek. Bir sonraki kur diğer yıla kaldığı için program belli değil fakat üniversite bunun Temmuz'da belli olacağını söyledi. Merak ettiğim konu ise ben bu üniversite adayı vizesini 6 aylık almış olursam (iki kur ödendi göründüğü için), orada diğer kur ücretini ödediğimde vize süremi uzatabiliyor muyum? Vize türü öğrenci vizesine çevrilebiliyor kabul olduğu takdirde, fakat uzatılması ile ilgili herhangi bir bilgi bulamadım. Tek bildiğim bu vize süresinin maksimum 9 aylık verildiği. Bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim.

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Öğrenci adayı vizesi

Mesaj gönderen kiss25 » Çrş Mar 21, 2018 3:45 pm

Benim üniversite adayi vizesiydi ve onu uzatmiyorlar sikinti yasamistim benimle ayni sekilde vite tipi olup sikinti yasamayanlarda var ama sartli kabul alip ögrenci vizesine basvurmak en garanti yol
Arkadaslar ben erkegim =)

banuatilla
Mesajlar: 1
Kayıt: Prş Eyl 06, 2018 6:02 pm

Re: Öğrenci adayı vizesi

Mesaj gönderen banuatilla » Prş Eyl 06, 2018 6:43 pm

pelin merhaba, seninle aynı durumda aynı bölüme başvurmuş ve birkaç adım gerinden geliyorum. Rus Kültürü bölümüne başvurdum şartlı kabul değil dil kursu kabulu aldım. A1den başlayarak dil eğitimi alacağım. Vize başvurun konusunda biraz bilgi berebilir misin? Öğrenci vizesi değil dil okulu diye mi başvurdun? Garantörün formda geliş amacına Sprachkurs mu Master mı yazdı? Bir de garantör formundaki kalış süresine ve vize başvuru formundaki süreye neler yazdın? Yardımcı olabilirsen çok sevinirim. Teşekkürler.

jimsecovic
Mesajlar: 15
Kayıt: Prş Eki 25, 2018 2:29 pm

Re: Öğrenci adayı vizesi

Mesaj gönderen jimsecovic » Pzt Ara 24, 2018 10:19 pm

Merhaba sizin hiç almancanız olmadan mı oradan dil kursu kabulu aldınız? Süreç nasıl işledi biraz bahsedebilir misiniz?

Cevapla